Nadat ik bij de lancering Flexa kleur van het jaar 2020 aanwezig was geweest (hier een blogje daarover) kon ik bijna niet wachten om aan de slag te gaan! De kleur van het jaar 2020 – Tranquil Dawn sprak mij gelijk aan. En het bijpassende kleurenpalet de Flexa kleurentrends 2020 (Creativity) maakte dat ik snel aan de slag wilde in ons huis.

Makkelijk te combineren.

De nieuwe kleur is voor mijn doen een beetje soft. Hier bedoel ik mee dat ik toch doorgaans voor wat hardere of fellere kleuren kies. Maar in combinatie met andere kleuren vind ik hem echt heel mooi combineren. Ik verwacht de kleur echt heel veel terug te zien want het is een makkelijke kleur. Hij past denk ik bij veel interieur stylen.

Kleurcombinatie kiezen.

We kregen het mooie Flexa ColourFutures 2020 boek mee en de makkelijke kleurentesters uit het palet Creativity. Ik heb het boek echt uitgespit. Er staan zoveel mooie inspiratie foto’s in. Maar voor welke kleur zou ik nou kiezen? Mijn oog viel al snel op Greyed Green. In combinatie met de kleur van het jaar Tranquil Dawn een top combinatie!

Maar ook de kleuren Autumn Gold en Cheeky Chestnut vond ik gelijk prachtig. Kiezen was dus lastig. Ik besloot de kleurentesters op een A4tje te verven en de kleuren tegen de wand te plakken waar ik graag wilde verven. Zogezegd, zo gedaan. Alleen de twee voorkeurskleuren verfde ik rechtstreeks op de muur.

Toen kon ik duidelijk een keuze maken. Ik bleef bij Greyed Green in combinatie met Tranquil Dawn. Het vergrijsde groen heb ik nog niet eerder in huis gehad en in combinatie met mijn eclectische vintage stijl vind ik de kleur echt iets voor mij. Wel vind ik de kleur Autumn Gold zo mooi dat deze binnenkort ergens anders terugkomt in huis. Zelf vind ik de Greyed Green een blauwige ondertoon hebben wat ik juist erg mooi vind.

Aan de slag!

De muur waar ik aan de slag wilde was nog Vintage Blue, ook echt een toffe kleur maar ja, het is najaar en deze kleur vind ik echt meer bij de zomer passen. Ook over deze kleur van Flexa schreef ik een blogje. Ik besloot de muur eerst te witten, nog voor ik met de kleurtesters aan de slag ging. Ik wilde een goede keuze maken en op een witte neutrale achtergrond gaat dat beter.

Nadat ik mijn keuze gemaakt had ging ik aan de slag. Ik dek mijn vloer altijd af met een groot stuk karton. Het plafond plakte ik met goed schilders tape om een strakke lijn langs muur en plafond te krijgen. Hetzelfde deed ik met de plint. Een goede voorbereiding is echt fijn. Het scheelt ergernis en het resultaat is gewoon veel mooier! Enkele tips op rijtje:

• Zorg voor een schoon oppervlak
• Werk met goed schildermaterieel zoals een roller, kwast en schilders tape
• Dek je vloer goed af, muurverf kan behoorlijk spatten
• Gebruik eerst een kleurentester van Flexa, zo ben je zeker van je kleur

En tadaa! Zoals je ziet heb ik ervoor gekozen om de Flexa kleur van het jaar 2020 – Tranquil Dawn een bijrol te geven naast de kleur Greyed Green. Zo is de kleur voor mij ook niet te soft maar juist stoer en warm.

Binnenkort ga ik ook nog aan de slag met Tranquil Dawn op onze slaapkamer. Juist omdat de kleur zo makkelijk te combineren is wil ik hem in huis laten terugkomen! I love it, wat jij?

Liefs Andrea

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Flexa ♦

Categories:

Tags:

4 Reacties

  1. Oh vind het tof Dré ! Heeeel mooi ook deze kleur ! Vind het alleen jammmer dat er van de mengkleuren geen testers zijn hoor, ben zelf ook weer bezig geweest en ben blij maar pakte toch weer iets anders uit dan ik had gedacht in vergelijk in de flexa app .
    Leuke blog weer mup !
    Kussie Carla xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *