Blog ‘Oudere meisjes’ deel #40

Alweer het 40ste oudere meisje aan het woord op de blog! Wauw! De verhalen grijpen aan, maken wat los. Deze week ook weer, aan het woord is Rikje van @huren_met_sfeer. Ze verteld over bepaalde keuzes in haar leven, angsten en waar ze nu staat. Ik vind het weer een aangrijpend maar ook mooi verhaal. Hoe mooi is het dat we samen een kleine community hebben op Instagram waar we onszelf in kwijt kunnen. En hoe moedig is het van Rikje om over haar angsten en beslissingen in het leven te praten. Dankjewel lieve Rikje voor je openheid en mooie verhaal. Lezen jullie weer mee met de blog ‘oudere meisjes deel #40 ? 

Stel jezelf voor, wie ben je en wat doe je

Hi, ik ben Rikje van den Berg, 56 jaar, moeder van een dochter Niki (27) en zoon Sam (24) en zijn vriendin Lotte en vrijgezellig. Ik werk sinds 2002 bij een accountantskantoor, doe relatiebeheer, diverse fiscale aangiftes, secretariële werkzaamheden, kortom een veelzijdige baan!! Daarvoor altijd bij de Rabobank gewerkt. Ben echt een mensenmens, perfectionistisch ook, deze baan geeft mij rust, heerlijk contrast met mijn passie: interieur!! Dat maakt me soms onrustig, denk namelijk altijd in plaatjes in mijn hoofd en hoe ik weer iets kan veranderen.

Waar ben jij het meest trots op bij jezelf

Uiteraard op mijn 2 kids!! Maar ook zeker op de manier hoe ik nu in het leven sta en volop genieten kan en mag van kleine dingen. Als kind heb ik verlatingsangst opgebouwd door het overlijden van mijn pap op 6-jarige leeftijd (mijn mam bleef achter met 6 kids, jongste was 2 en oudste 20) en in combi met mijn gevoelige karakter en een groot verantwoordelijkheidsgevoel richting mijn mam, loopt dit als een rode draad door mijn leven. Als zij niet happy was, was ik het ook niet en ik probeerde altijd te (ont)zorgen op veel te jonge leeftijd.

Op de lagere school in groep 5 durfde ik niet meer naar school, enkel als ik alleen in een kamertje zat. Zo heb ik het naar school gaan weer opgebouwd, maar er werd toen verder niks mee gedaan, zo jammer!! Op deze manier heb ik toch te veel spanning en stress opgebouwd, wat resulteerde in een angststoornis. Ik heb nooit een paniekaanval gehad, maar de angst om er eentje te krijgen was voor mij al heftig genoeg => angst voor de angst dus. Ben hier op mijn manier mee omgegaan, probeerde het te bagatelliseren, zocht zelf naar oplossingen, maar had dit uiteraard gewoon meteen aan moeten pakken en hulp moeten zoeken. Ging dingen vermijden die mij angst bezorgden, zelfs een wandeling naar het dorp durfde ik niet meer.

Ben dus retetrots op mezelf dat ik nu EN alleen ben EN happy!! Ben er trots op dat ik een einde aan mijn relatie (duurde 10 jaar) heb durven maken met een man (niet de vader van mijn kids hoor, een relatie na hem) die mij gemanipuleerd heeft, mij bij tijd en wijle negeerde, alles op mijn bordje gooide, waarvan de psycholoog zei: Jij bent zijn appel en straks is er enkel een klokhuis over, hij eet jou op… Zij heeft me gedurende 2, 5 jaar geholpen de knoop door te hakken, ik die zo bang was om alleen te zijn en toch die stap heb gemaakt EN na de eerste alleenstaande periode van een jaar pijn, angst en verdriet, rust kreeg..

Mijn relatie stuk, moeder inmiddels ook overleden, dochter op kamers, zoon woont bij zijn pap, maar het voelt nu goed! PROUD !! Mag ook trots zijn op het feit, dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij me, wil ook graag mensen op hun gemak stellen, kan heel goed luisteren, mensen een prettig gevoel geven vind ik fijn, moet oppassen dat dat niet ten koste van mezelf gaat soms.

Wat vind je het leukste aan ouder worden?

Uhmmmm denk toch wel dat ik beter in mijn vel zit, meer rust heb, maar merk ook aan mezelf dat ik vooral ook veel meer genieten kan van de natuur!! Met mijn kids gaat het super, zijn volwassen en heb daar mijn steentje aan mogen bijdragen. Leer veel van hen!! Van Sam het relativeren en van Niki juist meer diepzinnige hersenspinsels, denk bewuster na over het milieu, zelfreflectie en hoe ik nog kan groeien, niet uitdijen

Wat zou je willen meegeven aan andere (jongere) vrouwen

Stel niks uit, denk niet: komt nog wel… pak aan wat er niet goed gaat en streef je doelen na!! Je leeft maar 1 keer en het leven is zo kort. Als ik nu terugkijk is het toch met een poep en een zucht voorbijgevlogen! Geniet intens van wat er op je pad komt en leg de lat niet te hoog! Accepteer dat niemand volmaakt is en hoeft te zijn!!

Wat vind je minder leuk aan het ouder worden

Ik ben hartstikke fit en gezond, kijk weleens naar mijn plooitjes boven mijn lippen, haha, dat hoort erbij. En ik zal er nooit iets aan laten doen, maar je lijf verandert nu eenmaal! Ben in mijn hoofd echt bij 39 blijven hangen! Verder mag ik me gelukkig prijzen dat ik gezond ben!! Ik besef soms wel dat mijn langste tijd erop zit, maar ook dat is menselijk.

Welk gezegde of quote is jou op je lijf geschreven

Mijn glas is altijd halfvol EN geniet van hele kleine dingen, deze blijken later zo waardevol te zijn!! Misschien oubollig maar zo waar! Geniet van waardevolle gesprekken die ergens over gaan… Iedereen krijgt te maken met hobbels in zijn of haar leven, probeer daar mijn positieve draai aan te geven. Ik heb best veel meegemaakt, maar je wordt er ook een mooier mens van!!

Wat zijn je passies en of hobby’s

Uiteraard mijn interieur, laten zien aan mijn volgers dat een huisje ook budgetproof heel gezellig kan zijn! Vind het super om koopjes te scoren en te delen. Veranderingen te showen en ik vind de interactie met mijn volgers op Instagram geweldig. Verder ben ik dol op Scandinavische series, lees graag, houd van shoppen en kleding/schoenen, wandel veel en graag met mijn border terriër Puck en geniet van gezinsdingen, vrienden en familie.

Wat weet je nu wat je nog niet wist toen je jonger was

Dat het geen afgang of blamage is om aan je tekortkomingen toe te geven, zoek op tijd deskundige hulp, niemand is perfect! En: Nee is soms ook een antwoord, al blijf ik dit nog steeds lastig vinden als ‘pleaser”. Probeer ook zaken bespreekbaar te maken, hoe lastig dit soms kan zijn.

Wat zou je anders doen in het leven? Zou je wel iets anders doen?

Ja, volmondig ja. Zou zeker weten niet meer zijn gescheiden van de vader van mijn kids, met wie ik nu gelukkig een geweldige band heb, we gaan zelfs (als het door mag gaan) met ons gezin naar Italië een weekje. Hoe fijn is dat!! Scheiden paste zo totaal niet bij me… Het ergste aan mijn scheiding vond ik het gemis van mijn echte gezin, het delen van de dingen van je kids met iemand die ook onvoorwaardelijk van hen houdt, de Kerst, Sint vieringen, vakanties, alles wat juist zo fijn is om met je gezin te doen!

Niemand begreep toen onze scheiding, maar ik koos toch voor een man, waarbij ik het gevoel had, dat hij me volkomen begreep. Iemand op wie ik kon bouwen en bij wie ik niet alle verantwoordelijkheid hoefde te nemen. Dit heeft zeker met mijn jeugd te maken en het zorgen voor mijn mam. Alles pakte ik aan, echt alles, ook klusjes in en om huis. Veel te grote verantwoordelijkheid. In mijn huwelijk had ik dat gevoel nog steeds, maar zoiets kan je ook bespreekbaar maken, zou zeker geknokt hebben voor mijn huwelijk met de pap van mijn kids en mijn gezin. Ik dacht gelukkiger te worden, maar het pakte zo anders uit.. Maarrrr ik heb nu Instagram, heb heel veel lieverds leren kennen hier, woon zelfstandig en ben zelfstandig!! Dat is dan weer de keerzijde, ook niet geheel onbelangrijk toch??

Hoe oud ben je

Ben 56 maar zie er gelukkig nog uit als een jonge blom haha…. voel me echt zoveel jonger!! Ben ouder maar voel me zeker niet oud!! Geen verdienste van mezelf overigens…

Waar kunnen mensen je vinden op Social media

Woon in een appartementje en deel heel graag mijn veranderingen, mijn budgetkoopjes, diy’s en persoonlijke zaken op Instagram @huren_met_sfeer waarmee ik op aanraden van mijn dochter ben begonnen!! Instagram heeft mij echt geholpen om de draad van mijn leven weer op te pakken!! Houd van de interactie met mijn volgers, ben eigenlijk veel te sociaal voor dit medium

Heb je zelf nog een toevoeging? Deel het met mij!

Vind jou geweldig Andrea, een voorbeeld voor velen, powervrouw!!

Hoop dat jullie na het lezen van mijn verhaal een beter gevoel/idee hebben van wie ik ben en waar ik voor sta! Ben een heppie mens, een mensen mens, houd van een lolletje. Ik ben introvert (HSP) kom graag in mijn uppie tot rust in mijn heerlijke appartement. Geniet van mijn kids en ben retetrots op hen!! Ook voor hen was het heftig, de scheiding en om vervolgens hun mam en pap ongelukkig te zien in de volgende relatie. Zo trots op hen, hoe zij hiermee om zijn gegaan, nooit enig verwijt, nooit kritiek of boosheid. Zo blij en dankbaar dat we nu, om de woorden van mijn dochter te gebruiken, weer een gezin zijn, maar dan in een andere samenstelling. TOP!!

Vond het een eer om voor je blog te mogen schrijven en deze week jouw oudere meisje te mogen zijn! Vind het een geweldig leuke blog, ga er vooral mee door!!

Bedankt Rikje voor je bijdrage aan het blog ‘Oudere meisjes!’ YOU ROCK! 

#NOTOLDJUSTOLDER

Meer blogs lezen over ‘oudere meisjes? Je leest ze HIER!

34 Reacties

 1. Ohhhhh zo mooi geschreven!
  Zo zie je maar, we hebben allemaal dat rugzakje!
  Zo goed wat jij ook met dat rugzakje bent gaan doen powervrouw!
  En wat mooi dat jullie toch weer soort van een gezin zijn…
  Hoe mooi is dat zeg!
  Ik volg je al jaren, met heel veel plezier en ik houd van je warmte!

  Dikke kus Nathalie

 2. Volg Rikje al lang. Nu lees ik toch dingen die zoveel verduidelijken en besef ik des te meer wat een opmerkelijke vrouw ze is. Prachtig de openheid, de reflectie en de moed om je leven te omschrijven.
  Overigens kende ik deze blogs niet dus die ga ik zeker ook volgen!

 3. Hoi Tikje,

  Ik volgde je al op Instagram en nu net je verhaal gelezen, prachtig en op sommige punten herkenbaar. Vind je interieur prachtig en haal er ook inspiratie uit. Vind je een mooie vrouw.

 4. Ik volg je al een tijdje
  En wat heb je dit mooi beschreven
  op sommige punten ook voor mij wel heel erg herkenbaar . Wat ben je een mooi lief en prachtig mens xxx

 5. Woww, wat een open verhaal lieve Rikje!
  Dat is wel het mooie van deze blog, stuk voor stuk vrouwen met een eerlijk verhaal! Je hebt veel meegemaakt maar je bent er zo sterk uitgekomen. Zo fijn om dat te lezen. Je bent altijd even lief en dank zij jou heb ik al veel volgers welkom mogen heten denk ik. Dank je mooi mens! Alle liefs voor jou, knuffel Elly

 6. Wat leuk om te lezen, volg je al heel lang, maar op deze manier leer ik je nog beter kennen lieve Rikje! Blijf je volgen zo inspirerend! Ga zo door! Liefs

 7. Je bent een mooi mens, van binnen en van buiten!
  Ik vond het fijn om te lezen, om steeds meer te weten over mensen die je volgt. Je deelt tenslotte zoveel. Ik volg jou heel graag, lekker zo door blijven gaan!
  Veel liefs, Djo

 8. Prachtig lieve Rikje wat een levensverhaal en wat heb je al een rugzakje op,veel mee gemaakt .Gelukkig achter je kunnen laten .En moet je nu kijken prachtige kinderen ,een vriend nog volop contact met je schoonma en lieve hond.Mooi dat wij jou mogen volgen en jij komt er ook mee vooruit dat je dagelijks je zegeningen mag tellen.Geluk zit in de kleine dingen van het leven.Ga zo door met je inspiratie dagelijks,ik kan je soms amper bij benen maar geniet er dubbel van.Je bent een open boek en dank dat je ons in vertrouwen neemt,dikke knuffel Jantina.❤

 9. Wat een openheid! Ik moest even slikken toen ik las dat je als klein meisje niet naar school durfde en daarom alleen in een kamertje zat. En er verscheen een grote glimlach toen ik las dat jullie zodra het kan als gezin op vakantie gaan. Wat fijn ook voor jullie kinderen! Mooi om deze blog te lezen. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *