No Poo – mijn ervaring deel 5

Mijn laatste update is bijna drie maanden geleden, tijd voor een nieuwe blog over mijn ervaring met No Poo! Was ik mijn haar nog steeds niet? Hoe valt mijn haar nu en wil ik soms toch wassen? Heel stiekem? Ik deel het weer met je!

In mijn laatste blog schreef ik dat ik nog steeds mijn haren niet gewassen heb en dat is nog steeds zo! Inmiddels al zo’n 8 maanden niet. Het is niet altijd makkelijk moet ik eerlijkheidshalve toegeven. Dat zit hem vooral in het feit dat ik enorm droge punten heb en nog steeds niet naar de kapper ben geweest. Al zeker 11 maanden niet. En daar wordt het wel tijd voor. Nu helaas niet mogelijk gezien de Lock-down maar zodra het weer mag ga ik. En dan gaat er ook wel een 5 cm vanaf.

Smeersels?

Doordat mijn punten zo droog zijn is zijn is het soms lastig borstelen. Geen crèmespoeling wat het kammen makkelijk maakt. Eigenlijk is dit ook het enige waar ik nu een beetje tegenaan loop. Een kwestie van wat extra verzorging dus! Wat ik wel heb geprobeerd is er een rauw ei insmeren. Helaas was dit voor mij geen succes. Het uitspoelen verliep nogal lastig!

Op Internet kun je veel vinden over alternatieve goedjes om te maken en je haren mee te behandelen maar dat zie ik eerlijk gezegd niet zo zitten. Misschien dat ik wel de appelazijn/water formule eens ga uitproberen. Je maakt dan een mengsel van 50/50 en gebruikt dit als een soort crèmespoeling. Wellicht dat dit ook iets helpt tegen de droge puntjes.

Verder moet ik zeggen dat ik enorm veel complimentjes krijg over mijn haar! Het is enorm gegroeid, harder dan normaal heb ik het idee en het valt heel fijn. Als ik het alleen borstel dan heeft het een natuurlijke val, iets waar ik wel aan heb moeten wennen. Het zit dan een beetje hippie style-achtig. Ik weet niet hoe ik het anders moet verwoorden 😊 Soms gebruik ik mijn stijltang. Dan valt het mooi met wat lokken onderin. Ik stijl mijn haar maar af en toe want het is natuurlijk niet zo heel goed voor je haar. Wel heb ik er dan dagen plezier van. Het blijft mooi vallen, ook als ik het daarna uit borstel.

Over die borstel, dat was echt een gouden aankoop! Heel duur ding maar hij doet voor mij zijn werk goed! Ik heb het gevoel niet mijn haren meer stuk te trekken maar mooi door te borstelen. Wel schrik ik nog steeds van hoe snel hij viezig is. Er komt toch nog heel wat talg uit mijn hoofd!

 

Conclusie.

Dan het laatste, ik spoel mijn haar nu gemiddeld twee keer per week uit met water. Wanneer ik niet uitspoel bind ik ze vast. Mijn streven is een keer per week maar voor nu ben ik al dik tevreden. Ik denk dat het in de zomer wat lastiger zal zijn om minder uit te spoelen maar dat bekijk ik dan wel weer!

Eindconclusie: Ik ben nog steeds heel erg tevreden! Op wat puntjes na – de droge puntjes – zie ik geen reden om weer te gaan wassen met shampoo en crèmespoeling. Ook gebruik ik verder geen haarproducten meer wat scheelt voor het milieu en mijn portemonnee. Denk jij er ook over na? Dit is natuurlijk de uitgelezen kans om te beginnen! In de Lock-down ziet toch maar een enkeling je haar. Voor meer informatie lees je mijn andere blogs hier.

Liefs Andrea

15 Reacties

 1. Op elke foto valt je haar mee op. Zo lang en met een mooie slag. Toch durf ik het niet aan. Ik heb sowieso al droog haar dus ik ben bang dat het zonder producten helemaal een bos stro gaat worden Ben benieuwd wat je kapper er van zegt!!

 2. Hé Dreetje, ik vroeg het me dus echt af van de week en heb vannacht zelfs over je gedroomd….
  Als ik niet van dat dunne haar zou hebben had ik het zeker ook geprobeerd!! Het ziet er bij jou zo mooi uit! Kan je dochter er geen klein puntje afknippen als ze bij jullie zijn??
  Liefs Essie

   • Ongelooflijk hoe mooi je haar is zonder het te wassen! Ik zou het niet kunnen want gebruik te veel stylingproducten.
    Heel goed van je!

   • Hi Andrea,
    Wat goed van je en je haar valt nu zo mooi. Een beetje idd hippie style. Door jou ben ik wel alleen shampoo gaan gebruiken en geen cremespoeling. En ik gebruik de shampoo nu maar hooguit 3 keer per week en dat was eerst elke dag. Dus toch door jou toedoen een vooruitgangetje geboekt.
    Wat ik me afvroeg. Wat voor borstel gebruik jij, want ik trek met mijn borstel al mijn haren eruit. Althans zo lijkt het.
    Liefs Irene

    • Hi Irene, ik gebruik de mason pearson bristle! Duur maar echt zijn geld waard! Wat fijn dat je al minder wast! Ik ervaar het echt als een bevrijdi g 🙂

 3. Je haar ziet echt leuk uit ,niet te geloven dat je al zolang geen shampoo gebruikt ,ik wil dit ook wel proberen ..Was mijn haar elke dag ,soms zelfs 2maal .Fijn weekend liefje Irene.

 4. Wat goed dat je het nog steeds volhoudt!!
  En mag je een nachtjeeen drupje kokosolie in je puntjes doen? Of krijg je dat er never nooit meer uit dan? Gewoon heel weinig en dan warm wrijven tussen je handen….
  Kom ik met mijn stro op mijn hoofd en dan advies geven whahaha…als het jou lukt met die kokos, doe ik het ook ;-p

  Kiss kiss Stefania

  • Ik vind het ontzettend knap dat je zo doorgezet hebt. Knap. Ik ben nu over op haarzeep en dat vind ik ook al een heel groot verschil met shampoo. Krijg er meer volume en krul van. Tot dat je je ervaringen hier zo deelt! X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *