5 Tips om je instagram account schoon te houden.

Er is sinds de documentaire “#followme” te zien was veel te doen over fake accounts en slapende accounts. Sinds de docu uitgezonden is zijn er heel veel mensen die anders kijken naar grote instagram accounts. Ook ik ondervind dat. Tijd voor actie!

Welke tools kun je inzetten.

Wat ik als eerste uit de lucht wil hebben, niet alle grote of snelgroeiende accounts hebben fake volgers gekocht. Echt niet. De meeste zelfs niet. Ik ben zelf al 2 jaar bezig met instagram, iedere dag, uren. Dit vind ik leuk, ik houd van instagram dus bij mij is het echt een hobby wat inmiddels ook een stukje werk bevat. Schrijven van blogs en samenwerkingen zijn uit die investering van uren en uren dag in dag uit voort gekomen. En dat vind ik echt te gek! Maar die fake volgers die we dus allemaal hebben niet. Die zijn niet te gek, die zijn zwaar irritant. Die wil ik eruit bonjouren. Aangezien de bazen van instagram nog geen aanstalten maken om ons te ontlasten door de fake accounts te verwijderen ben ik zelf op onderzoek uit gegaan. Ik deel mijn tips en bevindingen graag met jullie. Doe ermee wat je wilt. Als je iets download of gebruikt het is voor eigen risico. Laat ik dat voorop stellen. Ik weet het effect van apps of programma’s niet op termijn dus alles geheel voor eigen risico.

Bron: Unsplash

1. Influencer Marketinghub.com – Deze app is makkelijk om je account te checken op fake volgers. Deze app doet dat in een paar minuten voor je dus ik houd een slag om de arm wat betreft nauwkeurigheid.

2. Cleaner for IG – Deze app helpt je met fake volgers te vinden en te deleten.

3. My ghost followers. Deze app doet eigenlijk hetzelfde als de vorige. Een vrij nieuwe app dus nog geen beoordelingen.

4. Social Audit pro – Dit is geen app maar software waar je best iets voor moet betalen. Maar ik heb het gekocht and as we speak ben ik bezig met het opschonen van mijn account. Het houdt rekening met de regels van instagram en verwijderd 25 fake volgers per uur. Ik weet niet effect van dit programma op termijn, misschien wordt instagram wel heel boos op mij en word ik straks niet meer gezien.. Het zij zo. Ik ben dus echt klaar met de fake volgers.

5. En tot slot wat tips waar je op kunt letten wanneer je besluit ook iets aan je fake volgers te doen maar dit liever handmatig doet.

• Verwijder nooit meer dan 25 volgers per uur, meer kan instagram zien als spam en je account blokkeren.

• Fake volgers herken je aan de volgende kenmerken:
• Geen profielfoto.
• Maar enkele foto’s op het account en toch al duizenden volgers.
• Onder hun berichten veel spam berichten met emoticons of lofzang.

Durf jij het aan?

Met deze tips kun je zelf ook aan de slag om jouw account schoon te maken. Want zeg nou zelf, leuk om veel volgers te hebben maar dan wel graag echte mensen. Ik blijf er in ieder geval bovenop zitten. Voor mezelf maar ook voor mijn samenwerkingen met bedrijven en merken. Wel zo fijn om te kunnen aantonen dat mijn account echt is. Mijn vraag aan jou nog, durf jij het aan? Wil jij weten hoe zuiver jou account nu eigenlijk is? Laat het mij weten in een berichtje.

Liefs, Andrea

22 Reacties

 1. Jammer dat er nu ook zoveel wantrouwen is hè! Ik ben ook best snel gegroeid en heb soms ook het gevoel dat mensen daar wat van denken..
  Gelukkig weet ik zelf wel beter. Vlak voor ik de 10k haalde ben ik handmatig al mijn volgers bij langs gegaan en heb ik alle spookvolgers die ik kon ontdekken verwijderd. Flink wat meer per uur dan 25 trouwens Dus misschien dat mijn foto’s daarom nu zo traag gaan Ik ben er blij mee!! Ik weet nu zelf tenminste dat ik er advies aan doe ook mijn account zo schoon mogelijk te houden. Vind het van jou ook super goed meis, met zo’n app lijkt het me helemaal spannend!!
  Dikke kus Mindy

 2. Lieve Andrea
  Ik vind het top dat je het aanpakt en die spook volgers verwijderd ik heb met een klein account niet zo n last van loop wel zo nu en dan mn volgers door en kom ik zo iets tegen weg ermee.
  Groetjes Debbie

  • Mooi dat je dit post Andrea! Ik blokkeer zowiezo een hoop wat ik niet vertrouw en laatst aan de slag gegaan zonder app… maar er niet bij stil gestaan dat ik er niet teveel per uur mocht verwijderen van insta waardoor ik nu een week geblokkeerd ben….liefs Daisy

 3. Ik ben bet met de hand gaan proberen te doen maar ik vind het zo mega moeilijk om te zien wie nou nep is. Ik zag een aantal profielen zonder foto, die kunnen denk ik meteen weg. En toen merkte ik dat ik bij het scrollen door mijn volgers steeds dezelfde namen tegen kwam dus ik scrolde steeds door hetzelfde rijtje ik snapte er niks van en toen ben ik gestopt. Dus laatst met een app 100 verwijderd, tenminste geblokkeerd want dat is toch hoe je die volgers verwijderd? Maargoed daarna ging die app geld vragen per zoveel volgers en ik twijfelde zo of ik überhaupt wel nep profielen verwijderde en niet gewoon mensen die graag kijken en niet perse actief zijn. Wat is nu jou ervaring is je engagement hoger?

  • Hoi, het programma dat ik nu gebruik filtert erg nauwkeurig de volgers. Je hebt 3 categorieën Dormant, Highly suspicious en somewhat suspicious followers. Ik verwijder de eerste 2. Slapende volgers heb je op den duur ook niks aan natuurlijk. Ze reageren niet dus hoe meer van deze hoe minder engagement. De eerste x dat ik dit programma gebruikte ging mijn zichtbaarheid erg achteruit. Paniek! Maar bij de 2e keer niet meer en had het zich alweer herstelt. Sommige kunnen de volgers verwijderen en sommige alleen blokkeren. Waarom? Geen idee. Ik heb dit programma nu 3x gebruikt en de laatste 2 weken is mijn zichtbaarheid gestegen. Engagement is nu ruim 5% en dat is geloof ik wel netjes met zoveel volgers. Was minder. Maar nogmaals ik ben ook maar een leek en doe alles op eigen risico 🙂

 4. Goeie tips Andrea. Ik heb laatst met de hand velen verwijderd. Ik groei langzaam dus iedere nieuwe volger check ik op de items die jij noemt. Dat is voor mij wel te doen. Zo houd ik mijn account ook zo schoon als mogelijk. Irritant is het wel! Lfs Linda

  • Echt vervelend! En ik kwam er pas laat achter. Met de hand haast niet te doen al haal ik wel gelijk alle volgers zonder profiel foto weg en 0 volgers.

 5. Goed zeg! Ik ben laatst met de hand bezig geweest! Merkte hetzelfde als Anne dus toen heb ik ze opgeschreven om ze later te zoeken en te checken… was een heel karwei maar toen het eenmaal klaar was groeide m’n engagement!

  Groetjes Mariëtte

 6. Sinds ik ben begonnen met IG probeer ik iedere zondag op te schonen. Niet alleen fake followers, maar ook real estate, dure horloges en andere accounts waarvan ik denk “waarom volg je mij?” Ik ben met dit IG gestart omdat ik er inspiratie vandaan haal. Niet om veel volgers te krijgen. Maar het is blijkbaar onvermijdelijk om het aantal volgers te checken heb ik gemerkt. Het wekelijks opschonen is daar een voorbeeld van. Ik heb 300+ volgers, als ik opschoon verdwijnen er weer een stuk of 8. Dus als je al niet zoveel volgers hebt dan zijn die 8 die je blokkert best veel. Ik merk dat ik soms in de verleiding kom om het niet te doen en dat is iets wat ik nooit had verwacht van mijzelf. Dat is de “kracht” van IG. Uiteindelijk doe ik het wel en ben blij met de echte volgers. Ik kan mij eigenlijk niet voorstellen hoe dat is bij jou en andere grote accounts.

  • Het gaat geleidelijk aan. Ik ben ook niet begonnen om volgers te krijgen en nog steeds niet. Maar ben het wel steeds leuker gaan vinden om een doelgroep aan te spreken met mijn foto’s. Ijdelheid? Wellicht. Ik vind instagram geweldig, houd van de interacties en heb er daadwerkelijk vriendinnen gemaakt. Ik , de einzelgänger. Ik ben er pas sinds een tijdje achter van die fake volgers. Te laat om het zelf te gaan verschonen. Vandaar dat ik blij ben met het programma Social audit pro.

 7. Ik krijg geen enkel programma gebonden dat fakers verwijderd, tenminste ik zie het niet ! Of ik krijg het niet fatsoenlijk aan de
  Praat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *