Ga ik dit echt doen? Elke week schrijven over wat ik heb gedaan, meegemaakt of bedacht heb? En wie zit daarop te wachten ook? En toch ga ik het een Go geven, want ik schrijf graag en ik deel ook graag. Ik ga vooral goed op korte verhaaltjes. Schrijf graag met een glimlach. Dus ik start gewoon met het delen, elke week een persoonlijk verhaal. Of een gedachtekronkel. Hopelijk gaat me dat beter af dan Youtuben 😉 Vanaf nu elke week mijn relaas. 

Afgelopen week was er een van uiteenlopende emoties. Ik durf het woord Corona bijna niet te gebruiken want we weten het nu wel. We verkeren in crisis. En daar kwamen ook mijn uiteenlopende emoties vandaan. Wat een gefuck dat ik net in de maand maart een nieuwe weg wilde inslaan. Maar ik troost me bij de gedachte dat er mensen zijn die niet kunnen trouwen, begraven, op vakantie kunnen, naar school, naar het werk, naar opa en oma kunnen, naar de kroeg of naar een restaurant kunnen gaan. Dan valt mijn persoonlijk leed reuze mee. Ik werk gewoon hard door achter de schermen.

En toch heb ik afgelopen week echt een paar klotedagen gehad, want laten we eerlijk wezen je persoonlijke leed is toch waar je dagelijks het meest mee van doen hebt. Dat voel je het hardst. Ik mis mijn dochter Kim. Haar zwangerschap verloopt voorspoedig maar ik mis verdorie de hele buikgroei, het samen shoppen en het keuvelen over maatje 56. Ik mis mijn moeder, om te bellen en te vragen ‘mam dit komt wel goed toch?’ en ik mis al het sociale contact met de buitenwereld. Als einzelgänger en thuiswerker leef ik best in een klein wereldje, dus dacht ik in het begin nog ‘er verandert niet zo heel veel voor mij.’ Maar daar moet ik toch echt op terug komen. Ik heb knuffel behoefte en klets armoede. Yuk. Zeg ik dit echt?

 

Gelukkig heeft een week zeven dagen dus minus die twee klotedagen toch nog 5 dagen die gewoon, goed of te gek waren! Zo heb ik van het lachen gepiest in mijn broek. In de auto. Dankzij manlief. Na 18 jaar weet hij mij nog steeds zo te amuseren dat ik in mijn broek pies. Het moet wel echte liefde zijn! Waarover het ging laat ik even in het midden, wijselijk, maar ik kon wel gaan douchen toen ik thuis kwam. Toch maar eens die bekkenbodem oefeningen gaan doen Dre.. Ook heb ik met Teun een paar verhelderende gesprekken gehad, ik vind het heerlijk om eerlijke open gesprekken te hebben met mijn kinderen. Ook als ze soms moeilijk, akward of stom zijn. En ik heb een paar knopen doorgehakt! Niet lullen maar poetsen! Eerlijk gezegd waren de meeste dagen daarnaast gevuld met verveling. Toch.

We hebben de hal een make-over gegeven en maakten we een kapstokje. Ik schreef daarover een leuke blog, hij staat bijna klaar om live te zetten. Echt te leuk geworden en het sluit nu veel beter aan op de rest van ons interieur. Toch nog iets nuttigs gedaan!

Al met al een week met mixed emotions maar dat mag, dat is leven. Ik ben een positief mens, zoveel weet ik van mezelf. Maar ik heb ook recht op klotedagen en die had ik dan ook even heel erg! Gelukkig was ik zo wijs om het op de gram te gooien. Daar kreeg ik zoveel heerlijke en eerlijke feedback op dat ik mij gelijk een stuk fijner ben gaan voelen! Vandaag plant ik een bloem in mijn haar, zet mijn favoriete muziek op en ga vol goede moed de komende week tegenmoet! En als ik komende week weer moet janken, so be it!

Dat was het, volgende week weer? Tell me 🙂

22 Reacties

 1. Ja volgende week weer… . Ik voel me wel een beetje een ei. Ik dacht maat 56? Dan groei je wel heel veel tijdens een zwangerschap… maar het is natuurlijk babymaat 56 . Fijne dag en uiteindelijk komt alles goed ❤

 2. Gek hé..Ipv ons gevoel de ruimte geven worstelen we met allerlei veel ergere zaken die voorrang horen te hebben op het lijstje van ‘dit is pas lijden’. Ik kan daar ook regelmatig moeite mee hebben, maar zeg nu fuck it, ik voel dit en ik mag dit voelen en ik geef dit ook de ruimte. Het is juist gezond en het helpt, lief zijn voor jezelf en net zoals je een fysieke wond zou verzorgen ook dit soort pijn verzorgen. We rouwen allemaal en er is nooit wat goeds gekomen van het wegstoppen van ons gevoel. Ja, en wie zit erop te wachten? Mensen zoals ik, die jou een tof super leuk mens vinden. Die uitkijken naar wat je te zeggen hebt. Fijne dag Andrea! ❣

  • Je zet jezelf snel af tegen anderen terwijl je eigen verdriet er ook toe doet! Lief dat je hebt gelezen en gereageerd! Dankje Leah! X

 3. Ja doe !
  Zo herkenbaar en fijn om te weten dat er bij iedereen dingen spelen die niet tof zijn ….dat voelt als minder alleen zijn ofzo..en het zit soms hoog ! Zoals janken met een vriendin bij het voorlezen van jou post jézus man gewoon ff lekker!
  Dikke kus lieverd en dankjewel voor het delen en schrijven van personal stuff xxx

  • We zitten er met zijn allen in he lieve Carla! Fijn te lezen dat jullie ook ff lekker hebben kunnen janken! Nou ja fijn, opluchting. Dikke kus XX

 4. Oooh yes hier wordt ik blij van!! Ik lees zo graag jouw blogs en je persoonlijke hersenspinsels misschien nog wel het liefst!! Zoveel herkenning in alles wat je zegt. En dat is fijn, want dan weet je dat je niet alleen bent!
  Ik kijk nu al uit naar volgende week lieverd. Dat het maar een mooie week mag worden❤

  • Jij bent zo’n lief en bemoedigend mens! Daar zouden er meer van mogen zijn. Dank lieve Min! Nog steeds balen dat je zo ver weg woont! Dikke kus X

  • Lieve andrea
   Ik.volg je al een tijdje via Instagram
   Ik kijk er altijd naar uit om je verhaaltjes te lezen.
   Zo bijzonder en eerlijk. Gewoon omdat je vaak een glimlach bij me los maakt.
   En soms somber zijn hoort er ook bij.
   Kijk uit naar je volgende blog liefs

   • Wat fijn om te lezen Noortje, vind ik altijd heel bijzonder om te horen dat mijn praatjes gelezen en zelfs leuk gevonden worden! Dankje X

 5. Oh liefie wat heerlijk om te lezen dit. Heb zelf ook al gedacht om stukjes te gaan schrijven omdat schrijven zo leuk is. Maar ja ik heb niet eens een website dus ik lees die van jou wel. Echt heerlijk genieten dit. Maarrrrr, ik ben nu wel heel nieuwsgierig waarom jij in jouw broek pieste van het lachen;-). En best wel een paar overeenkomsten, qua gevoel dan. Ik denk dan ook altijd, ach morgen weer beter, komt goed. Maar mag ik vandaag dan de blleehh zijn. Waarom woon jij toch zo ver weg, anders konden wij samen ff blleehh zijn. Wedden dat wij daarna ook in onze broek moetsen piezen . Dikke knuf lief xxx

 6. Lieve Andrea,
  Ik geniet van je mannier van schrijven. Heerlijk hoe eerlijk je bent. Ik ben blij dat je hdt in de groep gooit. Ik dacht ook dat er voor mij weinig zou veranderen maar idd ook ik vind het met momenten tegen vallen. Ik kijk uit naar volgende week
  Liefs Debbie

 7. Oh dit had ik kunnen schrijven, echt ups en verschrikkelijk klote downs. Mixed emoticons,bah…Ook ik heb zwaar knuffel behoefte en kletsarmoede. Ik dacht er ook te luchtig over..en kom daar op terug. Ik ben ook echt iemand die moet kunnen socializen.. ben best gehecht aan thuis op de bank,maar zoals nu, nee! Gelukkig zijn er vd 7 dg per week ook wel een paar goeie en daar moeten we het van hebben. Knuff voor jou schat,

  Xx Desirée
  Homestylingdesign

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *