Vintage kleding is weer een grote hit. Overal poppen winkeltjes op en marktplaats staat vol met vintage kleding. Er is zelfs een nieuwe app, vinted. Al vind ik het aanbod daarop eigenlijk meer tweedehands dan echt vintage te noemenVintage kleding – mijn top 3. 

Mijn favoriete top 3 aan vintage kleren die ik nog steeds draag laat ik graag aan je zien! Ik heb een combinatie gemaakt van 3 setjes en in elk setje zit wel een vintage kledingstuk. Van mezelf of bij de kringloop gevonden. Ik ben namelijk een hoarder als het op vintage kleding, meubels of accessoires aankomt.

Ook in ons interieur houd ik van vintage items. Onze linnenkast op de slaapkamer is echt een goed voorbeeld hiervan. Net als met meubels en accessoires geldt het ook voor kledingstukken, een vintage item al is het maar een tas of riem maakt je look net wat meer catchy. Je onderscheid je en creëert echt een heel eigen look. Durven is het sleutelwoord.

Mijn top 3 Vintage setjes. 

Set 1. Pipi rok en gehaakt vestje.

Mijn Pipi rok zit op het randje van vintage, ik heb hem nu zo’n 18 jaar schat ik en draag hem nog met regelmaat. Hier heb ik hem gecombineerd met een gehaakt vestje wat ik bij de kringloopwinkel scoorde en een paar boots die ook al een jaartje of 12 oud zijn. Bewaar lekkere laarzen altijd! Geloof mij ook al vind je ze nu wellicht niet meer mooi over een aantal jaar staan ze ineens weer supertof!

vintage kleren

Set 2. Visnet panty en leren vintage tas.

Okay mijn visnet panty is een verhaal apart. Ik kocht hem begin jaren 90 en hij was echt duur! Ik moest er toen 78 gulden voor neerleggen en heb echt staan twijfelen in de lingeriewinkel waar ik hem kocht. Het kassameisje in de winkel haalde mij over de streep. Nooit vergeet ik meer dat ze zei ‘die panty is echt mooi maar natuurlijk veel te duur voor jou.’ Say whut? Ik trok mijn bankpas en rekende af zonder een krimp te geven. Wel had ik er thuis buikpijn van maar het was een goede investering. Als ik hem aantrek voel ik mij gelijk een sexy rock chick, ha!

De Vintage leren tas kocht ik pasgeleden in Dordrecht bij de ReShare store van het leger des heils. Top winkel met vintage kleding en accessoires. Ben je in de buurt loop zeker even binnen! Het jurkje is gewoon van de H&M. Juist de combinatie van oud met nieuw maakt iedere outfit uniek.

vintage leren tas

Set 3. Boyfriends shirt en leren vintage jas.

En dan het Levis shirt! Die kwam pasgeleden uit een zak van manlief waarin hij oude shirts bewaard om mee te poetsen. Hij wilde hem gebruiken om de vloer met olie in te zetten. Waaat! Mooi niet man! Hoewel hij een beetje vlekkerig is en niet meer helemaal schoon te krijgen maar het blijft een lekker shirt. Het jasje kocht ik begin jaren 90 en heb ik nooit weggedaan.

levis shirt jaren 80

Dit is nu mijn favoriete top 3. Niettemin wisselt dit zodra ik weer ergens een mooi vintage pareltje heb weten te bemachtigen. Durf jij ook ouwe meuk te dragen of draag je alleen nieuwe kleding? Ben ik wel benieuwd naar. Let me know!

Liefs Andrea

Categories:

9 Reacties

 1. Gave stylo meid!! Ik loop hier in de omgeving alle kringloop winkels af maar kijk eigenlijk nooit voor mezelf….misschien toch maar eens doen als ik dit zo zie! Echte vintage winkels zou ik hier in de Kop van noord holland niet zo snel weten…‍♀️

 2. Ik draag wat ik wil zo ook een vintage bontjas van m’n oudtante. Vintage hoedjes naar de kerk en een lange wollen jas. Daarbij heb ik sommige dingen al jaren dus ik hou er ook van!

  X Mariëtte

 3. Ik vind vintage kleding heel lastig te vinden. Hoewel ik het vak super mooi vind kan ik er wel super slecht tegen dat dat mooie stuk er dan nooit in mijn maat hangt..
  En zolang bewaren?? Dat kan ik niet, ben juist zo trots dat ik dingen weg kan doen en nu begin ik aan mezelf te twijfelen

 4. Ik draag ook al vanaf mijn 17e ofzo vintage kleding. Altijd al van alles gecombineerd en mijn eigen stijl gehad. Ik was best een beetje apart maar bij nadere kennismaking leuk en lief kreeg ik vaak te horen Ja bij ons in het dorp ben je gauw best apart
  Liefs, Marilu

 5. Ik ben echt een sucker voor vintage. Niet alleen omdat er al meer dan genoeg kleding op de wereld is maar ook omdat mooi 2e hands vaak gemaakt is van een beter kwaliteit dan het moderne aanbod. Met een goede mix van oud en nieuw creeër je een eigen stijl want als ik ergens niet van hou is het eenheidsworst.
  Als denim designer heb ik een heel scala aan oude jeans, denim shirts, legerjassen, hawaiishirts, tassen etc. Oh en vergeet m’n cowboy boots niet. Mocht ik die ooit weer durven te dragen. Hahaha.

 6. Mijn interieur bestaat bijna helemaal uit vintage/tweedehands maar mijn kledingkast niet. Ik kan eigenlijk nooit leuke kleding vinden in de Kringloop. Vroeger toen ik nog jong was 😉 kocht ik bij het Leger des Heils wel van die opoe colberts. Dat was toen hip. Wel draag ik de afdankertjes van mijn zus.

 7. Ik vind het allemaal mooi. Helaas laat mijn maat het niet toe haha. In huis wel veel tweedehands, niet persé vintage. Kus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *