Een nieuw thuis verven met Flexa

We hadden het niet gepland, voorzien en waren ook niet bewust op zoek. En toch was daar ineens ons nieuwe huis. En wat voor een huis! Het huis is onder architectuur gebouwd in 1931 en heeft nog zoveel oude kenmerken vanaf de bouw zoals glas in lood, inbouwkasten, drie balkons, de oude voordeur, tegelwerk en zelfs de deurklinken zijn boven bewaard gebleven. Toen we gingen bezichtigen waren we verkocht bij de eerste stappen die we binnenzetten. De hal in dit huis zo’n spektakel! Peter en ik keken elkaar aan en we wisten het, hier gaan we wonen. Een avontuur begon en zo ging ik een nieuw thuis verven met Flexa. 

Basiskleuren

Nadat ons bod was geaccepteerd gingen alle radars draaien bij mij. Waar te beginnen? Er moest een nieuwe keuken in dat was al snel duidelijk. Verder werden er vloeren vervangen (i.v.m. zwam) en kon ik los met verven! Ik nam mij gelijk voor deze enorme klus alleen op mij te nemen. Ik wilde eigenhandig alles verven. Nou dat heb ik geweten, haha! Als (voormalige) kleurvriend van Flexa had ik natuurlijk wel wat geleerd de afgelopen jaren. Ik besloot om voor het huis twee redelijk neutrale basiskleuren te gebruiken. Een voor de muren en een voor de kozijnen en deuren. Het werden twee geeltinten die warmte en vrolijkheid uitstalen uit het nieuwe kleurenpalet van Flexa kleur van het jaar 2024. Deze twee kleuren verbinden elke ruimte met elkaar en het geeft rust en eenheid. Daarnaast heb ik natuurlijk ook uitgepakt met kleur! Deze twee mooie kleuren zijn een geweldige basis gebleken voor alle andere kleuren.

Muurkleur: Laid Back (muurverf)

Kozijnen en deuren: Easy Peasy (zijdeglans lak)

De Zolder van Teun

De zolder is Teun zijn domein dus mocht hij zelf de kleuren hiervoor uitkiezen. Niet te veel kleur voor hem op dit moment! Hier zijn twee mooie vernieuwde kleuren uit de Flexa Creations lijn gebruikt. Heel fijn is dat uit deze lijn heel makkelijk combinaties te vormen zijn. Op de website van Flexa wordt dit mooi uitgelegd. Precies genoeg kleur voor Teun!

Muurkleur: Wild Dove (muurverf)

Muurkleur: Spacious grey (muurverf)

Onze slaapkamer

Onze slaapkamer heeft hele subtiele zachte kleuren gekregen. Ton sur Ton kleuren. De muurkleur en kozijnen en deuren kleur ligt zo dicht bij elkaar dat het een heel rustig geheel is geworden. Een beetje mintgroen maar dan minder mint, haha. Lastig uit te leggen. Het is in ieder geval een rustige kleur, mooi in combinatie met het behang. Het plafond is hier ook weer mee geverfd. Zo heb ik een mooi geheel gecreëerd. We slapen heerlijk!

Muurkleur: Flexa mengkleur G1.06.80 (muurverf)

Kozijnen en deuren: Flexa mengkleur G5.09.78 (zijdeglans lak)

De Logeerkamer

Natuurlijk mocht er ook wat meer spektakel met kleur komen. Ik ben gek op uitgesproken en gedurfde combinaties! Daarom ben ik ook zo blij met de logeerkamer die eigenlijk gewoon Soof (onze kleindochter) haar kamer is geworden. Hier werd de kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace gebruikt op de muur en het plafond. Samen met een prachtige aubergine tint op het houtwerk een geweldige combinatie! De auberginetint heb ik laten mengen in Flexa lak zijdeglans.

Muurkleur: Sweet Embrace (muurverf)

Lambrisering, deuren en kozijnen: Flexa mengkleur A5.15.27 (zijdeglans lak)

De hal

De hal is een verhaal apart. Hier hebben we het huis op gekocht. Toen we ons bod uitbrachten en zeker toen het geaccepteerd werd wisten we niet wat we gekocht hadden, haha. Het enige wat we nog wisten was de indruk die de hal maakte. En die was echt fantastisch! Het originele tegelwerk, het fantastische originele glas in lood, de overloop met originele paneeldeuren en dito beslag, het was gigantisch. Boven en beneden heb ik gekozen om de deuren en kozijnen in de basiskleur ‘Easy Peasy’ te verven. Net als de muren ook de basiskleur ‘Laid Back’ hebben gekregen. Deze kleuren passen heel goed bij het glas in lood.

Toch wilde ik ook hier een knalkleur toevoegen. Na lang wikken en wegen heb ik gekozen om de dichte balustrade van de trap groen te verven. Kikkergroen. Overeenkomstig met het groen in de originele tegels langs de trap. I love it! De trap zelf ben ik nog aan het renoveren en deze wordt uiteindelijk ook hetzelfde groen. Om hem vervolgens te laten bekleden met een jute traploper. Een hele grote wens van mij! Resultaat en foto’s laten nog even op zich wachten. Maar heb er alle vertrouwen in dat het prachtig wordt! Dan hebben we ook nog een vestibule (wat een sjiek woord is voor de ruimte gelijk achter de voordeur gelegen) en die ga ik van de zomer aanpakken met veel kleur en behang.

Muurkleur: Laid Back (muurverf)

Deuren en kozijnen: Easy Peasy (zijdeglanslak)

Balustrade: Flexa mengkleur J2.33.36

Woonkamer en keuken

Tot slot de woonkamer en keuken. We hebben hier de grondigste verbouwing van het huis gehad. De vloeren bleken vol te zitten met zwam. Dat wil je niet. Je kon het ruiken en met slopen (wat we gedeeltelijk zelf hebben gedaan) sloeg het echt op onze luchtwegen. Brrr, moet er niet aan denken als we het niet ontdekt hadden en erop waren gaan leven. Het was budget gezien een enorme investering maar gaf ons ook gelijk de mogelijkheid om te verduurzamen. Dan maar ‘All the way’ en vloerverwarming erin. De keuken was ook echt op. Er stond een gigantisch dikke muur wat een draagmuur bleek te zijn voor een flinke constructie van het huis. Architect en constructieberekening waren nodig. Ons budget hadden we inmiddels al losgelaten, haha. Er was geen weg meer terug. Achteraf zijn we natuurlijk enorm blij dat we het gedaan hebben maar op het moment dat het gebeurde heb ik toch wel even gepiept hoor.

Qua kleur heb ik de woonkamer en keuken voor nu ook in de basiskleuren geverfd. Een mooie uitgangspositie vind ik. Alleen de kozijnen in de keuken zijn in dezelfde kleur als de keuken geverfd wat ook weer een kleurnummer van Flexa is. Zo is het mooi een geheel geworden. Ik wil nog graag de kozijnen van de serre (op de blauwdruk van het huis was er vroeger een serre, een voor en achterkamer wat nu een geheel is maar ik blijf het serre noemen ) verven in een uitgesproken kleur maar daarmee wacht ik ook even tot de zomer zodat ik een goed beeld krijg van de lichtinval die hier echt fenomenaal is.

Muurkleur: Laid Back (muurverf)

Deuren en kozijnen: Easy Peasy (zijdeglanslak)

Keuken en keukenkozijnen: Flexa mengkleur H1.16.58

Klusjes voor later

Nog genoeg klusjes te doen dus! Ik heb de toilet, inloopkast en badkamer nog niet benoemt, ook deze worden nog aangepakt. Je snapt dat ik enorm blij en dankbaar ben met ons nieuwe huis. Dat ik enorm blij en verheugd ben met de prachtige kleuren van Flexa die ook weer in dit huis mogen schitteren. En dat ik nog genoeg leuke klussen in het verschiet heb liggen. Natuurlijk zal ik blijven delen op mijn Instagram @andrea_groot hierover. Ook ben ik reuze benieuwd wat jij van mijn keuzes vindt! Laat je een reactie achter? Zou ik erg leuk vinden

 

Liefs Andrea

Voor meer Flexa kleur inspiratie klik je hier!

 

Een nieuw thuis verven met Flexa

Categories:

5 Reacties

  1. Flexa heeft echt geweldige kleuren. Binnenkort ook maar eens aan de slag. Zo mooi wat jullie gedaan hebben! Wat een klus is het gewenst. Leuk om je te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *