De nieuwe voorjaarscollectie van Rivièra maison.

Wat leuk, ik werd een aantal weken geleden uitgenodigd om de nieuwe collectie van Riviera maison te komen bewonderen. Ik moet eerlijkheidshalve zeggen dat ik niet goed wist wat ik verwachten moest. Ik kon het merk maar oppervlakkig en vond het vroeger niet echt mijn stijl. Op vrijdagochtend met honger ging ik vroeg op pad om dit, achteraf gebleken supertoffe event mee te maken.

Heerlijk ontbijten bij Rivèra maison.

Als je iets doet doe het dan goed, dat hadden ze bij Rivièra maison duidelijk begrepen zag ik bij binnenkomst! Ik werd opgevangen door een aantal leuke dames die mij een kopje thee aanboden en mijn jas aannamen. Ik zag al een aantal bekende gezichten wat zulke events alleen maar leuker maken. Het geeft de mogelijkheid om even bij te kletsen met gelijkgestemden. Vanuit mijn ooghoeken had ik zicht op de prachtig aangeklede ontbijttafel. Dit was de reden dat ik niet had ontbeten deze ochtend. We werden namelijk getrakteerd op een heerlijk ontbijt verzorgd door Pluk Amsterdam. De tafel was uiteraard feestelijk aangekleed met prachtig servies en accessoires van Rivièra maison.

Portret Illustratie.

Maar eerst liet ik een leuke portret illustratie maken door Matia van Matia Studio. Matia maakte in een handomdraai onderstaande tekening. Echt heel erg leuk. Teun die ook echt van het tekenen is vond hem goed gelukt, dat ben jij echt mam! Een vak apart als je het mij vraagt. Langzaam druppelde er meer genodigden binnen. Toen we compleet waren namen we plaats aan de ontbijttafel. Wat een heerlijkheden! De fruitbowl was echt verrukkelijk maar de dikke boterhammen waren ook zalig. Ik heb er zelfs achteraf nog eentje mee genomen in de auto op weg naar huis.

De voorjaarscollecties.

Na de lunch liet creatief directeur Nico Tijsen aan de hand van een PowerPointpresentatie de nieuwe voorjaartrends en collecties zien van Riviera maison. Ik vind dat er een behoorlijke verandering heeft plaatsgevonden bij Rivièra maison. Of ik had een verkeerd beeld, dat kan net zo goed. De feel wat ik eerst had met dit merk, namelijk toch een beetje meubels en accessoires voor kakkers (ja sorry, dat dacht ik eerst wel) die mening moet ik flink bijstellen. Ik was erg onder de indruk van de prachtige meubels zoals sofa’s, stoelen en salontafels. En de accessoires waaronder kussens, throws en servies was ook om hebberig van te worden.

De vijf nieuwe voorjaarscollecties in het kort.

• Palm Lane – Gebaseerd op de levendige zonnige kust van Miami. In deze collectie zie je prachtige kleuren zoals roze, pistache, koraal en fris blauw. Prachtige textiel in badstof, katoen en velvet.

• Café Floral – Bij deze collectie overheerst het exclusieve gevoel. Mooie auto’s, fancy restaurants is wat deze collectie oproept. Stoffen in zwart/wit print maar ook bloemen en tropische bladeren zien we hierin terug.

• Stromboli – Dit vulkaaneiland staat vol met idyllische witte huisjes en overal zie je oud vergrijsd hout. Dit vind je terug in de collectie kussens en throws die prachtige sleetse kleuren hebben en gemaakt zijn van ruwe materialen zoals touw en grof linnen. Een van mijn favorieten!

• Barton’s creek – De natuur straalt van deze collectie af. Prachtige navy, blauw en grijstinten vind je terug in deze collectie. Materialen zoals katoen en vintage jersey worden veel gebruikt, voorzien van strepen en stoere details.

• Serene Island – Hagelwitte stranden, rust, de azuurblauwe zee daar is deze collectie op gebaseerd. Linnen in wit, flax en koraalgroen. Rijke borduursels en de chique afwerking maken deze collectie af.

Fan big time!

Ik ben dus in ene fan! Ook vind ik de relaxte sfeer wat er in de prachtige showroom hangt geweldig. De oprichter van Riviera maison, Henk Teunissen was ook aanwezig en het gevoel wat Henk wil overbrengen straalde hij zelf ook uit, een hele aardige no nonsens man. Samen met Nico gaf hij een rondleiding door de gigantische showroom en met veel passie en een warm gevoel vertelde ze beide over de keuze van de meubels, materialen en ontwerpen. Ook is er een gloednieuwe collectie behang ontworpen. Wauw! Wat een geweldige prints en motieven zagen we voorbijkomen. Ik was op slag verliefd op een zwart/wit print die ik graag in mijn huis terug wil zien. De Amerikaanse vibe van dit behang past helemaal bij mij. We kregen nog een leuke workshop van Nico. We hebben een vaas/windlicht gestyled met prachtige ranonkels en takken groen. De vaas staat inmiddels te pronken op mijn slaapkamer. Daarna was het event ten einde al kregen we alle vrijheid om nog een rondje te maken om foto’s te nemen.

Foto compilatie.

Ik heb veel foto’s gemaakt waarvan hieronder een compilatie. Nu ben ik wel erg benieuwd naar jullie mening. Ik ben in ieder geval verliefd geworden, ik houd van mooie spullen maar minstens net zo belangrijk is voor mij een gevoel wat ik ergens bij heb. En bij dit bedrijf is dat zonder meer een goed gevoel! Ik kijk terug op een erg leuke en inspirerende ochtend/middag.

Liefs, Andrea

5 Reacties

  1. Lieve Andrea
    Leuk weer om te lezen had eigenlijk ook altijd het idee over het merk maar fijn dat het ontkracht is. Leuk zal ook eens een kijkje nemen.
    Liefs Debbie

    • Echt waar ik ben erop terug gekomen. Ze maken zoveel meer dan wat wij weten van de potten met letters en de gecapitonneerde stoelen! Leuk dat je weer gelezen hebt! X

  2. Wat leuk dat je er blanco inging, en ja zo is mijn verslaving ook ontstaan. Ook de vriendelijkheid van de verkoopsters in de winkels is erg warm en helpen je. Leuke blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *