Dry January, een maand niet drinken.

We hadden het wel even gehad, mijn lief en ik. We waren de laatste tijd steeds meer gaan drinken en omdat we gestopt zijn met roken (joepie!) vlogen de kilo’s er ook nog eens aan. Dat moesten we maar eens aanpakken.

Samen sterk.

‘Oké, als jij meedoet dan kunnen wij dat best’ zei ik ergens voor kerst tegen Peter. Een maand niet drinken. Geen druppel. Hij stemde mee in. Wij zijn een goed team, doen alles samen. En meestal met goed resultaat. Dus hadden we er wel vertrouwen in. Maar we waren ook wel een beetje huiverig. Zou het niet enorm saai zijn? Zouden we geen knallende ruzies gaan krijgen? Nu hebben we dat nooit maar je weet niet hoe je gaat reageren. Ook hadden we twee feestjes en dan is het lastig. Ik als Bourgondiër vind het gewoon ontzettend gezellig om een drankje te doen, zeker bij een feestje van Kim. Wat we hebben gedaan om de verleiding te weerstaan is een dag eerder naar Kim te gaan en een gezellige avond onder ons te hebben. Ik wist gewoon zeker dat ik het moeilijk zou krijgen als ik tussen de gezelligheid op een glas water zou moeten zitten. Dat was wel even jammer maar we hebben een leuke avond gehad bij Kim zonder alcohol! Ook het andere feestje hebben we de alcohol kunnen weerstaan.

‘Soms na een drukke dag had ik ook wel eens zin in een goed glas wijn maar het is echt een gewoonte. Geen behoefte.’ 

Gehaald!

En nu is de maand om en hebben we het gered! Zonder ruzie, zonder al te veel moeite zelfs. Oké eerlijk is eerlijk, op vrijdag had ik het wel eens lastig, Peter helemaal niet. Die is dan heel resoluut. Hij spreekt dat af en doet dat dan. Punt. We hebben net zoveel gelachen, gekletst en het gezellig gehad als met alcohol. Echt! En dat was heel fijn. Soms na een drukke dag had ik ook wel eens zin in een goed glas wijn maar het is echt een gewoonte. Geen behoefte.

Beter slapen.

Slapen ging ook veel beter. Ja met een fles wijn in de mik val je goed in slaap. Maar dan. Drie keer opstaan om te plassen is niks. En de ochtend erna, een tong van leer en een smaak in je mond alsof je de straat hebt staan schoonlikken. Een gebroken lijf en een kater die keihard in je oor zit te tetteren. Zonder alcohol ben ik wel vreemd genoeg erg moe en al best vroeg in de avond klaar om te gaan slapen (toch een beetje saai?) Maar ik ben wel om 6 uur klaarwakker en heb dan de hele nacht doorgeslapen. Ik heb dus een veel betere nachtrust nu en mijn gezicht is ook meer ontspannen. Iets wat ik bij Peter ook zie. Ook hij ervaart veel fitter te zijn in de ochtend en ziet er gezonder uit.

‘We zijn ook niet gestopt om nooit meer te drinken maar om even bewust te worden van de hoeveelheid die we dronken en dit te doorbreken..’ 

Champagne!

Gaan we nu weer vol aan de drank? Nu de maand om is? Ik denk het niet. Wel drinken we vanavond een glas (lees fles) champagne met zijn tweeën want dat hebben we dik verdiend! We zijn ook niet gestopt om nooit meer te drinken maar om even bewust te worden van de hoeveelheid die we dronken en dit te doorbreken. En dat willen we nu beide zo houden. Een glas wijn op vrijdagavond? Ja! Een halve fles al op woensdagavond? Nee! Dat dus. Hebben jullie wel eens een poos niet gedronken? Of drink je helemaal niet? Benieuwd naar jullie ervaring!

Liefs, Andrea

6 Reacties

  1. Mooi blog weer meis! Ik had al gereageerd op je bericht maar toen had ik het nog niet gelezen. Het is zoals je zegt, een gewoonte een geen behoefte. Goed om daar bewust van te zijn en je dan nog eens af te vragen of je echt zin hebt in dat glas wijn. Scheelt er zo een paar denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *