Blauw in huis:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen en met de billen bloot te gaan: ik houd van blauw. En dan bedoel ik niet alleen de nieuw uitgeroepen trendkleur voor 2020, het stemmige donkerblauw dat in steeds meer huishoudens terug te vinden is. Nee, ik houd van blauw in al zijn geledingen.

 

 

doorkijkje keuken

 

Mooi blauw is niet…

Zolang ik mij kan herinneren zit mijn liefde voor blauw erin. Zodra ik zelf mijn kleding mocht kiezen gingen de roze oshkosh tuinbroeken (die mijn moeder zo schattig vond) de deur uit en was de overall kleur die je in mijn kledingkast terug kon vinden blauw. En ook in mijn kinder- en tienerkamers (als kind van ouders met als hobby verhuizen zijn het er nogal wat geweest) kwam blauw vrijwel elke keer (in meer of mindere mate) terug.

 

 

Toch is de kleur blauw jarenlang alleen als accentkleur in ons huis terug gekomen. Tot we, nu ongeveer twee jaar geleden, deze woning kochten en aan de slag gingen om hem van een donker en beige (heel erg beige) huis om te toveren tot ons eigen paleis.

Het eerste blauw dat in huis kwam was de blauwe tegelwand in de badkamer. We zochten een echte eyecatcher en vielen als een blok voor de lichtblauwe langwerpige zelliges die zo’n mooi contrast waren met de grijze vloertegels en de witte wandtegels die we voor de rest van de badkamer hadden uitgezocht. Een keus waar de badkamer specialist zijn wenkbrauwen bij optrok trouwens want deze combinatie was wel heel ver af van zijn normale straatje. Maar wij waren ervan overtuigd dat het mooi zou worden.

badkamer

 

 

Ook besloten we de meeste muren beneden in een zeer lichte blauwtint te schilderen wat samen met de grijze vloer en witte plinten de kamer gelijk een lichte en moderne uitstraling gaf en werd onze slaapkamer blauw geschilderd voor een knusse look.

Er is altijd ruimte voor blauw.

Klinkt als veel? Was het (nog) niet hoor. Het blauw werd namelijk gecombineerd met een hoop wit/ hout en groentinten waardoor het nauwelijks op viel. Maar het blauw dat er was beviel goed. Heel goed eigenlijk. En dus durfden we steeds uitgesprokenere keuzes te maken.

Als eerste was onze slaapkamer aan de beurt. Tot nu toe waren alle muren licht blauw maar met ons nieuwe houten bed kon de achterwand wel een wat opvallendere kleur gebruiken. Met een pot donkergroen, een pot aquablauw en de lichtblauwe verf die al op de muur zat creëerde ik een ombre effect. Dat laat de houten meubels er echt uit springen.

 

 

Het volgende project dat we aanpakte was de keuken. De keuken die tot nu toe in het huis zat was beige (uiteraard), onhandig ingedeeld en echt wel toe aan vervanging. Dat de nieuwe keuken wit moest worden (zowel de kastjes als het werkblad) daar hoefden we niet lang over na te denken. Maar de tegelwand achter de keuken zorgden voor meer kopzorgen.

Ik houd van blauw!

Ik wilde (nou ja, moest hebben) 6-hoekige tegels, in een speciale maat, niet al te duur en welke snel geleverd konden worden. Toen we uiteindelijk een zaak vonden die ongeveer had wat we zochten bleken de tegels maar in 3 kleuren leverbaar te zijn, donkergroen, licht aqua en een heel opvallende blauwe aqua kleur. Ik deed iets wat ik normaal niet doe, ik liet mijn man kiezen welke kleur het zou gaan worden. Dapper hè? En ik moet zeggen: de heel opvallende aqua kleur tegels in de keuken zijn perfect bij ons.

keuken met hexagon blauwe tegeltjes

 

 

En toen was het hek van de dam en verdween onze subtiele groene muur in de woonkamer en werd hij vervangen door een opvallend (jawel) blauw exemplaar, slopen er steeds meer blauwe accessoires het huis binnen en kan ik niet anders dan ervoor uitkomen: ik houd van blauw!

Liefs Margriet.

Korte bio over Margriet: 

Margriet is 40 jaar oud en woont in Almere samen met haar man Elmar en kinderen Sverre (9j) en Kalle (7j). Naast haar Instagram account @bijmargrietinhuis heeft Margriet binnenkort ook een blog/website ! Daar wordt momenteel aan gewerkt. Margriet heeft een uitgesproken smaak met jawel de kleur blauw in de hoofdrol! 

Categories:

7 Reacties

 1. Oh margrietje rozen zullen bloeiennnnnn …. wat heb je dit weer leuk geschreven. Love blue and love you. Ik lees dat je bezig bent aan je eigen website. Ik kan niet wachten ook dat word vast weer prachtig. Succes.
  En Andrea wat leuk dat je zoveel stijlen en inspiratie deelt ! Te leuk

 2. Ik vind het heel mooi fris de kleur blauw, nou ja licht blauw dan het donkerblauw bij mij is toch weer heel anders.

  Mooi gedaan Margriet

 3. Ik kan je de hand schudden Margriet! Hier in QU19 is ook alles blauw. LVE IT!
  En super lief Andrea dat je andere accounts een platform geeft op je blog!
  Liefs, Reina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *