DIY – Trap behangen met behang van Graham & Brown.

Toen ik begin september het jubileum behang en behang van het jaar 2021 zag genaamd ‘timepiece’ van Graham & Brown wist ik gelijk dat ik dit enorm toffe behang in mijn huis wilde. Op slag helemaal verliefd op de diepe kleuren het grafische patroon en als toetje de geweldig mooie bloemen. In dit behang brengt Graham & Brown een deel van hun collectie samen van de afgelopen 75 jaar van hun bestaan. Meer hierover lees je hier.

Ik ben echt gek op behang. Helaas lenen onze muren zich hier niet voor. Met uitzondering van de keuken en de hal. En de trap, deze had ik al eens eerder behangen met behang van Graham & Brown. Dit was alweer twee jaar geleden en inmiddels was ik wel weer toe aan wat nieuws op de trap. Ik bestelde 2 rollen behang maar achteraf had ik aan 1 rol voldoende.

Hoe ik te werk ben gegaan.

Slim als ik ben had ik de vorige behangstroken die op de stootborden zaten bewaard. Zo hoefde ik deze keer niet elke tree afzonderlijk op te meten. Het verwijderen van de vorige stroken behang ging heel gemakkelijk. Geen schade of plakresten. Het was dus een kwestie van aftekenen en snijden. Goed materieel om mee te werken is wel altijd erg fijn. Wat ik nodig had:

 • Stanleymes
 • Potlood
 • Grote Liniaal
 • Behanglijm
 • Behangkwast
 • Stuk karton voor op de snijden

 

Een voor een tekende ik de stroken af en sneed ze uit het nieuwe behang. Elke strook nummerde ik zodat ik mij niet kon vergissen. Nadat ik alles op maat had gemaakt kon ik de behanglijm aanbrengen op de stroken. Het behangen zelf was in een mum van tijd gedaan. Alles was al op maat natuurlijk dus het was een kwestie van plakken klaar.

 

Ik ben weer ontzettend blij met het resultaat! Wat een verschil met hoe het was. Overweeg jij ook om je stootborden te behangen? Ik zeg gewoon doen! Kijk eens op de site van Graham & Brown voor prachtig behang en raak geïnspireerd net als ik!  Voor meer behang inspiratie kijk je hier.

 

Liefs Andrea

Categories:

7 Reacties

 1. Wauw heel gaaf!! Hoe veel stootborden heb je hiermee kunnen behangen? Ik wil mijn stootborden ook gaan behangen.
  Kwam de breedte van de rol overeen met de breedte van de stootborden?

  • Hi! Ik had 1 rol behang en heb de banen in de breedte eruit gehaald anders moest ik inderdaad met stukjes werken! Omdenken dus maar werkte prima!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *