Mijn relaas deel #33

Het was een roerige week, de toestanden in Nederland omtrent de avondklok hielden mij bezig. Er waren gelukkig ook leuke momenten. Zo hebben we de eerste stap gezet naar wellicht een verbouwing! Hoe spannend is dat dan. Ook hing ik aan de grote klok dat ik tegenwoordig ook TikTokker ben geworden. Lees je mee met mijn week?

Begin van de week

Deze week heb ik gehuild. Wat een ellende was er gaande in ons mooie land. Wat een chaos en nog erger wat een verdeeldheid. Ik weet dat de meningen uiteenlopen en dat ik er wijs aan doe niks te zeggen. Dat ga ik toch doen, een klein beetje dan.

Ik begrijp de jeugd, ik begrijp de ondernemers. Mijn hart huilt mee, echt. Als ik al huidhonger heb hoe moeten de jonge mensen zich dan wel niet voelen? Al bijna een jaar niet uit kunnen zoals het eigenlijk hoort te zijn. Al bijna een jaar niet flirten in de kroeg, niet half dronken over straat zwalken met je vrienden of niet kunnen daten en aftasten. Dat moet er echt inhakken.

Dan de ondernemers, ik snap goed dat ze inmiddels bloedlink zijn. De troostende woorden van Rutte werken niet meer, de pleisters die ons kabinet plakt ook niet. Hoe frustrerend moet het zijn dat je niet aan de slag kunt, koken voor je gasten of een toffe tattoo kunt zetten. Ik snap het echt. Het is verschrikkelijk om je zaak langzaam maar zeker te zien verzuipen. Hoe kom je dit nog te boven? Rampzalig maar dan echt.

De rellen en Peter R. Ik ben het vaak eens met Peter ook al is het wel een beetje een man met sterallures. Hij zegt vaak rake dingen. Ik zag hem bij Jinek. Daar zat ook de burgemeester van Eindhoven. De manier waarop Peter R. deze man aansprak was van zulke slechte kwaliteit dat mijn oren er gewoon pijn van deden.

Hoe haal je het in je botte harses om op een kleinerende manier iemand toe te spreken die net zijn stad in de fik heeft zien staan? Hoe durf je met een belerend vingertje en dito stem tegen deze man die duidelijk gebroken was te zeggen ‘meneer de burgemeester, praat u wel eens met deze mensen? Weet u wel wat er speelt onder de jeugd. Dit had u moeten zien aankomen meneer de burgemeester.’ Ik vond dit echt het toppunt van nul inlevingsvermogen. Al zou hij een punt hebben, dit was zo slecht, zo tenenkrommend gemeen dat ik besloten heb weg te zappen als Peter R. weer op tv verschijnt. Geen podium meer in mijn huis voor deze meneer de misdaadverslaggever.

Over de rellen zelf heb ik dit te zeggen. Toen ik een volwassen vent de Appie zag binnenrennen, schreeuwend dat alles geplunderd kon worden dacht ik alleen maar, dat is geen onvrede. Toen dezelfde meneer even later met drie zakjes snoep (daar leek het op) weer naar buiten kwam rennen, met een verwilderde blik in zijn ogen wist ik het zeker. Dit zijn mafkezen, malloten die echt niet meehuilen met de ondernemer (ze slaan notabene van al die arme ondernemers de winkels totaal stuk) dit zijn mensen die azen op zulke ‘kansen.’

Ook zag ik een paard onderuitgaan wat vervolgens werd bekogeld met stenen. Walgelijk, echt walgelijk. Dan sta je niet te demonstreren maar dan sta je te rellen. Niks meer en niks minder. Zo, heb ik er toch nog meer over geschreven dan ik van plan was.

Midden van de week

Dan iets heel anders! We gaan misschien (voor de vorm misschien maar ik heb al een heel plan natuurlijk) verbouwen! We wonen fijn, wat wij het allerfijnst vinden is de combinatie van wonen en werken aan huis. Achter ons huis en tuin ligt de loods. Dit is de werkplaats van Peter. Met 250 2m een hele grote werkplaats. Ook gebruik ik een stukje als opslag. Er zit een vergunning op ons stukje grond. We mogen hier bedrijf voeren. Iets wat bijna uitgestorven is in Dordrecht.

We kijken al jaren met regelmaat naar een groter huis, dat vinden we wel maar zonder mogelijkheid tot het verwezenlijken van werken aan huis zoals we dat hier hebben. En we willen het niet anders. Ik zou Peter missen als hij ergens op een industrieterrein zou moeten gaan werken. Daarnaast werkt hij hele lange dagen, dan zou Teun hem ook veel minder zien. Nee dat is gewoon een no go.

Ons huis is relatief klein, groot genoeg voor ons drieën en ook hebben we al het nodige verbouwd de afgelopen 13 jaar dat we hier wonen maar het huis is er nooit groter van geworden. Beneden is ruim zat, ik heb een fijne keuken en de woonkamer is ook groot zat. Het enige wat ik hier nog ooit wil zijn gestucte muren.

Boven is waar het knelt. Er zijn twee slaapkamers en een zolder. De badkamer hebben we drie jaar geleden verbouwd, klein maar fijn. We redden ons prima maar als Kim komt met haar gezin dan is het chaos. De jongens gaan dan op opblaasbedjes, Kim en Roel slapen in ons bed met Soof naast het bed en wij slapen dan in Teun zijn bed. Het te doen hoor maar hoe fijn zou het zijn als we een extra slaapkamer zouden hebben waar een logeerbed op staat. En kastruimte. Ik snak naar extra bergruimte. Daarvoor gebruik ik nu mijn werkkamer. Naast dat er mijn bureau staat liggen er 100 kussentjes (ik overdrijf graag) en staat er een ontzettend lelijke kledingkast die uitpuilt.

We hebben het plan om op de uitbouw van de keuken een extra slaapkamer te laten bouwen. Dit houdt in dat er geschoven moet worden met een deel van de indeling boven. De badkamer moet blijven. Maar de hal zal anders worden met mogelijkheid van een kastenwand. En een grote Master Bedroom. Oh het uitspreken alleen al maakt mij blij! Een Master Bedroom!! Ik heb wilde plannen, een extra en suite badkamer lijkt mij het einde maar daar is Peter niet voor. En dat is zacht uitgedrukt, haha.

Plannen zat, eerst maar eens met een aannemer praten (afspraak staat!) en wellicht een architect erbij halen. Op Pinterest heb ik al een bord aangemaakt! Gevelbekleding, indelingen, materialen, inbouwkasten alles sla ik op 😊 Als het jullie leuk lijkt zal ik als alles doorgaat jullie op de hoogte houden met blogs.

Weekend

En dat het laatste nieuwtje wat ik al in mijn ‘Oudere meisjes’ blog deelde. Dre is TikTokker geworden. Ik had het nog zo geroepen ‘nee dat ga ik echt nooit doen hoor’ maar ik vind het echt leuk. Hier deel ik soms ook een totaal ander filmpje dan dat mensen van mij gewend zijn op Instagram. Hier kan ik makkelijk zonder weglopers (ik groei best hard daar) content plaatsen wat ik op Instagram toch minder snel zou delen. Het is een uitdaging om ook daar iets leuks en eigens neer te zetten. Filmpjes van interieur wissel ik af met sketches. En zo prikkelt dit mijn creativiteit weer enorm. Vind ervan wat je vindt, dat mag. Volgen daar mag ook, zelf een account aanmaken, doen! Het is echt niet alleen maar twerken daar. Ik heb al een aantal Instagrammers ontdekt!

Zo dan, ik zit nu een uurtje te tikken (het is zaterdagmiddag) er kwam meer uit dan ik op voorhand had gedacht. Leuk dat je er weer was, weer mee gelezen hebt 😊 Houd moed, blijf lachen dan doe ik dat ook!

 

Geef de dingen die je doen glimlachen nooit op.

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

14 Reacties

 1. Oehh wat spannend zeg, verbouwen!! En die rellen, het brak m’n hart om te beseffen dat dit ook bij ons gebeurd. Vooral toen er een oproep werd gedaan om ook bij ons in het dorp te gaan rellen waarbij werd aangegeven dat je een hamer of benzine mee moest nemen… De verdeeldheid die momenteel heerst is angstaanjagend groot en ik hoop echt dat we hier snel en goed doorheen komen

  • Helemaal met je eens qua rellen én verbouwing. Dus we zitten op één lijn ;). Toffe plannen Dré. Dat geeft de burger weer moed. X

   • Ik krijg inmiddels hartkloppingen van alles wat coronagerelateerd is dus ik hou daarover mijn mond. Maar Andrea, wat een vraag… tuurlijk willen wij blogs lezen over de verbouwplannen en verbouwing. Wat een heerlijk vooruitzicht. Mooie dag lieverd.

 2. Ik ga je opzoeken op TikTok, maar ben zelf niet actief hoor!! Mijn dabsmoves naar jou was uniek hihi.

  En dan je verbouwing!! Mijn God zo gaaf!! Wat een plannen en tegelijk helpppp rommel in huis

  En dan wil ik ook nog wat zeggen over Peter Sukkel R!!
  Wat een ontzettende lul van een vent!!!
  Ik vind hem soms ook irritant en soms heeft ie zeker gelijk. Maar wat ie flikte bij Jinek kon idd niet. Ik voel je gevoel enorm. Hij is bij mij ook 100 treden naar beneden geflikkerd!! Sorry voor mijn taal, maar zo is het gewoon.

  Fijne dag lieverd!!

 3. Die rellen waren enorm intimiderend. Zo dichtbij dat ik er erg onrustig van werd. We moesten de dagen erna ook rekening houden met vroege sluiting voor de veiligheid. Heel bizar.
  Als ondernemer kon ik alleen maar meehuilen met die arme mensen. Ik was echt van slag.
  Gelukkig is t nu weer rustig en hoop ik oprecht dat dat zo blijft.
  Verbouwen !!!!!! Super want wie wil er geen master bedroom

 4. Mijn eerste blog v jou gelezen. Fijn geschreven.
  Ik herken je “verbouw”-dilemma. Wilde ook een logeerkamer. Maar anderzijds wegen voor mij de kosten hiervoor niet op het tegen het aantal logeerpartijen hier. Ik heb geen kinderen en af en toe had ik de kinderen van een vriendin maar die zijn inmiddels ook qua leeftijd “uitgelogeerd”. Af en toe blijven vrienden maar dat is meer sporadisch dan regelmaat geworden. De zolder is groot, voldoende opbergruimte maar saai.
  Heel veel uitwerkplezier met je plannen.
  Fijne dag.
  Met Limburgse groet,
  Winnie

 5. Hey, vorige week schreef ik een soort gedicht. Mijn hart huilt, heette het en ging over hetzelfde. Weggegooid hoor, maar het moest er uit. Bijzonder om jouw woorden te lezen, die daar erg op lijken!
  Fijn dat je je gedachten deelt.
  En je plannen natuurlijk, ben benieuwd!
  Liefs Lucienne

 6. Het brak mijn hart en tegelijkertijd werd mijn hart gevuld met woede. Ik en woede staan altijd lijnrecht tegenover elkaar maar toen ik die idioten zag terwijl ze aan het rellen waren omg. Rellen om het rellen. Hopelijk krijgen ze zware straffen. Rutte, nee hij komt overal mee weg. Wat krom is praat hij recht en iedereen geloofd hem weer. de Jonge nou daar zakt mijn broek onderhand van af. Over de Vries nog maar te zwijgen. Ik wist niet wat ik zag en hoorde toen hij zijn mond open deed. Die woorden die eruit kwamen en dan die arrogante blik erbij. Hoe dan ppfff. Tof de verbouwplannen meis, zal vast een pareltje worden.

  Xxx Yvet

 7. Lieve Andrea

  Wat heb je de rellen goed verwoord ik had het kunnen schrijven wat een achterlijke malloten zijn er op deze aardkloot .. en dan onze grote vriend Peter R vooral die R hè daar gaan mijn haren spontaan de lucht van in .. wij hebben onze groot spraak vriend al heel lang geleden van de buis verbannen , meneer de betweter hij denkt ja vooral denkt overal verstand van te hebben .. zo,n triest figuur beetje mediatrainingen zou goed van pas komen bij de blaaskaak.. zo genoeg gezegd ben blij dat ik niet de enige bent die zo over Peter R denkt. Fijne dag meis..

 8. Hé Dre, zo eens met je mening over P. E de V!! Wat een ontzettend denigrerende vertoning was dit zeg, met plaatsvervangende schaamte zat ik te kijken!
  Wat leukkkk, een verbouwing!! Heerlijk om met ruimte krijgen hoor, ben benieuwd!
  Heb nog niet naar je tik tok filmpjes gekeken…. Ga ik zeker doen
  Kuzzz Es x

 9. Ik voel je & ben het ermee eens!! Het duurt nu al een jaar dat alles anders is… Maar rellen een echt no go.. En als er nog 6 varianten komen zijn we 6 jaar verder. Anywaytjes.. Verbouwen hoe leuk dan kriebelt het zeker.. ideetjes uitwerken aahh zo fijn! Benieuwd we volgen het op de voet✌fijne nieuwe week liefs Deesjex @deezzstyles

 10. Ja vreselijke lui die alles maar sloopten en plunderden en mensen bekogelden .
  Daar zat niets menselijks aan.
  Maar nu maar focussen op leuke dingen.
  Benieuwd naar je verbouwing.
  Erg leuk om dat proces te volgen.
  Oh ja , lekker jezelf blijven is je grootste kracht .
  En als sommige mensen jou niet meer volgen omdat je leuke dansjes e.d. plaatst dan houden ze misschien alleen van verbouwde huizen en interieurs.
  En moet je maar denken
  “Ik ben ik en daar hoort dansen ook bij”
  Dikke knuffel
  Zelf vind ik je een leuk positief sterk mens.
  En juist die vele interesses die je hebt in het leven en duidelijke meningen en openheid maken je uniek.
  Knuffel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *