Mijn Relaas deel #37

Afgelopen week deelde ik as usual inmiddels weer een mooi ouder meisje op de blog ‘Oudere meisjes.’ De blog van Nathalie greep mij echter zo bij de keel dat ik er in een post iets over schreef. Echter toen deze er stond vond ik het nogal confronterend en haalde ik het weer weg. Wat ik eigenlijk zelden of nooit doe. Toch wil ik het met jullie delen. Ook ga ik vertellen wat voor spannends ik laats heb gedaan! Ik vertelde in een post op Instagram over iets dat mij zou opknappen! Nieuwsgierig? Lees dan weer mee met mijn relaas deel #37 !

Het verhaal van Nathalie ging onder andere over haar pestverleden en dat ze ook met seksuele intimidatie te maken heeft gehad zoals zoveel vrouwen onder ons. Dit schreef ik erover:

“Weer zo’n gezellige reel, Dre het blije ei maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Nadat ik gisteren het verhaal van Nathalie @binnen_bij_naat heb gedeeld op mijn blog (Livinghip) las ik weer heel veel herkenning in de reacties. Dat maakte mij een beetje verdrietig. Bijna elke vrouw heeft in haar leven te maken gehad (of heeft) met seksueel geweld in milde of harde vorm. Wel eens een potloodventer gezien? Of een kerel in de kroeg die ongevraagd op je kont sloeg?

Erger nog aanrandingen en verkrachtingen. Zulke dingen overkomen ons. Zo zag ik laatst een filmpje van een meisje in de trein, ze filmde stiekem een man van middelbare leeftijd die achterstevoren zat om haar minutenlang te bekijken. Ik kreeg er de rillingen van. De blik van die man was vies, je kent t wel. Nu zijn er mensen die vinden dat sommige vrouwen dit uitlokken. ‘Dan moet je er maar niet zo uitdagend bijlopen’ is een vaak gehoorde kreet. Waanzin. Dan draai je het probleem om. Dan leg je het ongevraagde gedrag bij ons neer. Al loop ik halfnaakt over straat dat is geen vrijbrief om mij lastig te vallen.

Waarom ik dit nu schrijf, geen idee eigenlijk maar het greep me gisteren gewoon weer even bij m’n keel. Wij vrouwen moeten opkomen voor elkaar, lief zijn voor elkaar en elkaar steunen 💛 Mocht ik ooit getuige zijn van seksuele intimidatie bij een andere vrouw – zoals bij dat meisje in de trein – dan sta ik op en maak er een punt van, ter plekke 💪🏻

Kijk ik vind ook dat we in sommige dingen doorslaan, het aanpassen van songteksten bijv. is debiel (in mijn ogen). Natuurlijk mag een man een vrouw complimenten geven en een keer een seksistisch grapje is ook overkomelijk, ik maak ze zelf ook. Bouwvakkers die fluiten prima maar het intimideren van vrouwen zodat ze zich onveilig voelen, het ongevraagd aanraken is andere koek.

Hoe ervaar jij dit als vrouw? Vind je het onzin of heb je ook herkenning?”

Het kwam gewoon even hard binnen, het verhaal van Nathalie. Ook ik heb verschillende vormen van seksuele intimidatie meegemaakt. Ik vraag mij oprecht af, welke jonge meid of vrouw niet? Met het ouder worden is dat gelukkig verdwenen. Weer een voordeel van ouder worden! Wil ik wel nog gezegd hebben dat echt niet al het geflirt verbannen moet worden en dat ook echt het grotendeel van de mannen wel weet hoe je omgaat met meisjes en jonge vrouwen. Goddank!

Wat heb ik gedaan?

Dan het spannende! Wat heb ik gedaan waardoor ik zou opknappen? Ik heb Botox genomen! Ik had het al eens geprobeerd een jaar of twee geleden maar vond het toen schijnbaar niet de moeite om het te vervolgen. Waarom nu dan wel? Omdat ik steeds vaker als ik in de spiegel keek een boze blik zag. Mijn fronsrimpel tussen mijn ogen was daar de veroorzaker van. Ik vond het steeds erger worden. Ik ben een blij mens maar als mijn gezicht in ruststand stond was dat niet af te lezen. Zodra ik buiten kwam ging mijn frons gelijk in zijn vervelende stand staan. Dus trok ik de stoute schoenen aan en heb hem laten behandelen met Botox.

Verder nergens hoor, lachrimpels vind ik niet erg, fronsrimpels op mijn voorhoofd ook niet. Maar die snee tussen mijn ogen vond en vind ik echt vreselijk! Het duurt altijd een dag of drie voordat je niet meer kunt fronsen en dat is nu dus zo. En ik ben er oprecht blij mee! Heel tegenstrijdig weer Dre, ik laat mijn haren grijs worden, omarm het ouder worden maar dan toch die rimpel laten wegspuiten?

 

 

Ja lieve mensen, in mijn beleving kan dit. Het ging mij bij die rimpel ook niet om het ouder worden maar om de boosheid die ik uitstraalde terwijl ik doorgaans goed gemutst ben. De rimpel zit er nog hoor, die zou ik ook kunnen laten vullen maar dat wil ik niet. Het gaat dus niet om die rimpel maar om de uitdrukking. En die is nu stukken milder! De foto van het inspuiten is trouwens van 2 jaar geleden. Ik was vergeten foto’s te maken. De laatste foto is van hoe het nu is, zoals je ziet is de rimpel niet verdwenen maar is het fronsen wel weg! Ik denk dat ik over een half jaartje weer ga.

Je snapt dat ik benieuwd ben naar jouw mening. Over beide punten die ik beschrijf. Laat je een reactie achter? Vind ik leuk en lief!

Not old just older maar dan zonder boze blik!

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

24 Reacties

 1. Ik dacht toen ik het las, gelukkig heb ik er nooit mee te maken gehad maar dat is helemaal niet waar. In mijn vorige relatie ging het op een gegeven moment zo slecht dat hij boven leefde en ik beneden. Ik durfde er niet uit te stappen door bedreigingen die hij deed. Hij heeft een keer iets vreselijks bij mij geflikt, zal je de details besparen. Misschien zag ik het nooit zo omdat het binnen de relatie gebeurde maar ik realiseer me nu dat NEE echt NEE is en dat riep ik destijds ook. Beetje een momentje hier nu. Wat je botox betreft, doen waar jij je goed bij voelt. Het was mij bij jou nog nooit opgevallen maar we hebben allemaal wel dingetjes die we graag anders willen zien en als het kan dan vooral doen. Liefs

  • Toen ik de blog met Nathalie las, had ik ook weer flashbacks van lang geleden..ik was dertien en ben toen aangerand in het buiten zwembad in Bussum, door ‘n groepje jongens, waarvan enkele bevriend waren met mijn broer..ik ben wegekomen en samen met mn zusje (10 jr.) als n malle naar huis gefietst..we waren al te laat! Tijdens die rit naar huis is mn zusje geschept door een auto en lag bloedend op straat, de automobilist reed door en n busje met bouwvakkers die daarachter stond heeft haar been afgebonden en naar het ziekenhuis gebracht, ik moest maar snel naar huis fietsen om mn ouders te waarschuwen..! Dat heb ik gedaan en kreeg bij aankomst direct op mn donder dat ik/we te laat waren! Ik gooide het hele ongeluk verhaal van mn zusje eruit en kreeg nog n draai om mn oren..ik had niet goed opgepast!! Ze was bijna klaar met koken, dus had geen tijd om naar het ziekenhuis te gaan..onze oudste zus is toen met haar vriend maar naar het ziekenhuis gegaan…Ik heb míj́n verhaal en alles wat er in het zwembad gebeurd is, nooit, maar dan ook nooit aan wie dan ook verteld! Zelfs mn zusje wist het niet! Tot vorig jaar heeft het ook ergens heel diep weg gestopt gezeten, en kwam het tijdens het kijken van ‘n tv programma over het onderwerp naar buiten..heftige confrontatie! Ik ben ervoor (en meer wat naar boven en eruit kwam) in therapie gegaan, wat mij heel goed heeft gedaan! Maar nu terug kijkende heeft het invloed gehad op zoveel daarna..! Dus ja…ook ik grijp in als ik zoiets zie gebeuren!! Pffff..een heel verhaal! Sorry Dré..X En even over je botox..ik zeg doen, als jij je daar beter door voelt, het is immers jouw lijf!! Mijn dochter is pas 27 en heeft het ook al 2 X gedaan en ziet er daardoor uit als de vrolijke meid die ze is! Je bent n topper en zo zie je er ook uit!

   Liefs
   Sylvia X

   • Een tijdje geleden sprak ik nog met mijn geliefde over het eerste onderwerp. Als moeder van twee jonge meiden is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken. Maar ook als vader kun je in ieder geval duidelijk maken dat het niet oké is als een (onbekende) man een vrouw intimideert. Op welke manier dan ook. Ik heb het ook meerdere malen meegemaakt. In mijn zeer jonge jaren maar ook toen ik al wat ouder was (begin 20). Ik liep regelmatig een blokje om, als ik een groepje bouwvakkers zag. Ik wist toen eigenlijk nog niet goed wat ik ervan moest vinden. En erover praten deed ik al helemaal niet! Nu weet ik beter. Fijn dat je het onderwerp bespreekbaar maakt Dré!

    En over dat andere, daar heb ik geen mening over. Ik ga niet over jou en je lijf. Ik weet alleen dat ik je een prachtige vrouw vind! Liefs.

    • Het bespreekbaar maken scheelt al veel. Tegen mij werd vroeger gezegd dat ik me niet moest aanstellen en wat als je dan geen sjans meer hebt is het ook niet goed. Zulke kul. Wij leren Teun met respect met meisjes om te gaan, het begint gewoon al in de opvoeding X

   • Wat een verhaal Sylvia.. en ja zo zijn we vaak he, stop het maar weg dan is het niet gebeurd.. Heftig meis, gelukkig heb je er al is het jaren later, toch over kunnen praten. Dikke kus X

  • Gek is dat he dat we denken dat in een relatie het geen intimidatie is. Geweld of dat nou seksueel of lichamelijk is gebeurd juist vaak thuis. Goed om er soms over te praten, dikke kus lieverd X

  • Gelukkig heb ik het lastigvallen nooit echt ervaren. Hooguit een keer gesis of een klap op mn kont in de kroeg… maar geloof me, dat doet die man waarschijnlijk nooit weer nadat mijn elleboog in zijn kruis terecht kwam.
   Wat betreft botox, doen wat goed voelt! Ik zou het ook willen bij een boze fronsrimpel, maar vaak durf ik dit soort dingen niet.

  • Heb helaas wel met sexueel misbruik te maken gehad in mijn jeugd. Ook meetdere malen geïntimideerd geweest. Binnen mijn 2e relatie ook echt dingen moeten doen die niet oke zijn geweest. Ben er bij mijn kinderen ook zeer alert op en voed ze ook op dat ze nee mogen zeggen.

   Mbt botox, ik heb ook zo een fronsrimpel
   Vind het echt oke als je dat verhelpt.

   Fijne dag!

 2. Ook ik heb meerdere vormen van seksuele intimidatie en misbruik meegemaakt helaas. En heb dezelfde vraag als jij. ‘Welke vrouw niet?’ Ik ben blij dat er door #metoo zoveel meer vrouwen uit durven komen voor het feit dat dit hun is overkomen. Vooral omdat ik hoop dat dit er voor zorgt dat mannen zich bewuster worden van de grensen. Maar als een andere vrouw dan tegen me zegt dat ze “het soms ook wel een beetje veel vindt en dat het soms lijkt alsof iedereen het heeft gehad ofzo” maakt me dan wel weer verdrietig. Want juist dat is toch eigenlijk het ergste? Dat inderdaad (bijna) alle vrouwen het hebben meegemaakt. En of dat nu intimidatie is of misbruik. Het heeft gezorgd voor een onveilig gevoel. En vaak durven deze vrouwen het niet uit te spreken. Ik vind dat ik nog steeds eng helaas. Het maakt me verdrietig en bang. Ook voor mijn dochter, het is echt mijn grootste angst en ik zit daar bovenop. Wat me ook weer bang maakt omdat ik haar niet wil beïnvloeden. Nou ja je merkt het al. Dit onderwerp maakt veel bij me los. Goed dat je het aankaart!
  Oh en de botox? Geen problemen mee. Zou het misschien ook wel willen maar weet niet of ik het geld er voor over heb en of ik het zou durven haha

  • Ik had dat ook met Kim, en ook zij heeft ermee te maken gehad. Als kind stond ineens en man met zijn geslacht voor haar te zwaaien.. ze was toen 8. Het is gelukkig beter bespreekbaar nu, vroeger moest je je niet aanstellen. De botox zetten stelt niks voor en het geld, ach ik heb vier maanden niet gedronken, haha! Mooie investering in mezelf! X

 3. Ja sexuele intimidatie…. Ooit ben ik 10 min. van achteren ingezoomd op mijn billen in een video van een bruiloft. En ja dayvwas mijn schuld natuurlijk…☹
  Bij mij thuis aangerand door een vriend.(heel eng) Vele tikken en grijpen op en in de billen in de kroeg…tussen mijn benen gegrepen in de kroeg. Een tong in mijn mond geduwd door een man. Op een feest van het werk van mijn man…dat een man een stoel ging omdraaien en mij eens even goed ging becommentariëren met zn collega’s en dat hun vrouwen mij gingen mijden en niet meer met mij gingen praten… nou dat. Vreselijk heb ik me hieronder gevoeld.
  Botox…fijn doen waar je je goed bij voelt Andrea!!

  • Breek mij de bek niet open over zogenaamde vrienden in de kroeg.. vreselijk vond ik dat en ja ik was het zelf ook schuld want ik danste en zag er leuk uit.. waanzin. Dikke kus X

 4. Nouuuu ik ook hoor!!!! Mijn tweede man was een ras narcist maar wel op zo’n geniepige manier dat het leek alsof ik alles verkeer deed!!! Kleineren negeren schelden en tieren… hij maakte me letterlijk kapot! En waarom? Omdat ik te zacht en gevoelig was, te lief en te sociaal…. hij vrat me op!! Aan de andere kant kon hij ook heel lief zijn, dat was het geniepige !! Hij had me gewoon gehersenspoeld, was mega manipulatief zodat ik ging denken, dat ik alles verkeerd deed!! Je bent een topper dat je dit deelt en bespreekbaar maakt!!!! Dikke knuffel Andrea

  • Wat vreselijk Rikje, mijn vader was ook zo maar dan naar de buitenwereld een topvent. Ik kan er een boek over schrijven wat ik dan ook probeer maar de emoties zitten te hoog. Dikke kus X

  • Gelukkig heb ik het lastigvallen nooit echt ervaren. Hooguit een keer gesis of een klap op mn kont in de kroeg… maar geloof me, dat doet die man waarschijnlijk nooit weer nadat mijn elleboog in zijn kruis terecht kwam.
   Wat betreft botox, doen wat goed voelt! Ik zou het ook willen bij een boze fronsrimpel, maar vaak durf ik dit soort dingen niet.

 5. Ja heftig he hoeveel er met sexuele intimidatie te maken krijgen … ook bij mij hoor , zeker toen ik jonger was kon ik omlopen naar mn werk om maar niet langs die bouwvakkers te hoeven lopen… vreselijk vond ik dat geloer en gefluit … kan me ook nog herinneren dat ik het een veilig gevoel vond om achter de kinderwagen te lopen haha was nu moeder dus heej… 😉
  Ennn botox en zelfs fillers ook een keer gedaan dezelfde frons en boze uitstraling en deuken in mn wangen dat maakte dat er schaduwen in mn gezicht kwamen dus heel oud maakte in mn toch al muizen bekkie…. vond het helemaal geweldig maar de fillers zijn voor een normaal mens niet te betalen doordat het tijdelijk is botox zou ik wel weer zo doen maar met mijn grijze koppie is mn uitstraling ook wat milder geworden dat scheelt ook !
  Een dikke kus toppertje en ik vind doen wat voor jou goed voelt F de rest !

 6. Pffffff bizar hoeveel reacties hier al staan!
  Dat komt binnen
  Ik vind het zo stoer dat je dit bespreekbaar hebt gemaakt! Dank je ook❤️
  Maar het maakt me ergens boos dat er zoveel herkenning is!!

  • Gelukkig heb ik hier nooit mee te maken gehad ,behalve het fluiten van bouwvakkers .Wat de Botox betreft ,mijn dochter van 32 had complexen over een diepe rimpel in haar voorhoofd ,en heeft ook Botox laten toepassen ,nou ik moet zeggen ziet er nu superglad uit ,ze is heel tevreden .Irene.

 7. Wat erg eigenlijk om te lezen dat er zoveel vrouwen toch zoiets hebben mee moeten maken… ik helaas zelf ook als jong meisje die stage ging lopen. Vieze oude vent die zijn handen niet thuis kon houden en als jong meisje verstijf je. Nu zou ik het heel anders aanpakken.
  En die Botox…. staat ook nog op mijn lijstje. Hier ook zo’n boze rimpel en men zegt dat het goed tegen migraine is…. maar ja, ik en spuiten… geen goed duo.

 8. Wat een heftige verhalen lees ik !! Gelukkig is het bij mij maar 2x als meisje van 8 en 14 bij een potloodventer gebleven en wat aanrakingen en opmerkingen waar je zelf niet om gevraagd hebt. Zelfs nog op deze leeftijd maar nu zeg ik wel even duidelijk dat ik daar niet van gediend ben, ik vind ze naar zielig die mannen!
  Goed dat je het onderwerp bespreekbaar maakt, dat zal vrouwen helpen!
  Over je prikjes alleen maar positiviteit Dreetje….als ik het ooit doe ben jij de eerste die het hoort

 9. Heftig die commentaren. Ik helaas ook vaak last van gehad – en een keer verkracht, maar dat besefde ich pas jaren later in eindeloze therapie sessies. Moet je nagaan. Met 18 denkende ja hoor, het is mijn beste vriend, dat moet maar toelaten. Verder ook mishandeld door mijn eerste ‚echte‘ vriend toen in 15 was. Vaak in het openbaar, een keer in onze kroeg. Het ergste was toen bijgangers gewoon wegkeken, hoewel ze mijn vriend met zn drieeen makkelijk hadden kunnen weghalen. Stel je voor-een meisje van 1,55 cm die van een grote kerel van 1,85 tegen de muur wordt geworpen.
  De dag dat ik de relatie beeindigde was ik op mijn sterkst – ik snap tot op heden nog niet waar ik de moed vandaan nam.
  Hij dreigde me te doden als ik hem ooit tegenkwam in de stad. De uren daarna was in zo bang als never ever en ik ben trillend van de angst de stad in – ik dacht ergens binnenin dat ik me niet kon laten bedwingen door hem.
  Toen ik hem uiteindelijk aantrof, zei hij alleen maar: ik wou dat je dit eerder had gedaan – jezelf tegen mij weren.
  Al dit heeft mijn hele leven bepaald, ik ben gestuurd door angsten en paniekaanvallen die ooit ertoe leden dat ik mijn huis niet meer uit kon.
  Ik kan nog steeds een paar dingen niet, maar ben ontzettend verbeterd en herl trots op wat ik wel kan. Jullie verhalen allemaal te lezen, en de #metoo beweging te volgen maakt mij zo ontzettend treurig en zo boos, ik ziet helemaal te huilen! We leven in 2021!!! Ik snap het allemaal niet en val tevens in een dip als ik weer eens iets meemaak of lees. Ik zweer dat als ik iemand zie die iemand mishandeld, mens of dier, of aanraandt zal ik ertussen gaan, ook al wordt het mijn dood. Ik zie dan gewoon rood.
  Zo dapper en belangrijk om erover te praten.
  Vooral Sylvia – ik voel met je mee, als niemand je geloofd – dat is het ergste.
  Mijn moeder nog de rest van mijn familie hebben me ooit geloofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *