No Poo deel 7 – een jaar verder

De vlag kan uit, ruim een jaar shampoo vrij haar! Ik vind het nogal wat. Toen ik begon met No Poo was dat uit pure nieuwsgierigheid. Zoals ik wel meer doe, onderneem of uitzoek uit nieuwsgierigheid. Ik had gedacht dat ik het drie maanden zou volhouden om erover te kunnen oordelen en schrijven. Maar inmiddels ben ik gewoon veertien maanden verder.

Wat ik nog het allerfijnste vind aan het shampoo vrije leven is dat mijn haren eigenlijk altijd ook zonder te stylen goed valt. Het is voller, oogt dikker en heeft van nature een slag gekregen. Met name aan de zijkant van mijn hoofd. Daardoor valt het eigenlijk altijd prima. Natuurlijk heb ik ook nu nog wel eens een bad hair day. Op zo’n dag valt t niet lekker. Dan doe ik gewoon een staart maken en spoel ik het de dag daarna uit.

Gemiddeld spoel ik nu zo’n drie keer per week mijn haren uit. Het voelt tijdens het uitspoelen natuurlijk veel minder zacht dan wanneer ik er crèmespoeling in zou doen. Maar inmiddels heb ik zo mijn eigen ‘techniek’ gevonden. Ik spoel het zorgvuldig uit met water en masseer gelijk mijn hoofdhuid als ik het uitspoel. Na het douchen wikkel ik mijn haren in een microvezel handdoek. Dit is beter voor je haren. Vervolgens verzorg ik mij (skincare en bodycare, ik hou van smeren) en dan pas haal ik de handdoek af zonder dat ik mijn haren droogwrijf. Vervolgens borstel ik mijn natte haren door. Dit vond ik in het begin wel een gedoe zonder die crèmespoeling want het borstelt echt stroever door. Ook was ik in het begin ‘bang’ dat ik mijn haren kapot zou trekken. Gelukkig is dat niet zo en heb ik ook hierin mijn routine gevonden.

Voor het slapengaan borstel ik vaak mijn haren nog een keer goed door. Niet elke avond, soms vergeet ik het wel eens. Als ik mijn haren niet uitspoel tijdens het douchen (ik douche vaak in de ochtend) dan borstel ik ze ook in de ochtend goed door. En that’s it. Echt waar. Het enige wat ik heel soms in mijn haarpuntjes smeer – omdat deze het snel droog zijn en snel splijten – is Lavender Smooth Balm. Hooguit een keer per drie weken. Dit is een Leave In haarproduct van het merk Less is More. Ik vermijd daarbij echt mijn hoofdhuid en gebruik het alleen op de onderste haarpunten.

Less is More gebruikt bioactieve plantaardige oliën, zuivere essentiële oliën, weelderige bloemwateren, highland honing, kokos oliën en bijen wax in hun producten. Is 100% gecertificeerd biologisch en tegen dierproeven! De producten zijn vrij van synthetische conserveermiddelen, geuren, kleurstoffen, polymeren, siliconen, paraffine, petrochemie, PEG, PPG, parabenen, sulfaten, glycolen, ethanolaminen en weekmakers zoals falfaten. Het is een organisch en vegan product. Ik kocht een flesje van 50ml in April en doe daar nu nog mee.

Ook op vakantie heb ik geen shampoo of andere haarproducten gebruikt. Ik dacht op voorhand dat dit wel ‘nodig’ zou zijn. Maar zelfs in deze week gebruikte ik niks! Terwijl mijn haren echt wel veel in aanraking kwamen met de zee, het strand, de zon en de warmte. Wel spoelde ik ze op vakantie elke dag uit.

Ook heb ik nog een bezoek aan de natuurkapper ‘Puur Geknipt’ in Dordrecht gebracht. Mijn haren groeien echt veel sneller en bij een bepaalde lengte gaat het sluik hangen en vind ik het niet meer mooi. De kapster die mijn haren nu voor de tweede keer geknipt heeft – Maaike heet ze ( Fijne kapser!! ) mocht je ook een bezoek willen brengen – vindt mijn haren er ook gezond uitzien. Geen gekke dingen op mijn hoofdhuid en nogmaals stinken doet het echt niet!

Ik ben dus een enorm tevreden No Poo-er! Ik verwacht dat ik dit gewoon blijf doen. Mocht ik iets anders met mijn haren ondernemen, iets nieuws aan mijn routine toevoegen dan schrijf ik er weer over.

Liefs Andrea

Voor meer No Poo blogs kijk je hier.

6 Reacties

  1. Ik vind dit zo’n dapper traject om aan te beginnen! Goed dat je hebt volgehouden, want het werkt dus echt!
    Ken je die ronde rubberen hoofdhuid massage borstels toevallig? Ook heel fijjn, kan ook gewoon met droog haar, voordat je gaat douchen

    Ik vond het leuk om dit traject te volgen

  2. Hou Andrea,

    Fijn om je ervaringen te lezen! Sinds drie weken ben ik spontaan gestopt met het wassen van mijn haren. Het verbaasde mij de eerste twee weken dat mijn garen dikker aanvoelde en meer krulde. Momenteel is get heel stug met wassen. Ik krijg mijn vingers er bijna niet doorheen. Dus ging ik op zoek naar ervaring van anderen en zo kom ik bij jou terecht! Super fijn te lezen, ik houd gewoon vol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *