Event Kokodama, een kijkje achter de schermen.

Op uitnodiging vertrok ik op 3 november richting Poeldijk naar het leuke bedrijf van Monique en René. Ik wist dat er ook een paar leuke instagrammers zouden zijn dus dat maakte het extra leuk!

Tea by me.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door Monique, Nicole van @nieks_servies en Kelly van @keeelly91 die nauw betrokken waren bij het organiseren van dit event. Al snel zag ik wat bekende gezichten en nam ik een kijkje in de mooie ontvangstruimte van Kokodama. Ik zag een leuke theestand staan van Tea by me waar mij werd uitgelegd dat ze thee van Nederlandse bodem schonken! Hoe leuk is dat!

Natuurlijk product.

Nadat iedereen was gearriveerd namen Monique en René het woord om in het kort uit te leggen waar Kokodama voor staat. De nieuwe lijn van de Kokodama werd vol trots gepresenteerd. Deze kokospotten zijn gemaakt van kokosvezels in vele maten. Maar het mooie is dat de potten en ook de binnenpotten 100% biologisch afbreekbaar zijn. Het product is vrij van plastic wat ik enorm toejuich! Daarnaast worden de potten met de hand gemaakt in Sri Lanka waardoor de lokale economie enorm wordt ondersteund. Nadat er verkoop plaatsvind gaat er ook nog een deel terug naar het land waar het besteed wordt aan scholing. Je begrijpt dat we door dit verhaal allemaal een goed gevoel hadden en dat Kokodama niet alleen streeft naar een mooi product maar ook naar een bijdrage aan een mooiere wereld.

Heerlijke lunch en potten vullen!

We kregen eerst een heerlijke lunch aangeboden met rijkelijk belegde broodjes, heerlijke sapjes en koffie en thee. Na de lunch werden we in 2 groepen gesplitst en mochten we de kassen in. Onze groep mocht beginnen met het vullen van verschillende potten met planten. De meeste planten in de Kokodama pot wordt aangeleverd door Smit Kwekerijen en worden onder het “Eden Collection” label verkocht. Prachtige gezonde planten die met zorg worden uitgekozen. Allemaal werden we verliefd op het zogenaamde dolfijnenplantje en ook het augurkenplantje was te leuk! Bijzonder dat we ook allemaal een theeplant meekregen in een mooie Kokodama pot.

Augurken plantje, te cute!

Instagram ladies!

Rondleiding.

Nadat we maar liefst vier Kokodama potten gevuld hadden en zelf met mos nog een toffe bol met een Corokia hadden gemaakt waren we aan de beurt voor een toffe rondleiding. Al wandelend door de kassen vertelde René en Jesse, een vaste medewerker vol passie over het bedrijf. Zo wordt er alleen op biologische wijze ongedierte bestrijding gedaan. We zagen ook de lopende banden waar de Kokodama’s gevuld worden met de meest mooie planten. Op dit moment neemt Kokodama een vlucht en is steeds meer te zien in de bekende tuincentra. Bijvoorbeeld bij loods5 is ook een kleine unit ingericht en binnenkort ook verkrijgbaar bij Intratuin!

Ik heb kennis gemaakt met een mooi bloeiend bedrijf en ben erg blij met mijn eigen Kokodama verzameling! Hebben jullie ook al een Kokodama in huis? Let me know!

Liefs Andrea

Categories:

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *