Blog ‘oudere meisjes’ deel 13

Deze week is Stefania aan het woord in de blog ‘oudere meisjes. Deze heerlijke dame met een vreemd (maar wel erg lekker) gevoel voor humor is zo ontzettend grappig! Naast dat ze grappig is vind ik haar ook heel lief. Met haar zou ik beste vriendinnen geworden zijn als ze bij mij op school had gezeten, zeker weten 🙂  Lees je weer mee met de leukste Stewardess ever? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je.

Ik heet Stefania Schintu, heb een geregistreerd partner 🙄😅 en 2 kinderen van 6 en 10. Ik ben de dochter van een Italiaanse vader en een blonde Nederlandse moeder….best cliché 😅…. Sinds 2000 ben ik Stewardess met een enorme passie voor interieur en mode en daarom reis ik dus altijd met een lege koffer heen en met een volle koffer richting Nederland terug…daar kan ik niks aan doen, dat gaat per ongeluk 🙄

Waar ben je het meest trots op bij jezelf?

Volgens mijn ouders mag ik wel eens trots zijn op het feit dat ik een volhouder ben. Ondanks de enorme faalangst, zet ik toch altijd door en vaak lukken de dingen ook wel, maar de stress die er aan vooraf gaat trek ik soms moeilijk…..achteraf schaam ik me vaak wel voor mijn gedrag 🙈

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Dat ik eindelijk eens serieus genomen word….ik was altijd het kleintje, de jongste die nergens mee naartoe mocht als mijn grote nichten (waar ik zooooo naar opkeek) in Italië op stap gingen. Ook was ik de laatste met een gezin, dus ik hobbelde er altijd achteraan voor mijn gevoel. Ik werk altijd met andere collega’s en dat is goed voor mijn zelfvertrouwen, zo heb ik de kans om steeds weer een verse start te maken. Zodra ik mijn leeftijd zeg, en dat moet ik elke vlucht opnieuw, heb ik meer het gevoel “erbij” te horen.

 

Wat zou je willen meegeven aan andere, jongere vrouwen?

Geniet van het nu alsjeblieft! Ik heb me vroeger veel te druk gemaakt over dat ik niet “over” wilde blijven. Dat mijn beste vriendin al 2 kinderen had en weer zwanger was en dat ik nog steeds alleen was… Toen ze er zelfs de vriendschap voor verbrak, brak ik ook….ik vond dat zo erg en heeft enorm veel impact op mij en mijn keuzes gehad…..soms denk ik, wist ze maar wat haar brief veroorzaakt heeft.. Op social media doe ik mezelf stoerder voor dan ik ben, van binnen ben ik nog steeds het onzekere, verlegen meisje van 10…..sommige mensen prikken daar doorheen…..die mensen sluit ik dan ook in mijn hart..♡

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden?

Die oude kop en de zwaartekracht… en dat ik het digitale tijdperk niet bij kan houden….het gaat nu eenmaal enorm snel en als ik me bedenk dat toen mijn moeder in 1940 geboren werd er nog geen tv was en ze nu met 80jaar haar boodschappen op een iPad besteld (maakt mij trouwens enorm trots) dan ben ik best bang voor wat er nog meer aan zit te komen in de toekomst! Hoe zal de wereld eruit zien als ik 80 ben (dat op zich zou al een hele prestatie zijn)

Welke gezegde of quote is jou op het lijf geschreven?

“Almost not crazy” deze 3 woordjes zijn net zo ingewikkeld als ik met mijn 34 persoonlijkheden 😅

Wat zijn je passies en/of hobbies?

Kringlopen ….veel kringlopen …oh en nutella met een lepel 🥰 …en opruimen achter mijn 3 kinderen aan (lees 2 kinderen en 1 man) maar die laatste hobby wil ik eigenlijk laten vallen, ik probeer het elke dag opnieuw .. Shoot me…. 🙄🔫

 

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was?

Hoe ik moet copie/pasten, hoe ik een hard reset moet doen en hoe ik mijn snor best voordelig zelf kan waxen… 💸💸

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen in het leven?

Ja, ik zou eerlijk gezegd heel veel anders willen doen, ik kan er alleen nog niet precies mijn vinger opleggen wat…. Ik zou opnieuw geboren willen worden en alles al weten wat ik nu weet, zodat ik op sommige momenten andere keuzes kon maken…..

Hoe oud ben je?

45,9 😁

Waar kunnen mensen je vinden op social media?

Op Instagram heet ik @Living_with_stefania

Ik had deze naam gekozen omdat het over mijn leven gaat…of eigenlijk ging… mijn feed zou veelal interieur zijn en mijn stories over mijn werk als stewardess, alleen zijn er de laatste 8 maanden nou niet bepaald veel leuke gebeurtenissen in de vliegwereld.

Heb je zelf nog een toevoeging ? Deel met mij!

Dat vind ik altijd een lastige. Brengt me in gedachte terug naar school…..conclusie, eindwoord waren toen ook al van die moeilijke woorden voor mij, dan klap ik dicht. Ik vind het schrijven altijd iets moeilijks, nu ook bij mijn posts op Instagram. Respect voor jou, want het bloggen zou ik niet kunnen… Misschien alleen een week relaas, maar dat voelt meer als een dagboekje, dus dat lukt mij dan net 😅 Kijk nou…toch nog iets toegevoegd!! Trots😊

 

Bedankt Stefania voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

 

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze Hier!

13 Reacties

 1. Zo herkenbaar die onzekerheid en faalangst!
  Ook het frontje opzetten daar ben ik ook koning in haha een super leuke blog weer en een leuk mens !
  Xxx

  • Zo’n zo’n lieve meid!!

   Stoer naar de buitenwereld, maar zo’n groot hart!
   Is mijn best instavriendinnetje geworden, maar ook in het dagelijks leven gaat ze mijn vriendin worden.
   Hoe mooi kan insta zijn.
   Mooie blog

 2. Wat een mooi verhaal van een mooie vrouw (oh als jongste uit een gezin zo herkenbaar)! En wederom een tof account ontdekt. X Linda

  • Kijk zo leuk is insta ! Weer een leuk nieuw mens ontdekt! Thx Andrea keep on going met deze sterke top vrouwen. En Nathalie je bent ook als kleinste en laatste dus duidelijk ook de wijste en leukste ! Top blog 🙂

   • Weer een super leuk relaas van een ouder lief meisje, vooral dat meisje doet het hem.
    Ook wel veel herkenning van een ander ouder meisje, we maakten ons vroeger veel te druk.
    En Stefanie heeft zelf zo’n verfrissende stijl van schrijven, nog maar pas ontdekt maar lees haar posts altijd met een big smile. Ga vooral zo dóór.

 3. Wat een leuk mens ben jij!! En wie heeft die prachtige foto op die schommel gemaakt ♡…. Ennuh… Oude kop, waar dan?
  Leuk je laatste post ook over toetsenborden, ik heb een gladde van glas op mijn werk, ideaal om te cleanen, ruk om op te typen

 4. Oh wat leuk dat ik je ‘net’ ontdekt heb! Ik herken zoveel van mezelf in jou. En wat ben jij ontzettend grappig! Tijd om die onzekerheid te laten varen al siert die je ook weer heel erg. Oké, dan omarm ‘m maar!
  Veel liefs,
  Chantal xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *