Behang van het jaar bij Graham & Brown 2021.

Ieder jaar introduceert de Engelse behang- en verfspecialist Graham & Brown haar “Wallpaper of the Year” en ‘Colour of the Year”. Omdat ik groot fan ben van het behang van Graham & Brown heb ik de live bekendmaking gisteren meegekeken online. Het behang van het jaar 2021 kondigt het jubileum van 75e verjaardag aan en is spectaculair te noemen.  

‘Timepiece’ is de naam van het behang van 2021 geworden en de naam zegt het al, het is een samensmelting van prints en combineert fragmenten van het Graham & Brown archief, daterend van 1946 tot heden. Het resultaat is een gedurfd, bloemrijk behang met geometrische vormen geworden met rijke warme kleuren die tot de verbeelding spreken en zo kenmerkend zijn voor Graham & Brown.

Het behang is in drie kleuren leverbaar. Amethyst is de meest uitgesproken van de drie, de dieppaarse pruimtint in dit behang heeft iets royaals en luxe. Ik ben verliefd op de rijke kleur in dit behang en wil het dan ook zeker ergens gaan toepassen. Ik heb een tof idee bij onze trap. Wordt vervolgd.

Verschillende kleurstellingen. 

Naast de kleur Amethyst, is Timepiece ook verkrijgbaar in de paletten Moonstone en Midnight. Twee iets ingetogenere varianten qua kleur maar zeker niet minder mooi en uitgesproken. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om het behang te bestellen als een Mural.  Daarmee wordt maar weer benadrukt welke ontwikkeling wandbekleding heeft doorgemaakt sinds de printmachines van 1946.

 

Aan het woord Maryanne Cartwright, Design Studio Manager bij Graham & Brown:

“Design en innovatie zijn door de jaren heen altijd de drijvende kracht van Graham & Brown geweest. Het studioteam houdt ervan om in de patronen en printarchieven te duiken en verborgen schatten te ontdekken die we vervolgens opnieuw kunnen uitvinden met moderne productietechnieken en nieuwe kleurcomposities, die tegelijkertijd een draai geven aan de nieuwste interieurtrends.

Er zit veel vakmanschap in het maken van elk archiefkunstwerk en we geloven dat dit iets is om te koesteren en te vieren. Om dit materiaal nieuw leven in te blazen en het een nieuwe plek te geven in onze geschiedenis is iets wat we graag doen”.

Snel aan de slag!

Naast het prachtige rijke behang is er ook een kleur van het jaar gekozen te weten ‘Epoch.’ Een uitgesproken pruimtint die naadloos aansluit bij de diepe paarse kleuren in het behang Timepiece.

Voor meer informatie of online kopen verwijs ik je graag naar www.grahambrown.com Ik ga zodra ik de stalen in huis heb een plan van aanpak maken en de behangborstel tevoorschijn halen. Verliefd op het volle rijke behang!

Liefs Andrea

Meer inspiratie nodig? Lees dan mijn blogs over Graham & Brown hier en hier! Voor nog veel meer (behang) inspiratie verwijs ik je graag door naar Elisah van Interior Junkie !

Categories:

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *