Mijn relaas deel #28

De laatste weken heb ik wat minder blogs geschreven, de weekblogs dan vooral en toch wil ik wel schrijven. Ik ga ervoor zitten, wil beginnen en dan bedenk ik mij ‘waar moet ik over schrijven in godsnaam.’ Alle dagen lijken op elkaar, weekenden lopen over in doordeweeks en andersom. De tijd lijkt harder te gaan en toch gebeurt er vrijwel niets. Niet veel dan toch.

De laatste keer een event, wanneer was dat? Ik heb geen idee, dat is echt zeker een jaar geleden. Een avondje uit dan, met een vriendin ergens een hapje eten. Of naar de film! Een festival of een dagje Amsterdam. Een weekendtrip, vakantie of van mijn part naar de Efteling. Dat is allemaal al zo lang geleden.

Ik mis het fysieke contact met de buitenwereld inmiddels heel erg. Niet dat ik zo’n enorm sociaal mens ben wat iedereen maar loopt te knuffelen, ik ben Ruud niet. Maar gewoon wanneer je met iemand praat – als dat al voorkomt deze dagen – dat je diegene wel zou kunnen aanraken, een schouderklapje geven, een duwtje of gewoon een glimlach van dichtbij geven of krijgen. Ik mis ook het kijken naar mensen, op een terrasje kijken hoe moeders boos wordt op zoontje omdat hij niet doorloopt, of hoe een verliefd stel elkaar kust en knuffelt. Alledaagse tafereeltjes, ik mis ze.

Iedereen lijkt toch gehaaster, snel je ding doen met mondkapje op om weer zo snel mogelijk je thuis op te sluiten. Mensen lijken ook eerder geïrriteerd wat ik snap, ik ben zelf ook sneller geïrriteerd. Loop te mokken wanneer oma in de winkel geen mondkapje draagt en ik zit sneller op stang al ben ik van nature ook wel een hittepetit. Ik snap de jeugd ook, vind dat ze net als iedereen gewoon moeten gehoorzamen maar ik snap ze wel! Je wilt uit, biertje drinken met je gappies, een dansje doen, je lipstick bijwerken op de plee.. ik snap dat heel goed.

 

Waar ik wel erg van geniet is dat ik nu meer dan ooit besef dat wat er ook gaande is in de buitenwereld, wij het hier thuis goed hebben. We zijn meestal maar met zijn drietjes en ieder doet zijn ding zoals altijd maar het is een veilige vertrouwde haven. Ik knuffel veel meer met mijn mannen, ik heb dat fysieke contact met hun echt nodig. Gelukkig laten ze mij en knuffelen ze mee. Ze ondergaan mijn liefde gedwee want ze weten dat ik daar op teer.

Heel lang heb ik het tegen kunnen houden want once you give in there is no way back. Dan duurt het alleen allemaal nog langer maar ik ga het nu toch gewoon zeggen, ik heb een vreselijke hekel aan dat klote virus (wie niet Dre) en ik ben er helemaal klaar mee!! Nu hoor ik gelijk dat stemmetje in die commercial zeggen ‘Corona is nog niet klaar met jou’ of iets in die strekking. Nee dat weet ik en toch heb ik het gehad. Zo dat is eruit. IK BEN ER KLAAR MEE.

Ik kan geen winkelwagentje of mandje bij de ingang van de winkel meer zien. Geen fles wil ik meer ruiken met van die stinkende desinfectieprut. Ik wil Beau niet voor de zoveelste keer (Jinek was erger trouwens) aan tafel zien zitten met Corona deskundigen. Commercials waarin gesuggereerd wordt dat die verzekeringsmaatschappij er voor mij is, zeker nu! Ga toch weg zeg, wat een geouwehoer. Het nieuwe normaal, niet normaal voor mij. Complottheorieën, ook zoiets. Eenzaamheid, Verveling en de Dood. Mondkapjes op gezichten maar ook zwervend op straat. Eenrichtingsverkeer. Pijlen, waarschuwingsborden en coronamaatregelen. Ik ben er helemaal klaar mee.

 

En nu dan Dre? Wat ga je doen? Niks. Er is niks te doen. Het op papier zetten lucht al iets op maar veel meer valt er niet te doen toch. Uitzitten, moed houden, verstand op nul en door. Zodra dat vaccin komt sta ik in de rij, laat ik mij chippen. Eh vaccineren 😉

Dank voor het lezen, u bent vrij om uw gal over Corona te delen in een berichtje.

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

47 Reacties

 1. Vooral de normale kleine dingen mis ik, wat jij zegt, kleine aanrakingen bij vrienden of familie die voorheen normaal waren. En wat ik eng vind is de enorme verdeeldheid die er door ontstaan is. Ik hoop zo dat het ergens in 2021 allemaal weer wat normaler zal kunnen zijn. En thuis is inderdaad nog nooit zo vertrouwd en fijn geweest als in 2020. Liefs

  • Ooh ik snap het helemaal! Het is voor iedereen heel herkenbaar, vooral dat de weken zo snel gaan en er inderdaad geen fluit gebeurt! Ik hoop dat 2021 weer iets aardiger word voor ons allemaal en dat we weer meer kunnen. Word iedereen vrolijker van! ❤️Stay safe

    • Nou meis, veel herkenning maar probeer mij voor te houden dat voor een grote groep dit nog veel erger is.
     Denk aan mensen die op hun behandeling soms zelfs levensverlengende langer moeten wachten, de bejaarden, mensen met een beperking die het allemaal niet snappen, de mensen die in de zorg werken dat is pas zwaar.
     En dat er dan nog steeds mensen zijn die de regels aan hun laars lappen, daar kan ik wel boos op worden
     Wij hebben gelukkig een fijn huis, familieleden om ons heen.
     Hier moeten we mee dealen.
     En hopen dat het ooit weer “normaal ” word.
     Wat wel fijn zou zijn dat er meer één lijn komt wbt adviezen.
     Hou vol Andrea xxx

  • Af en toe even je gal spuwen. Niks mis mee. Zolang iedereen om mij heen nog gezond is, kan ik het allemaal nog best goed handelen. Alleen idd die oma’s en de rest van half NL die zonder mondkapje winkelen kunnen van mij de boom in! Dankzij hen hebben wij straks een estafette kerst. Zo, heb ik toch nog even gespuugd ;). Fijne nieuwe week Andrea X

   • Hahahaha zo dat is eruit! Ik hoop zo op een ander 2021! Zodra dat vaccin er is ga ik het halen en boek ik gelijk 10 dagen ergens in de zon 🙂 Fijne week lieverd! X

 2. Lieve Dre! I feel you.. ik ben het ook wel een beetje beu.. maar precies wat je zegt.. wat die je eraan? Niks! Het is gewoon effe de tijd uitzitten..
  Wat ik wel lastig vind is dat mensen zo snel boos zijn.. Vooral als het om de mondkapjes gaat.
  En of het echt echt helpt? I don’t know, maar goed..
  Je kan er eindeloos over discussiëren.

  Geniet van je dag lieverd! liefs Nath

  • O ja, en of ik het herken. Voor mijzelf maar zeker voor de drie pubers hier in huis. Vooral de middelste heeft er veel last van. Een sociaal kind, Pabo tweede klas, mist het contact met alles en iedereen en maakt nu een potje van haar studie. Zorgen! En ik snap het ook zo, net 18, wil verliefd worden, uitgaan, zoenen, de wereld ontdekken…. Voor mijzelf vind ik het minder erg maar voor jonge mensen. En dan heb ik het nog niet gehad over mijn schoonvader die nu drie weken op de gesloten afdeling van het verpleeghuis woont. Corona heeft door het totale instorten van zijn sociale contacten zijn dementie proces enorm doen versnellen.

   Goh, zouden alle lezers weten over wie jij het hebt als je Ruud noemt

   • Kun jij je voorstellen dat wij met die leeftijd bijna een jaar niet zouden uitgaan met vrienden?? Ik zou naar 2 weken al hebben geprotesteerd! Vind het zo klote voor ze. Geen idee of iedereen knuffel Rudd kent, heb hem gelinkt dan kunnen ze kijken 😉 X

   • Ja zo is er idd niets meet aan.
    En al die eigenwijze niet kapjes dragende , fun shoppende mensen die zijn vanaf vandaag ook eindelijk met een mondkapje op.
    Vind het erg fijn die verplichting want door mijn chemo,s is mijn immuunsysteem extra aangetast.
    Dus als alles weer mag .
    En we weer vrij rond kunnen bewegen
    Zou dat geweldig zijn.
    Lekker weer met vrienden op pad.
    Naar mijn lieve vriendin in Spanje vliegen.
    Heerlijk vrijheid blijheid voor iedereen.

  • Lieve Andrea,
   Ik voel exact hetzelfde en inderdaad alle jeu is er wel zo’n beetje vanaf. Net als het positieve gevoel dat er helemaal in het begin ook nog wel was…
   Go with the flow!! Zit niks anders op. Als je ertegen gaat vechten wordt het alleen maar erger en duurt het nog veel langer…
   Dus!! Je hebt je gal gespuwd en je hart gelucht, nu weer kijken naar wat er wél is en platknuffelen die mannen van jou!!
   Kus en dikke knuffel,
   Chantal xxx

   • Het nieuwe, spannende is er vanaf. Wat rest is frustratie en complete corona moeheid.. Ik ga gewoon door hoor! Maar eerlijk het kost echt moeite X

  • Dat je bij vrienden bent. En dat je dan een uitgebreid gesprek hebt over mondkapjes. En desinfectiemiddelen. En wegwerphandschoentjes. En over het schoonmaken van winkelkarretjes, mandjes en pinautomaten. Dat we het gewoon daarover hebben. In plaats van gezellige gesprekken of juist die gesprekken die vriendschappen zo bijzonder maken.
   Wat een gekke wereld. Soms denk ik… is dit hoe ik wil leven, waar ik mijn kinderen wil achter laten.
   Iedereen die ik spreek/ lees op de app/ insta/fb ed is klaar met het virus. Maar vaccineren? Nee, dat wil niemand. Nou ik wel. Kom maar op. Zo snel mogelijk weer terug naar normaal. Naar drukke winkelstraten, naar een volle kroeg, naar een volle tribune, naar de wedstrijden van kinderen, naar alles waar mijn leven uit bestond.

   Wat een kakvirus, wat een kakperiode.

   • Echt ik kan geen poetsend kind meer zien bij die karretjes.. en niet vaccineren? Niet in de trein, vliegtuig, pretparken enz. dan blijf je maar thuis!! Geef mij dat vaccin en ik kan gewoon weer door met leven!

  • We lopen op eieren wat ik niet gek vind na al die maanden, de frustratie zit hoog en de ergernis daarmee ook. Ik probeer echt aardig te blijven maar merk dat mijn lontje ook korter wordt, nog meer frustratie.. Laten we hopen dat 2021 een topjaar wordt!

   • Hey Andrea,

    Ooooh ik begrijp je vol-ko-men!! De verdeeldheid vind ik vreselijk. Een vroegere vriendin is nu een ‘wakkere’ en noemt ons ‘schapen’ Er zou een totale wereld reset aan zitten te komen! Ik laat ze maar in hun waarde maar eng vind ik het wel! Waar ik vroeger wekelijks uit eten ging hebben mijn man en ik uit pure wanhoop al een aantal keren een hotel geboekt met diner erbij om toch een beetje dat ‘uit eten’ gevoel te creëren. Ik weet het, het is een luxe probleem maar toch.
    Als het vaccin er is laat ik mij ook gewoon chippen, kan mij het schelen als ze mij dan zouden kunnen volgen. Zo interessant ben ik volgens mij niet! Ondertussen zijn we bezig met een badkamer verbouwing en heb ik al een aantal wandjes geverfd en opnieuw geverfd, dingetjes veranderd en ga zo maar door. Je moet wat!

 3. Helemaal waar. Vooral de contacten. Mis een knuffel van de kids. Zaterdag wordt onze zoon 40. Ja ,weer geen feestje. Ik probeer of ik een knuffel kan geven. Ons wereldje is klein en we moeten volhouden en genieten van onze kleinzoon . Liefs Yvonne Drenth

 4. Meid…ik heb het ook zo gehad met alles. Ik voel me soms echt letterlijk en figuurlijk alleen. Het lijkt wel alsof het nooit opgelost raakt. Ik volg je echt wel. Maar we zullen het moeten uitzitten. Maar als we ooit nog een ‘normaal ‘ gaan hebben…daar ben ik toch een beetje bang voor.
  Toedels ❤

 5. Ik kan me er volledig bij aansluiten…
  Even snel 1 dingetje halen in de winkel is een heel gedoe, ik begrijp ook echt niet dat mensen voor hun lol gaan winkelen… 1a 2 winkels en ik zit aan mijn irritatie grens…ik kijk iedereen die geen masker draagt of hem onder neus of kin heeft hangen vuil aan…echt als blikken konden doden, lag dit sterfte getal hoger dat het aantal coronaslachtoffers…
  Ben echt op oorlogspad zodra ik wakker word en dat wil ik niet meer zijn ..

 6. Ik ben er af en toe ook heeeelemaal klaar mee! Mensen zonder mondkapjes in de winkel, vanaf deze week dus verplicht, nu pas! Hordes winkelende mensen, en dan vooral op vrijdagmiddag de grootste doelgroep in de appie… de bejaarden!! Die naar horen overal nog winkelen terwijl wijzelf echt alleen het hoognodige doen… schiet mij maar in een kapotje. En inderdaad word ook de jeugd zwaar getroffen. Niets lekker chillen met zijn allen. Mijn zoon gaat af en toe maar een rondje rijden op zijn scooter met een van zijn vrienden, ze moeten toch wat hè!! Hoe sneu is dat!! Kom maar op met die prik, ik zie wel of er straks bijwerkingen zijn en mijn neus op mijn voorhoofd groeit, lekker belangrijk!! Maar dan kunnen we wel weer een beetje normaal leven met zijn allen!! Nog even Dré, hou vol! @aandezandweg

  • Ach die arme kinderen he! Moet je voorstellen toen wij pubers waren om dan maanden niks te mogen! Die prik ga ik ook gelijk halen! Jij ook nog even volhouden he! X

 7. Hier ook hoor. Ik kost vooral dat ik geen regie meer heb over mijn eigen leven. Als ik boodschappen wil doen ‘moet’ dat zo vroeg mogelijk want nog rustig. Al we toch weer een keer iets ‘leuks’ proberen te doen, bv tuincentrum o.i.d weer rechtsomkeer want te druk. En niks is echt leuk meer want mondkapjes. Mis vrijwilligerswerk heel erg want ik trek het niet om met een mondkapje op achter een rolstoel te ‘rennen’. Hoor hier constant verhalen over agressieve lui waar mijn gezin mee te maken krijgt. Want vent werkt in ziekenhuis, zoon bij AH en dochter bij politie. Het enige beetje sociale wat ik doen is aquajoggen met een kleine groep en daar kreeg ik op mijn donder omdat we kletsten tijdens de les. Terecht natuurlijk maar waar moet je anders nog kletsen. Pffffffffffffffffffff. Hou je taai dan doe ik dat ook xxxxx

   • Jaaaaaaaaaa !
    En dat gemis van mn oude luitjes !!!! Dat ik die niet normaal kan zien. En dat je niet op zieken bezoek kan. En een begrafenis waar je niet bij mag zijn. En dar thuiswerken op een kut keuken stoel zodat je pijn in je nek krijgt. En dat gezellig vergaderen in teams. En een printer die t niet doet terwijl hekje desdline van t contract is en ik geen ict mannetje thuis heb. En iedereen met kapjes loopt en doet alsof dat normaal is. Kinderen thuis zijn te pas en te onpas omdat meesters ziek zijn.
    Jaaaaaaaaaaaa ik vind dit nieuwe normaal helemaal niks. Doe mij maar de goede ouwe tijd. Maar ach misschien ben ik gewoon een oud zuur besje aan t worden achter mn geraniums (kerststerren momenteel)

  • Overal frustratie. Echt overal! Ik sta ook om 7 uur in de winkel om alles voor te zijn, ik wil gewoon weer gaan als ik daar zin in heb.. nog even, ik hoop op een geweldig 2021 🙂 X

 8. Hoi Andrea… heb net je blog gelezen en denk dat iedereen de zelfde gevoelens heeft als die jij hebt.. maar er zijn wat reacties op je verhaal daar wil ik wel even op reageren…zoals dat ouderen lopen te winkelen .. vergeet niet dat dit het enige is wat ze nog hebben , misschien zijn ze alleen thuis en is dit het enige wat ze nog een beetje een gevoel met de buitenwereld geeft . En dan de mondkapjes .. oordeel niet voordat je weet waarom ze er geen op hebben . Mijn dochter heeft hyperventilatie en als ze zo.n ding op heeft dan begrijp je het wel, dus die draagt er geen.. het is al erg genoeg dat ze er morgen een op moet hou mijn hart vast hoe dat gaat !! Dus lieve mensen we hebben het allemaal zwaar en laten we proberen het nog vol te houden want met boos worden om een ander daar bereik je niets mee..
  liefs Marianne

  • Lieve Marianne, we schrijven de frustratie van ons af! Natuurlijk hebben we heus compassie voor de oudjes, tenslotte zijn veel van de maatregelen juist om hun te beschermen. Maar ik erger mij ook vreselijk als ik netjes afstand houd in de winkel en er dan vervolgens een oudere mevrouw zonder mondkapje voor mij langs naar een pakje boter grijpt. Ik vind dat asociaal en oud of niet iedereen zou zich toch min of meer hetzelfde moeten gedragen? En wat betreft de mondkapjes, ik heb slechte longen (60% functie) dus medisch gezien zou ik hem ook niet op hoeven maar ik doe het toch, om een boodschap uit te dragen, om te laten zien dat ik meedoe. Je hebt gelijk, we moeten nog even er hard aan trekken met zijn allen en hopelijk in 2021 een vaccin! X

 9. Ik vind het nu ook veel moeilijker. De tweede golf ppfff. De eerste golf hield ik mij zo strak aan de regels ivm mijn ouders. Van de zomer kon ik weer iets afspreken, en toen kwam de tweede golf. Ik spreek dus al maanden met niemand meer af omdat ik mijn ouders wil helpen. Mams met haar autoimmune ziekte,zij zou het niet overleven dus met liefde voor hun staat mijn sociale leven op nul. Maar het wordt moeilijker. Ik mis het afspreken met mijn vrienden, oké je hebt videobellen maar toch. Soms zitten er hier dus slechte dagen tussen. En dan zie je het nieuws, al die mensen die zonodig weer moeten winkelen, op vakantie gaan ik kan er echt niet bij. Zo duurt het alleen maar weer langer. Maakt mij soms echt boos dan denk ik van: is het nou echt ik ik ik )-:

  Ik mis het leven,de gezelligheid en het niet bang hoeven zijn van oh nee ik sta te dicht bij jou. Wil, ach nou ja jij snapt ‘m. Ppfff ben het ook ff kwijt.

  XXX

 10. Lieve Dré, ik snap je helemaal. Ik wil ook knuffelen, vooral met onze zoon die niet meer thuis woont. Met mensen afspreken en het leven vieren. Mijn werk gaat redelijk normaal door, alhoewel…afgelopen week waren we pietjes aan het knutselen (groep 3 hè) en er waren een aantal kinderen die piet een mondkapje gaven…dus hoezo normaal?
  Ik ben het ook zo zat! Dat constante uitwijken en opletten. Zo vermoeiend.
  Het enige lichtpuntje is voor mij het feit dat ik nu na de jaarwisseling niet iedereen hoef te zoenen en knuffelen op mijn werk, daar had ik toch altijd al een hekel aan.
  Dikke virtuele knuf voor jou xx

 11. Snap je helemaal ,in wat voor gekke wereld zijn we beland,wat hadden we het goed ,en wat ben ik dit meer dan zat .In België gaan de de winkels na een maand sluiting morgen terug open ,wat gaat dit weer teweeg brengen .Kappers blijven dicht tot februari ,mijn is kapster ,heeft 3jaar geleden haar eigen zaak opgestart,heeft zich kapotgewerkt om er een goed draaiende zaak van te maken en nu zit ze in de shit ,ja sorry ben vandaag negatief fijne avond mop ❤️

 12. Ohhhh meid!! Hebbie ff!
  Ik ben er helemaal f#cking klaar mee..
  Zo eruit
  Ik houd heel erg van concerten, dat mis ik zo ontzettend! Pinkpop stond dit jaar ook op planning snik.
  Een avondje bij de 40up of 80’s losgaan met mijn vriendinnetje in de Bibelot…
  Musea, theater, bios en ga zo maar door!!
  Haast alle dagen zijn hetzelfde.
  Blij als ik op vrijdag mag werken
  Probeer maar ritme te houden en voor de 100e keer wat veranderen in huis
  Gzd is er insta…
  Inmiddels leuk groepje instavriendinnen en die zorgen ook dat je dagen niet zo klein en eenzaam voelen❤️
  Hou vol lieverd, we kunnen dit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *