Mijn relaas deel #34

Goed bezig Dre. Dat is wat ik toch wel zelf vind de laatste weken. Het was allemaal best lastig eind vorig jaar. Enorm veel last moodswings doordat mijn hormoonhuishouding totaal in de war was. TBC gevonden in mijn lijf waardoor ik niet kon beginnen met medicatie voor de reuma waar ik verdomd veel last van heb. En als klap op de vuurpijl het welbekende Corona sausje over de hele mikmak heen.

Je zou als positief ingesteld mens bijna in een depressie belanden. Gelukkig is dat niet gebeurd en kan ik vandaag zeggen dat er licht gloort aan het eind van deze tunnel. Zoals altijd. Ik heb een aantal beslissingen genomen begin van dit jaar die nu ook echt vruchten beginnen af te werpen. Niet allemaal geheel vrijwillig maar dat maakt niet uit.

Te beginnen met het feit dat ik hulp heb gezocht voor mijn pre overgang issues. Het duurde even voordat het kwartje bij mij viel maar mijn vage klachten zoals zomaar huilen om niks dagen en elke 2 weken ongesteld worden, dat moest natuurlijk ergens vandaan komen. Ik moet eerlijk bekennen, ik heb nooit ‘last’ gehad van het ongesteld worden. Elke maand keurig op tijd (ook toen ik stopte met het slikken van de pil) en dan een beetje 3 a 4 dagen. Geen pijn, geen stemmingswisselingen, geen vreetbuien, niks eigenlijk.

Wanneer het precies is begonnen – de pre overgang – weet ik eigenlijk niet. De laatste jaren begonnen wat kwaaltjes de kop op te steken. Een week voor het ongesteld worden Shaggy zijn. Als ik het was pijn in mijn onderrug en meer van zulke vage klachten. Toen ik vorig jaar steeds vaker liep te janken of een klote dag had begon ik pas aan de overgang te denken. Goddank vond ik snel hulp bij Dr. Nora Hendriks.

Inmiddels ben ik een flink aantal weken aan het smeren met progesteroncrème en slik ik dagelijks een capsule DHEA bij. Wat dat precies allemaal inhoudt lees je in mijn blogs over de overgang. Het helpt, het gaat echt de goede kant op. Langzaam krijg ik weer een normaal ritme en voel ik mij veel stabieler! Winst!

Pillen, pillen en geen drank

Dan de medicatie voor of eigenlijk tegen de TBC. Ik was er bang voor, zou ik bijwerkingen krijgen? Zo ben ik al een aantal keer moeten stoppen met medicatie (voor de reuma) vanwege de bijwerkingen. Ik wilde zo graag dat ik dit in een keer aankon. En ik kan het aan! Op wat duizeligheid en oranje plas na gaat het goed! Mijn lever gaat ook goed! Ik moet binnenkort weer bloed prikken maar ik heb alle vertrouwen dat dit gaat lukken. Dit ga ik gewoon afmaken, 5 weken onderweg nog 12 te gaan.

Geen alcohol. Okay dat is niet per se een eigen keuze geweest. Bij de medicatie tegen de TBC mag echt niet gedronken worden. En toch ben ik er echt blij mee. Ik ben me toch een partij helder. Sta wel tussen half 6 en 6 uur ‘aan’ in de ochtend. Wakker worden en ‘ping’ aan! Is niet erg, heeft ook voordelen, kom ik zo op. Ik ben wel om 22u echt hondsmoe. Moe ben ik ook vaak overdag, dat overvalt mij dan maar dat is reuma gerelateerd.

Zo vroeg wakker worden heeft als voordeel dat ik eerst even rustig mediteer en dan – en nu komt tie – ga ik sporten! Niet bij een sportschool (die zijn ook dicht ja) maar thuis voor de buis. Hoera voor de apps op de tv, ik heb YouTube erop staan. Daarop zoek ik een Workout – voor beginners want echt ik ben behoorlijk stram geworden de laatste jaren – en ga ik aan de slag. Een half uur lang, om de dag. En de andere dagen doe ik een 10 minuten Abs Workout.

En echt ik begin het te voelen en zien! Ik ben ook wel behoorlijk afgevallen. Niet dat ik te dik was maar chubby (voor mijn doen). Door niet te drinken en doordeweeks intermittent fasting toe te passen ben ik maar liefst 6 kilo afgevallen en weeg ik nu rond de 60 kilo. Oma krijg weer wat booty en buikspieren! Ha! En of ik daar trots op ben!

Ik eet gezond, veel verse groenten en regelmatig vis en veggie. Drink bijna geen melk meer (Alpro is best lekker) en elke dag een glas verse sinaasappelsap. Fruit nog niet echt, ik vind dat nog lastig. En ik let op gluten, eet niet helemaal glutenvrij (nog) maar let er wel op. Voor mijn reuma.

Daar aangekomen, dat gaat minder goed. Al weken heb ik veel last van mijn handen en polsen. De knie is rustig maar ik word een aantal keer in de nacht wakker van de kramp in beide handen. Kan geen gewicht tillen en heb eigenlijk constant pijn. Ik zou de reumatoloog moeten bellen. De handen zijn warm en er zitten knobbels. Ontstekingen aan beide kanten. Eigenwijs als ik ben wil ik mijn afspraak in maart afwachten. Dan kan ik starten met een Biological en hoop ik dat het aanslaat en de klachten verminderen. De kou werkt ook niet echt mee trouwens, emigreren naar Spanje dan maar, haha!

Het laatste mag echt voor mij de pret niet drukken. Ik zit goed in mijn vel en ga ook zeker op deze voet door. Ik ga voor algehele gezondheid en een killerbody in mei, haha!! Als we dan weer mogen vliegen huppel ik straks heel soepel de zomer in op Ibiza of Lecce. Goed streven toch!

Niet oud, gewoon iets ouder maar back on track baby!!

13 Reacties

 1. Wauw wauw wauw!!! Super goed van je Dreetje, je ziet er echt waanzinnig uit!! Wat een discipline heb jij zeg!! Ik hoop dat er ook snel verandering komt ten goede van de rheuma. Maar man…. Sexy lijffie hoor
  Fijn dat die hormoonhuishouding ook weer wat beter gaat, dikke kuzzz Essie X

  • Goed bezig lieverd en heerlijk dat het ook werkt, je doet het niet voor niks. Doe mij ff een beetje van jouw zelfdiscipline. Alvast bedankt. Dikke kus

  • Je hebt een bodykiller lichaam. Wauwww! Gezond eten en bewegen dat doet al heel veel met je lichaam en mindset. Je bent echt topper!
   Veel liefs!

 2. Wat leuk om je blogs te lezen, is toch bijna elke vrouw mee bezig, vooral na je 50 ste, toch.
  Dat stoppen met drinken, heerlijk. Ik sta idd ook aan om 6 uur in de ochtend, moest ik ff aan wennen maar besteed nu ook mijn tijd goed. En hele goede tip: you tube workouts ga ik gelijk mee beginnen morgen!
  Ennuh ik ben benieuwd maar ben ook gestopt met mijn haar wassen. Alleen hoe gaan we dat in de zomer op Ibiza doen, zo’n, zout, zee.
  Succes met je werk, ik volg het met plezier.
  Hoi Hoi

 3. Cool!
  Heerlijk om dit te lezen en je te volgen.
  Je doet t supergoed!

  De kou lijkt niet helemaal je vriend te zijn maar vertelt je wel hoe het met de reuma staat. Ik geloof er zelfs in dat die je kan helpen met daar een omdraai te maken, maar ik ben dan ook met een Wim Hof, iceman-fan en hoor van hem zoveel over kou en ademhaling en het effect op auto-immuunziektes. Misschien ben ik bevooroordeeld. Heb je er weleens over gelezen?

  Ik blijf je volgen. Je zet zulke mooie stappen en laat het in ieder geval niet aan het lot over. Self-care. Tof.

  Liefs
  Natascha

 4. Sjemig, wat krijg jij een hoop tegelijk voor je kiezen!
  Wanneer begon je reuma eigenlijk? Hoe oud was je toen?
  Heb je jezelf leren mediteren? Zou ik ook zo graag willen kunnen …
  Had je wat betreft de onregelmatige menstruatie al gekeken voor een NovaSure behandeling?

  Nou hoop vragen haha
  Tot snel weer xx

 5. Wauwwww knap bezig !!!! Ik hoorde pas dat het aanleren van nieuwe gewoonten 30 dagen duurt dus je bent lekker op weg. Dan wordt t zo normaal dat je vol kunt houden…. laat die killer body maar komen. Ga ik nog ff dromen over mijn resultaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *