Mini make-over van de achterkamer met het prachtige cabinet van Riviera Maison.

Toen ik laatst bij Riviera Maison was viel ik als een blok voor het prachtige Tribeca Bar Cabinet. Deze kast is gemaakt met gerecycled hout in visgraatmotief. Hoog op stalen pootjes en helemaal van deze tijd. Toen Riviera Maison mij benaderde voor een samenwerking en ik hun voor deelname aan onze goodiebag voor de IG-Lunch waren we het gelukkig snel eens. Ik mocht het mooie cabinet ontvangen.

Chalk paint American egg shell.

Omdat ik zin had om met zo’n pronkstuk de eetkamerhoek goed onder handen te nemen had ik besloten om de muur achter de kast te voorzien van een kleur. Ik wilde eerst voor blauw gaan maar met het voorjaar in mijn hoofd heb ik toch gekozen voor een zachte matte Chalk paint in de kleur American egg shell. De verf is ook van Riviera Maison en is geschikt voor muren maar ook voor houten meubels! Ik verfde niet een hele muur maar koos voor een vlak. Ik wilde het cabinet een omlijsting geven, heel subtiel maar ik ben erg tevreden over het resultaat. Ook heb ik nog wat over dus vast snel nog een projectje met deze fijne verf.

Tip: Verf je muur en een oude houten lijst eens in dezelfde kleur voor een tof effect, hang de lijst zonder schilderij op de muur.

Tribeca bar Cabinet met visgraatmotief.

Na het verven kon de kast op zijn plek gezet worden en wauw! Nu hij er staat ben ik nog meer verliefd op deze ontzettend toffe kast! Wat mij erg aanspreekt is dat hij niet tot aan het plafond komt. Dit geeft mijn eetkamerhoek veel meer openheid en ruimte. De vorige kast was ook mooi maar een groot massaal meubelstuk van de grond tot net onder het plafond. Een heel verschil met het Tribeca Bar Cabinet. Ook is het visgraatmotief te gek. Heel eigentijds. De binnenruimte van het cabinet is voorzien van planken en onderin kun je mooi wijnflessen kwijt. Hij is dan ook uitermate geschikt om in te richten als dranken/servieskast met mooi servies, kristallen glazen, linnen tafellakens en servetten. Maar ik zal hem ook wel gaan gebruiken voor onze paperassen. Hiervoor haal ik eerst een paar mooie opbergboxen. Ik wil hem netjes houden!

Accessoires maken het af!

Ik heb de eetkamerhoek verder aangekleed met de mooie mand ‘Secret Bay Basket’ gemaakt van zeegras. Een prachtig grote mand waar ik een paar kussen en plaids in heb opgeborgen. Staat nog tof ook! Ik denk dat hij ook gaaf is met een mooie plant. Ook vind ik de mini broeikas ‘Hampstead Greenhouse’ geweldig! Ik houd van groen en heb hierin een cactus en plantje gezet. Beide komen ook van Riviera Maison en zijn binnenkort verkrijgbaar. Dat er nu plek is boven op de kast vind ik echt een pluspunt. Nu kan ik variëren in stijl. Of een grote plant met de mini broeikas, een paar kussen met de mand met plaids of wat toffe prints met een vaas met bloemen! De combinaties zijn eindeloos.

Ik ben fan, jij ook?

Ik ben heel blij met het cabinet en de gave accessoires van Riviera Maison. Ze hebben er een grote fan bij! Ook mag ik verklappen dat we voor de goodiebags bestemd voor de IG-lunch prachtige cadeautjes hebben gekregen. Ik ben dus niet alleen blij maar ik mag daarnaast ook nog eens 60 andere instagrammers blij maken! Hoe cool is dat? Wil jij ook een kijkje nemen bij de nieuwe lente/zomer collectie van Riviera Maison? Surf dan gelijk even door naar hun website waar de nieuwe collectie nu voor een deel online staat. Veel shop/kijk plezier!

Liefs Andrea

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Riviera Maison ♦

11 Reacties

 1. Dear Living Hip

  I love this bar cabinet “Tribeca”. I´m searching more pictures about this piece of furniture because I am not sure about the space inside. I want to buy it for plates, glases… The style is definitive great. Do you have more information (dimension) or pictures ?
  I love this page made by you anyway. good Job.

  Thanks forward.
  Take care.

  AL

  • Hi! I don’t ave the cabinet anymore but it was designed for glasses and bottles. I guess you can use it for plates. Sorry I can’t help you more!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *