De nieuwe Flexa kleur van het jaar 2020.

Eindelijk was het dan zover. Dinsdagochtend om 11 uur ging de lancering van de nieuwe Flexa kleur van 2020 live! En ik mocht erbij zijn. Ik was al heel nieuwsgierig gemaakt door vooraf te leuke flessenpost van Flexa te hebben ontvangen. Alleen, ik mocht er nog niks over zeggen! Begrijpelijk maar ook een beetje lastig. Dat werd nog lastiger toen een week voor lancering ik een kleurentester thuiskreeg met daarin de nieuwe kleur. Ook deze mocht niet open!

Op naar de lancering!

Maar gelukkig was daar de dag dat ik naar Valkenburg reed, nee niet in Limburg maar Zuid-Holland, om in de mooie Brasserie Buitenhuis live aanwezig te zijn bij de wereldwijde lancering van de Flexa kleur van het jaar 2020. Ik had al vele suggesties via Instagram gehoord. Het meest werd toch wel een Terra kleur genoemd. Hoe verrassend is dan de nieuwe kleur Tranquil Dawn!

Lezing door Heleen van Gent.

Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen en was ik onder de indruk van de mooie styling gedaan door Souraya van Bintihome. Al snel kwamen ook de andere genodigden binnen druppelen. Na een kop thee en een heerlijk stuk appeltaart werden we uitgenodigd om plaats te nemen en de lezing van Heleen van Gent – Creatief Directeur bij Akzo Nobel – bij te wonen.

Heleen van Gent

Heleen vertelde met passie hoe een kleur tot stand komt. Dit gaat niet vanzelf of wordt random gekozen. Er zit een heel team van kleuren experts achter. Dit jaar ging het team aan de slag met wat ons menselijk maakt, wat ons verbindt en wat ons doel is in het leven. Waar we thuis kunnen zijn en waar we uitdrukking kunnen geven aan onszelf. We willen een huis met ‘The human Touch.’

Geïnspireerd door de dageraad met zijn prachtige horizonnen kwam het team uit bij het mooie vergrijsd groen, Tranquil Dawn. De zachte vloeiende kleur geeft rust en eenheid. En in combinatie met de vier bijbehorende paletten kun je deze mooie kleur vertalen naar jouw huis, jouw behoeftes. Ik heb met een glimlach zitten luisteren. Het spreekt mij namelijk enorm aan, het huiselijke, het waardevolle van het thuis zijn en het menselijke.

Hieronder zien jullie de vier kleuren paletten die het Flexa team dit jaar samen heeft gesteld.

Palet 1.

A home for care

Dit palet bestaat uit een ‘bescheiden’ mix van subtiele en neutrale kleuren. Met dit kleurenpalet kun je ruimtes in je huis creëren waar ontspannen voorop staat. In combinatie met planten en botanische printen geven dit palet vooral ontspanning en rust weer. Ook in combinatie met licht hout werken deze kleuren prachtig.

Palet 2.

A home for play

De titel zegt het al, deze kleuren spelen in op het speelse en is jeugdig maar ook modern. Het oranje en blauw in dit palet zorgen voor een dynamische energie in je huis. In combinatie met Tranquil Dawn geven deze kleuren een moderne frisse look in je interieur. Bedenk eens wat deze kleuren voor een kinderkamer kan doen!

Palet 3.

A home for meaning

In dit kleurenpalet vind je rustige, sobere kleuren. Met dit palet creëer je luxe en een gevoel van welbehagen in je interieur. Een palet wat naadloos aansluit op de eenvoud die vaak wordt gezocht in deze hectische tijden van verandering. Samen met grafische prints een prachtig palet waar rust vanuit straalt.

Palet 4.

A home for creativity

Dit palet spreekt mij het meeste aan! De rijke volle kleuren in combinatie met Tranquil Dawn geven mij het gevoel van warmte en welbehagen. Met dit palet creëer je makkelijk een eclectisch gevoel in je huis. Kunst aan de muur, rijke bebloemde stoffen en het gebruik van vele texturen geven bij gebruik van dit palet een rijk intens gevoel. Met dit palet ga ik aan de slag! Ik kan niet wachten om de warme eclectische sfeer in ons huis te creëren.

Hoe mooi zijn deze kleurencombinaties, deze vier paletten spreekt gegarandeerd bijna iedereen tot de verbeelding! Of je nu van een sobere rustige stijl houdt, meer van colorblocking bent, houdt van planten en de kleuren die daar goed bij gaan of toch meer van een uitgesproken eclectische stijl hebt – in deze vier paletten zit voor elk wat wils. En samen met de nieuwe kleur van het jaar 2020 Tranquil Dawn breng je deze kleuren samen.

Lancering Tranquil Dawn.

Na afloop van de lezing was daar dan de lancering! Exact om 11 uur werd de kleur bekend gemaakt! Nu mocht ik ook de kleur delen in mijn stories. Een veelal gehoorde reactie is dat de kleur lijkt op Early Dew, een kleur van Flexa van een aantal jaar gelden die je nog steeds veel ziet. Maar ik betwist dat toch. Deze Tranquil Dawn is veel subtieler en meer vergrijsd dan Early Dew. Al begrijp ik het vergelijk wel. Ik denk dat deze kleur wel veel meer toegankelijker is voor een groter publiek dan bijvoorbeeld de Spiced Honey van vorig jaar waar ik ook een blogje over schreef. De kleur is toch veel meer subtieler en eenvoudiger toe te passen.

Heerlijke brunch.

Na afloop van de lancering werden we uitgenodigd om plaats te nemen aan een prachtig gedekte tafel, wederom aangekleed door Souraya van Bintihome. Er lag een tof naamplaatje op ieders bord. Persoonlijk voorzien van handlettering door Naokies wat we mee mochten nemen naar huis. De brunch was overvloedig, heerlijk en ik heb echt zitten smullen! Ook heb ik heerlijk bij zitten kletsen met een aantal leuke dames waaronder Sandra en Maruska. Het was dus gewoon echt een bijzonder leuke ochtend/middag.

Op weg naar huis ging mijn hoofd overuren maken. Er werd bij Flexa gebruik gemaakt van rasters in het interieur en horizontale lijnen maar ook bijv. het mee verven van het plafond werd aangehaald. Allemaal ideeën in mijn hoofd die ik eens goed ga uitwerken! In een volgend blog over de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2020 laat ik dan graag aan jullie zien wat kleur kan doen! Wil je nog meer lezen over de nieuwe kleur? Kijk dan even op de site van Flexa. 

Liefs Andrea

 

13 Reacties

 1. Wat hebben jullie een leuke dag gehad! Het kleurenpalet creativity spreekt mij ook het meeste aan. Maar misschien ga ik m wel toepassen in Ravi’s kamer en dan geïnspireerd op het play kleurenpalet.

  Leuke blog weer Andrea!
  Liefs xx

 2. Zelf ben ik niet van vaak veranderen. Als ik iets mooi vindt dan vind ik dat meestal ook lang mooi. Palet 1 past zonder twijfel het best bij mij. Zelfs de beschrijving : ‘waar ontspanning en rust voorop staan’ klopt helemaal

 3. Het creatieve palet nr 4 past helemaal bij mij, creatief als ik ben kan ik alleen maar zeggen..prachtig!warm!zo mooi!
  Leuke blog Andrea!
  Gr.Sylvia x

 4. I’m with you met pallet 4. Wat een prachtige diepe kleuren. Daar kan je wel iets spannend/ eclectisch mee maken en brasserie buitenhuis is zo leuk! Zit bij mij in de buurt maar kom er veel te weinig ‍♀️
  Happy FriYAY Andrea!
  Liefs,
  Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *