Mijn relaas week #24

Sjonge jonge alle shit komt in drieën toch? Nou dan is het nu klaar ja! Hormonen, gebroken handen en dan ook nog eng klinkende ziektes onder leden hebben. Ik heb mijn portie gehad, geef de rest maar aan fikkie. Vanaf volgende week gewoon weer blije Dre. Ik zet er een streep onder al moeten jullie nog door deze blog heen. Sorry. 

Begin van de week

Maandag is kim met Soof op bezoek geweest! Voor het eerst met zijn tweetjes. Ik ben enorm trots op Kim. Ze heeft best wat klappen te verwerken gehad en nog maar is niet het type van bij de pakken neer gaan zitten. Ze zagen er goed uit, Soof was alweer gegroeid en lacht nu echt bewust naar je! Echt noem me een sucker maar tranen in mijn ogen als ze lacht. Ik ben een watje, ik weet. We zijn even naar Intratuin geweest en voor de rest hebben we op de bank gezeten met zijn drietjes, heel fijn 😊

Dinsdag was zo’n typische dag. Ik onderga momenteel allerlei onderzoeken omdat ik terug aan de medicatie moet voor de reuma. We gaan voor een Biological deze keer (hopelijk gaat het nu wel goed) maar omdat deze medicatie je weerstand aantast moest ik eerst getest worden op TBC. Het schijnt dat als je dit meedraagt je bij deze medicijnen het risico loopt dat de TBC actief kan worden. Heel ingewikkeld verhaal wat te maken heeft met eiwitten die afgebroken worden en zo onderliggende ziektes niet meer kan tegenhouden.

Bloed was al getest en vandaag moest de Mantoux test gedaan worden. Er werd vloeistof in mijn onderarm gespoten. Donderdag uitlezen bij de verpleegkundige. Het is echt waar mensen, eens je in die mallemolen zit van ziekenhuis en medicatie lijkt het wel of je daar steeds dieper in wegzakt. Ik weet wel dat het voor mezelf is, beter voor mij maar eerlijk het liefst stak ik mijn kop in het zand. Maar dat is niet slim niet.

Het midden

Woensdag was gewoon een dag.

Donderdag moest ik terug naar het ziekenhuis. Je voelt misschien al waar dit heen gaat, er zijn sporen van TBC gevonden. In mijn bloed en ook de Mantoux test gaf aan dat ik drager ben. De eerste paar dagen was ik een beetje flabbergasted. Vond het eng en viezig dat ik dit dus schijnbaar meedraag. Zeker nu met Corona. Was ik al in de gevarenzone nu dus dubbel.

Ik moet een kuur gaan volgen van een half jaar om de TBC uit mijn lijf te krijgen. Wel mag ik na twee maanden dan ook beginnen met medicatie voor de reuma. Normaal maak ik nu een grapje, wuif ik het weg. Maar nu even niet, is toch geen kattenpis.

Toch viel er ook wat te lachen. Ik bleef maar tegen Peter zeggen dat ik TBS had in plaats van TBC. Zei het zelfs tegen de verpleegkundige. Ik ben nogal klungelig met de juiste namen bij de juiste dingen zetten. Een zooitje in dat hoofd van mij.

Vrijdag hebben we kaasfondue gegeten. Ik ben echt een kaaskop eerste klas. Voor kaas kom ik mijn bed uit. Ik hou ook van alle kazen. De allerbeste kazen zijn de kazen die stinken. Een beetje zompige kazen die aan je gehemelte blijven plakken. Of de roquefort kazen. Die gewoon chemisch smaken. Zo zal het ongeveer proeven als je een slok verf neemt denk ik. Ik ben ook meer een hartig type dus bestel in een restaurant altijd het kaasplankje als afsluiter. Of eerst het dessert maar dan alsnog dat kaasplankje. Ik had dus een goede avond.

En het weekend

Zaterdag was ik wat bijgekomen van de uitslag. Mijn lijf is gewoon sterk gebleken want misschien draag ik dit al van kinds af aan bij me en is het altijd in latente fase gebleven. Ik was dit varkentje ook wel weer. Waar ik wel naar uitkijk is dat het gips eraf mag. Ik tel echt de dagen! Hallo vrijheid!

Zondag heb ik gebingewatch, Game of Thrones. Ik heb hem bijna uit, bijna!

Wat ik nog wilde zeggen. Ik ben een positief mens maar zoals je leest gebeuren er ook in mijn leven minder leuke dingen. Dan kan ik twee dingen doen. Ze delen of niet. Ik heb getwijfeld want ik loop voor mijn gevoel nu al weken te zaniken, eerst die hand en de hormonen en nu dit weer. En toch heb ik besloten om ook minder leuke kanten te delen. Deze blogs die ik wekelijks schrijf zijn voor mij ook een mooi archief aan het worden. Een kijkje in mijn keuken. Altijd leuk voor later. Kunnen we er vast om lachen 🙂

Niet genoeg ellende gelezen? Meer weekblogs lezen doe je hier!

36 Reacties

 1. Het echte leven Andrea! We doen al veel te vaak alsof het allemaal zo geweldig is. Natuurlijk positief en vrolijk, maar wel the real thing please. Dussss Dankeschön du liebe

 2. Zoals je mij misschien ook al een beetje “kent”, weet je dat ik precies zo in het leven sta als jij. Positiviteit is een keuze en jij en ik beide kiezen ervoor om die weg te bewandelen.
  Dit, wat je te horen kreeg, is inderdaad geen kattenpis en het is ook logisch dat je daardoor en daarmee van slag bent. Van jouw instelling kan menigeen nog wat leren.
  Jij bent enorm (veer)krachtig en ik heb daar veel bewondering voor.
  Wat je daarvoor koopt? Helemaal niks, waarschijnlijk, maar het gevoel dat iemand bewondering voor jou als mens heeft moet ook jou goed doen.
  Liefs

  • Lieverd je moet het gevoel dat je zeikt meteen van je af schudden!! Zeiken is als je naar de brievenbus moet lopen terwijl het regent en daar savonds nog over klaagt. Jij hebt allemaal rottige dingen te verwerken waar iedereen flink van zou balen. Jij blijft bovendien ook nog eens je best doen om te focussen op de mooie dingen. Terwijl je hart luchten alleen maar heel goed voor je is!! Dus lekker blijven doen lief.

   Dikke kus xx

  • Lieve Andrea,
   Ik snap wat je bedoeld met de twijfel om het te delen. Ik waardeer enorm dat je het wel doet dat maakt je oprecht en zorgt ervoor dat anderen zich kunnen herkennen want insta is heel veel meer dan alleen maar mooie plaatjes.
   Ook ken ik het dat als je idd eenmaal in de molen zit hij alleen maar naar beneden lijkt te draaien.
   Goed dat je positief blijft daar kan ik nog wat van leren.
   Bedankt voor het delen
   Dikke knuffel en liefs Debbie

 3. En dat is dan het echte leven voor je he, soms is het gewoon klote mup .
  We kunnen dan niet meer doen als ons stinkende best en weet al dat jij dat doet !
  Dikke kus !
  Xxx Carla

 4. Ehm, ik ken niemand waar het allemaal maar van een leien dakje gaat, ieder huisje heeft zijn kruisje. Maar mooi dat je op het eind toch ook beseft dat je dit misschien al jaren bij je draagt maar dat blabla latente fase. Kon even niet de juiste zinsopbouw vinden, forgive me haha. Slechte dagen, goede dagen, blijf het vooral delen lieverd. Liefs

 5. Als je dit zeiken noemt… Dit is een weergave van jouw leven. Met ups and downs. (Letterlijk) vallen en weer opstaan (met een gebroken hand). Ik denk dat je maar beter TBC dan TBS kan hebben. Dit komt goed. Ik weet het zeker. X

 6. Ik weet best wat zeikerds op te noemen, maar jij komt niet in dat rijtje voor hoor!
  3 dagen mekkeren over een gebroken nagel, dat is zeiken. Wekenlang doormiepen over een vakantie die niet doorgaat door corona, dat is zeiken. Op insta piepen dat er weer 10 volgers verdwenen zijn, dat is zeiken.
  Wat jij doet is open, positief en eerlijk je verhaal vertellen, met een lach en een traan. Dat maakt jou juist een mooi mens!
  De enige keer dat jij een zeikerd bent, is als je op de wc zit xxx

  • Je bent geen zeikerd. Jij bent de sterkste vrouw die ik ken en mijn grote voorbeeld in alle opzichten. Trots op jou! Ik hou van jou. Schoegele kus je dochter! <3

 7. Zo is het echte leven en goed dat je dit zo opschrijft. Die verspreking van Tbs moest ik erg om lachen . Het is waar dat waneer je ondanks alles , iets van humor erin houd voor jezelf , dit heel belangrijk is.

 8. Ik snap dat tegenwoordig niet. Je moet maar positief zijn en alles maar met humor beschouwen…. Zo is het leven gewoon niet !!!
  Waarom zou je niet eens lekker mogen ouwehoeren over de shit die op je pad komt…
  Gewoon doen en geen valse positiviteit ten toon spreiden… Ziek zijn en ziek worden is niet gemakkelijk !! Punt !!! Er komt een punt waarop je zelf besluit dat je er klaar voor bent om de schouders er onder te zetten. Dat doe je niet omdat het sociaal gezien beter is om dat maar zo snel mogelijk te doen maar pas wanneer JIJ er klaar voor bent !! Je hart luchten is geen zeiken trouwens en wie daar niet tegen kan was toch al de moeite niet waard !! Ik vind trouwens dat zeiken ook gewoon mag, waar dan ook over, waarom niet ?? We hebben allemaal wel eens een zeik-bui !! Zeiken over niks (ook afhakende volgers…) is een heerlijk luxe-probleem !! Al dat fake-positief doen…, dat vind ik nou gezeik !!!!!

 9. Jeetje liefie, ik moest dat stukje over TBC echt twee keer lezen. Wat een kak zooi zeg. Snap dat je dan ff de weg kwijt bent. Ik zou ook opeens qua gevoel in een doolhof staan. Maar wat jij zegt misschien heb jij het altijd al wel meegedragen in jouw lichaam en hoe mooi is het dat er testen zijn die het aan het licht brengen zodat ze het niet erger gaan maken door medicatie. Maar toch ik snap jouw gevoel zo. Misschien is dit wel de malle molen van het leven schat. Maar toch hè, ik kan er ook niet altijd bij. Laat mij dan maar eens in een suffe molen van het leven zitten zo dat je weer op adem kan komen en doorrrr. Maar ik ga door, jij gaat door en jij gaat dit varken wassen. Dikke kus lieve Dreetje XXX ♡.

 10. Nou dat is heftige shit zeg maar. Snap dat je er flabbergasted van was. Wie zou er niet van schrikken! Al lig ik hier wel in een deuk ondat je steeds TBS zei. Grappig!
  Maar sterkte!

 11. Nou mop positief blijven ,met de juiste medicatie komt het beslist goed hè .Ik duim voor je ,dikke knuffel en sterkt hè ❤️Irene.happiness.home32

 12. Jeetje, that sucks…. Zo zie je maar weer, het leven is niet alleen maar Rozegeur en Wodka Lime… en als het helpt lekker van je afschrijven.
  Sterkte voor nu….. alles komt vast weer goed!

 13. Hoi dit vind ik niet zeiken hoor Maar lekker alles van je af schrijven Wat altijd wordt aangeraden Heel veel sterkten En veel positieve energie

 14. Achhhh meis!!

  Het maakt je alleen maar mens!
  In geen enkel gezin gaat het perfect, en insta lijkt soms alleen maar positief, maar dat is gewoon niet zo!
  Soms is het kut en shit!! Klaar!
  En wat je voor je kiezen gekregen hebt is echt niet niks.
  Ik vind je sterke vrouw en schrijf het hier maar van je af!
  Doe ik ook soms…
  En heb ik dan 10 volgers minder, so be it!!

  Lekker Wijntje helpt ook wel eens
  Sterkte en houdt ons op de hoogte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *