Little Dolce – De meest charmante B&B in Puglia

Al geruime tijd volgen wij op Instagram Joëlle. We zijn enorm gecharmeerd van haar Bed & Breakfast Little Dolce natuurlijk maar ook van haar en haar keuze om in Italië een nieuw leven te starten. Begin vorig jaar besloten wij om haar B&B in levenden lijve te gaan bezoeken! We wilden graag even met zijn tweeën eruit maar ook hier gooide Corona roet in het eten, in het overheerlijke Italiaanse eten! Eten waarvoor we zouden verhuizen naar Italië.

Wat in het vat zit verzuurt niet en we spraken af om het op te schuiven tot het wel veilig genoeg vooral voor ons zou voelen. Ondertussen ging het leven natuurlijk gewoon verder. En wel heel erg verder,  Joëlle raakte zwanger van een tweeling! Wat een geluk! Samen met haar vriend geniet ze nu volop van de zwangerschap. We vroegen haar of ze met ons en met jullie haar toekomstvisie wilde delen. Het volgende verhaal bereikte ons.

 

“In principe heb ik hier in Zuid-Italië geleerd om niet te veel toekomstplannen te maken, maar lekker in het nu te leven. Dat scheelt veel stress en een veel relaxter leven. Bij sollicitatiegesprekken in Nederland werd me altijd gevraagd: waar zie jij jezelf over 5 of 10 jaar. En dan had ik altijd een heel mooi carrièreplaatje voor me. Maar het leven heeft zoveel meer te bieden dan dat.

Op het moment staat onze trullo nog steeds op de planning om verbouwd te worden, maar Corona heeft daar behoorlijk roet in het eten gegooid op financieel gebied. Dus misschien kunnen we er niet eens dit jaar aan beginnen. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en een hekel heeft aan wachten dus het feit dat ik moet wachten om aan de verbouwing te beginnen is heel moeilijk voor mij. Mijn handen jeuken! Maar we hebben de tijd, dus waarom haasten?

In mei moet onze tweeling geboren worden, ook dat was een grote verrassing voor ons. Niet 1 maar 2 baby’s!! Hoe gaan we dat nou weer doen met de B&B en het werk van Riccardo? Riccardo werkt 6 dagen per week en ik eigenlijk 7 dagen per week als de B&B open is. Maar een 9 tot 5 baan zijn we beide niet gewend dus hier vinden we ook vast een oplossing voor. Er komt genoeg hulp vanuit allerlei hoeken dus dat gaat goed komen en een rustig leven willen we toch niet haha.

In ieder geval zijn Riccardo en ik altijd aan het ondernemen en zitten we nooit stil. De grote droom van Riccardo is om een restaurant te openen. Op dit moment is dat door Corona en financieel geen optie, maar zodra het kan, mag hij van mij z’n baan opzeggen en een restaurant openen. Hoe gezellig is dat! En dan mogen de twins lekker helpen vanaf het moment dat ze kunnen lopen. Of is dat kinderarbeid hihi.

Als ik nog wat verder in de toekomst kijk, zouden we het beide leuk vinden om ook een minihuisje in Nederland te kopen en dan een beetje schipperen tussen Nl en Italië. Maar dan heb ik het over 70/30 verdeling. 70% in Italië en 30% in Nederland haha. En dan wel een huisje dicht bij de zee in Nederland. Hoe leuk zou dat zijn. Riccardo zou het ook niet erg vinden om voor een paar jaar in Nederland te werken. Maar ik wil niet fulltime meer in Nederland wonen, dus misschien zou ik dan wel heen en weer vliegen. Hou ik van. En vakantie houden bij de trullo, als we deze niet aan andere gasten verhuren. Hoe klinkt dat?”

Dat klinkt fantastisch! Wat een heerlijk vooruitzicht Joëlle! En hoe fijn om te lezen hoe ondanks de crisis waar ook jullie je in begeven jij en Riccardo prachtige toekomstplannen hebben en niet bij de pakken neer gaan zitten. Zodra het kan en mag komen we jullie bezoeken. We verheugen ons hier enorm op!

Dat Joelle een enorm ondernemende vrouw is blijkt ook uit het feit dat ze samen met Hanneke Taste of Puglia oprichtte, een Nederlandse webshop met de heerlijkste slow food-& slow design-producten uit Puglia. En dat brengt ons bij de Give Away die vanaf vandaag op onze Instagram accounts staan! Hoe gaaf is het vrolijke servies met okergele accenten! Wij geven allebei een leuk pakket weg!

De inhoud van het pakket:

– focaccia pakket om zelf een focaccia te bakken incl 2 soorten meel, olijfolie en een Pugliese recept van Joëlle haar schoonmoeder.

– olijfolie fles van keramiek

– 2 schaaltjes

– zak taralli (hartige zoutjes)

 

Kleine impressie van Little Dolce:

De Little Dolce bed and breakfast staat in het hart van Puglia, in het centrum van de barokstad Lecce. De vier sfeervolle kamers, gevestigd in een karakteristiek en historisch palazzo, zijn ingericht met veel oog voor detail en stijl. Via de witte kronkelstraatjes bereik je in een oogwenk de heerlijkste terrassen, leukste musea en mooiste kerken.

Website Little Dolce: www.littledolce.com

Instagram Little Dolce: @little_dolce_bedandbreakfast

Kleine impressie van Taste of Puglia:

Puglia zit vol met kleine familiebedrijven die met passie werken aan een authentiek en duurzaam product. Met die producten willen we je kennis laten maken: onze biologische olijfolie die op steenworpafstand van Lecce wordt geproduceerd, bijvoorbeeld, maar ook ons handgemaakte servies, dat ook superleuk staat op de Nederlandse eettafel. Omdat we met korte lijntjes werken – Joëlle is in haar woonplaats Lecce direct in contact met lokale producenten en Hanneke verstuurt de producten vanuit Nederland – ben je er zeker van een authentiek product in huis te halen.

Website Taste of Puglia: www.tasteofpuglia.nl

Instagram Taste of Puglia: @tasteofpuglia

 

We gaan, zodra het mag, afreizen naar Puglia! En ondertussen maken we er thuis het beste van met de mooie producten van Taste of Puglia. Zoals gezegd kunnen twee van jullie strak ook thuis genieten! Ga snel naar onze accounts voor de Give Away en vergaap je aan de mooie accounts van Joëlle en Hanneke.

Liefs Andrea & Marieke 

 

Meer leuke vakantie blogs vind je hier!

Fotocredits: Floor @washplate & Diego @diegomlr77 

1 reactie

  1. Wat een leuke blog! Was in gedachten al ff op vakantie!! Heerlijk die B&B en prachtige producten van Taste of Puglia!
    Ik ben fan!! Succes met de giveaway…
    Liefs Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *