Mijn relaas deel #31

Het jaar zit erop. Het jaar wat eigenlijk niet het jaar 2020 heet maar gewoon Corona. Corona voor, midden en achter. Zeg je straks in 2035 ‘weet je nog in 2020’ dan zeggen we allemaal ‘ja, Corona.’ Wedden? Gelukkig staat 2021 voor de deur en kunnen we ons weer opmaken voor een nieuw fris begin. Er gloort tenslotte hoop aan de horizon. Goede voornemens horen daarbij (vaak wel).

Nu las ik ergens dat veel mensen dit jaar niet doen aan goede voornemens door Corona. Omdat we in Lockdown zitten zegt een deel van de bevolking ‘fuck die goede voornemens.’ Ik niet. Voor mij staat een nieuw jaar voor de deur waarin ik korte metten moet maken met een aantal zaken.

Wijnvrij.

Zo is daar die verdomde TBC waarvoor ik begin december pas de medicatie kreeg (longartsen hebben het extreem druk). Helaas was ik eerst 2 weken te moe om eraan te beginnen en bedacht ik mij daarna dat ik met kerst wel dat wijntje met Kim wilde nuttigen. Kim geeft borstvoeding en was alvast begonnen met sparen van borstvoeding zodat we weer eens samen konden wijnen. De schat. Na een gesprek met mijn longarts besloten we dat ik vanaf 1 januari ga starten. De medicatie is niet mild, elke 3 weken bloed testen om te zien of mijn lever het aan kan.

Mijn lever dus. Je voelt hem al aankomen en zo niet lees en huiver. Ik mag absoluut geen druppel alcohol bij deze pillen drinken. Nul, niks, nada. Voor deze wijnliefhebber was dat even slikken! Toch heb ik er zin in, in een poos geen drank. Mijn lijf zal mij dankbaar zijn. Dat hoop ik dan toch tenminste. Peter is solidair. De kuur duurt vier maanden dus vier maanden geen alcohol.

Bewegen.

Nog een goed voornemen is dat ik thuis voor de tv (met de jaloezieën dicht hoor, wil mensen niet laten schrikken) wil gaan bewegen. Ik dans graag, toch ben ik aardig vastgeroest. Ha wat zeg ik, ik kom nog amper van de vloer op als ik erop zit. Oma kraakt. Voornamelijk in mijn polsen en knieën. Daardoor ga je ontzien en minder bewegen of anders bewegen. En daar ben ik klaar mee. Ik ga niet voor een dikke kont maar voor kracht in mijn handen, armen en benen. Mocht die kont nou meewerken hoor je mij niet klagen. Ik zoek nog naar een goede workout. Tips zijn welkom!

Glutenvrij?

Gezond eten deed ik al. Valt daar nog winst te behalen? Ik kreeg het advies om glutenvrij te gaan eten i.v.m. de reuma. Gluten zitten in brood. Ik hou van brood. Heerlijk vers donker brood met pitjes. Besmeren met een dikke laag filet american en veel zout en peper. Dus of ik dat ga redden? Glutenvrij? Vind ik echt lastig hoor. Ook ben ik gek op pasta en dat zou dan ook niet meer mogen. Ik ga gewoon per dag kijken wat ik kan laten. Of ik wat kan laten.

Al met al veel voornemens. Tot mei niet drinken gaat lukken, moet lukken. Die stok zorgt daar wel voor. Meer bewegen heb ik zelf in de hand net als die gluten. Vind het nou al een stom woord, gluten. Ik heb me bedacht als ik nou de komende vier maanden zorg dat ik mijn lijf weer in shape krijg, ik dadelijk in mei met een gezond sterk lichaam op vakantie kan. Op vakantie ja, ik ga ervan uit dat medio mei Corona is verslagen door het vaccin. Ik zie het al helemaal voor me! Hoop doet leven!

Heb jij goede voornemens of vind je dat maar kul? Deel ze met mij, zo heb jij ook een stok achter de deur! Samen sterk Ha!

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

19 Reacties

 1. Ik begin iedere dag met een goed voornemen maar aan het eind van de dag zijn ze alweer vervlogen :-(. 2 jaar geleden hoppa vier maanden 17 kilo kwijt, meer bewegen. Nu geen 17 kilo erbij maar wel wat. Hoeveel geen idee. Hometrainer weer 10 minuten per dag nu. Wwhhaaa 10 minuten nou ja dat zijn toch wel even 9 minuten plus 1 :-). Maar ik ga er ook weer voor op 1 januari. Voor mijn lichaam ook veel beter. Denk nog na over die grote wasmand waar ik in kan zitten want warm water is goed voor mijn lijf. Oh ja patat ook hihi. Dit jaar nog vet eten 1 Januari noppes. Mooie dag babe enne jij kan dit, want jij bent een power vrouw xxx

  • Ik geloof niet in lijnen en dat hou ik al jaren als goed voornemen vol. Helaas kostte me dat wel mijn schattige figuurtje. Hoewel er mensen zijn die dat ronde ook schattig achten.
   Tijdens Corona inmiddels nu een aantal weken fanatiek aan de wandel. Fanatiek als in iedere dag, niet in afstand 🙂 dat is wel mn goede voornemen om vol te houden.
   En verder tijd creeeren. In mn hoofd vrije tijd, in real life tijd voor man en kinderen. En dat met prioriteit voor mezelf.
   Als dan ook mn bedrijf eindelijk weer eens wat minder tijd gaat vragen dan hoop ik ook mn insta vrindjes weer eens aandacht te kunnen geven zonder dat er soms weken tussen zitten. Dat lijkt me wel een aardig voornemen.
   Maar het aller allerliefst wil ik een gezond jaar voor iedereen

   • 🙂 Wandelen is ggoed man! Ik ben gewoon echt stijf, wil dus bewegen om weer mijn soepele lijf terug te krijgen, haha! Het kraakt echt aan alle kanten. Dat het maar een mooi en gezond jaar mag worden lieve Keet X

  • Medicatie is een goede stok achter de deur dus dat gaat lukken lieverd.
   Gluten vrij gaat mij ook niet lukken maar elke dag is er 1 hè. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel moeilijk is dat je bepaalde dingen niet mag eten( nier dieet)
   Bewegen…ja ik ga er ook weer voor. Elke dag 5,5 kilometer lopen wat de afgelopen weken niet lukte door gekneusde tenen…man dat voelt zo niet goed. Heel veel succes met de medicatie en dat je maar niet zoveel last mag hebben van bijwerkingen! Dikke kus!!

  • Zooo dat zijn wel pittige voornemens hoor! Sterk dat je ze hier durft te delen. Dat is al een stok achter de deur. Mijn voornemen is in elk geval wat meer structuur aanbrengen. En om me daar bij te helpen heb ik echt een geweldig mooie planner gekregen voor kerst. Dus moet goed komen

 2. Mooie voornemens! Zal niet makkelijk zijn en niet vanzelf gaan. Ik voel met je mee, maar ga er voor!!
  Ik wil wat meer regelmaat in het leven. Afvallen en naar de sportschool. Maar wanneer gaan die krengen open?
  Kortom gezondheid is belangrijk! Er moet een plan gemaakt worden in mijn agenda anders blijft het bij een plan! Proost alvast voor 2021!! Met Oud en Nieuw een champange mag van mij op de valreep naar 2021!!

  • Medicatie is een goede stok achter de deur dus dat gaat lukken lieverd.
   Gluten vrij gaat mij ook niet lukken maar elke dag is er 1 hè. Ik weet uit eigen ervaring dat het heel moeilijk is dat je bepaalde dingen niet mag eten( nier dieet)
   Bewegen…ja ik ga er ook weer voor. Elke dag 5,5 kilometer lopen wat de afgelopen weken niet lukte door gekneusde tenen…man dat voelt zo niet goed. Heel veel succes met de medicatie en dat je maar niet zoveel last mag hebben van bijwerkingen! Dikke kus!!

   • Ik ben zo gek op brood. En op zuivel en ook op eieren 🙂 maar ik ga het wel proberen! Auw! Genkeusde tenen is auw! Dankje lieve Marilu, ik ga ervoor! Dikke kus terug X

  • haha ik heb dat ook hoor, plannen, plannen maar vaak de uitvoering he! Deze keer kom ik er niet onderuit en stort ik mij er dan ook maar volledig op! Succes Jennifer! Ik proost zeker met je mee oudejaarsdag!

 3. Mijn goede voornemens zijn gezonder eten ,gewoon meer fruit en groenten ,daarbij wil ik graag vegetariër worden ,nou of me dit lukt ,hubby is een echte vleeseter,nou ik ga het proberen hoor.Nou lieverd ik wens je veel succes met je voornemens ,knuffel Irene

  • Wat goed Irene! Ik hou ook zo van een stukje vlees maar probeer wel elke week vegetarisch te koken. Noem mezelf een flexitarier 🙂 Succes met je voornemen! X

 4. Hoihoi, die stijfheid herken ik, ik sport al jaren en vond dat nog leuk ook, groepslessen, maar merkte de laatste tijd (ben 53 trouwens) dat bepaalde dingen, bijv mountain climbers, niet meer gingen, fysiotherapie gaan doen (heb ook wat artrose in mijn heup en onderrug) en die gaf mij allerlei stretch achtige oefeningen, daarom bedacht om body balance te gaan doen, soort combi van yoga, pilatus en Tai chi, en leuk en vooral lekker dat ik ’t nu vind, had ik echt niet gedacht want vond ’t eerst beetje mutsig, misschien toch door ’t ouder worden

 5. Hoi hoi. Glutenvrij is goed te doen hoor! Mijn Peter bakt zelf Glutenvrij brood voor mij. Heel simpel in een cakevorm. Echt niet veel werk, erg lekker en mijn darmen zijn heel blij. Ik hou ook van brood. En pasta? Zat te verkrijgen tegenwoordig. Ik bestel eens in de zoveel tijd bij de glutenvrij shop online. Prima pasta ik proef geen verschil. Moet iets langer koken das alles. S6!

  • Dank je Astrid, ik moet er ook eens goed induiken wat mogelijk is. Zodra ik lees dat ik geen brood meer mag haak ik af.. Dank voor je toelichting! Ik ga er zeker naar kijken!

  • Succes lieverd, jij kan dit. Ik ga wederom lijnen en lopen. Zit echt niet lekker in mijn vel en dat is een naar gevoel. Fijne zondag. Liefs

 6. Denk dat de motivatie voor geen alcohol groot genoeg is, icm je medicatie. Het glutenvrij vooral als experiment aanvliegen, en wekelijks (of maandelijks) noteren of je je anders voelt lichamelijk en qua gemoedstoestand. Als je merkt dat ’t werkt, ben je weer gemotiveerd. Als ’t niet voor jou werkt, weet je dat ook. En wat betreft het sporten doe vooral iets wat je leuk vind, iets wat net uitdagend genoeg is, en iets wat jouw lichaam op dit moment aankan of nodig heeft. Je hebt het ook veel over stijfheid, dus zou zeker ook stretchen na elke workout. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *