Flexa’s nieuwste verflijn “mooi makkelijk” proberen.

Zijn we dan eindelijk van het voorgronden van meubels af? Is het waar dat de nieuwe Flexa lijn “mooi makkelijk” prachtige resultaten geeft zonder het voorgronden van de meubels? Al een hele tijd wil ik mijn twee café stoeltjes verven maar het kwam er maar niet van. Mede omdat voorgronden altijd zo’n saaie klus is. Ik heb de verf mogen testen en deel graag met jullie mijn bevindingen.

De stoeltjes.

De café stoeltjes kocht ik een poos geleden via marktplaats met het voornemen ze te verven. Maar ik kwam er maar niet aan toe. Stelde het steeds uit en nam de stoeltjes in gebruik zonder likje verf. Ik vind de stoeltjes echt leuk, ze herinneren mij aan vroeger. Zulke stoeltjes stonden ook in het café van mijn moeder. Toen ik op het Flexa event kennis maakte met de nieuwe lijn van Flexa kreeg ik er zin in om nu eindelijk ook deze stoeltjes eens aan te pakken. Het leek mij ideaal om de stoelen met de Flexa mooi makkelijk lijn te verven. Geen voorgronden, ik herhaal geen voorgronden! Dat wilde ik thuis ook wel eens proberen. Schuren is niet leuk maar zo gedaan, je meubel voorgronden duurt langer en moet gewoon een dag drogen. En dat weerhoudt mij vaak van het verven van meubels. Het moet niet te lang duren.

Aan de slag.

Ik mocht de verf proberen. Yes! Eindelijk kan ik die stoeltjes eens aanpakken! Ik bestelde de kleur ‘mooi olijfgroen.’ Die kleur is een stuk lichter dan het bruin wat de stoeltjes hadden. De kleurkaart van de mooi makkelijk lijn bevat 10 standaardkleuren maar je kunt ook voor een lichtere of donkere kleur gaan, de Flexa verfmachine mengt jouw gewilde kleur in een handomdraai. Ik zet even uiteen hoe ik te werk ben gegaan want al hoef je niet te gronden het is wel belangrijk om de juiste stappen te volgen.

• Ontvetten van de stoeltjes met Albastine
• Licht opschuren met een schuurpapiertje
• Nog een keer ontvetten
• Verven met Flexa mooi makkelijk
• Laten drogen
• Laatste laag verven met Flexa mooi makkelijk

Om de stoeltjes goed vetvrij te maken gebruikte ik de verfreiniger van Albastine. Voor het verven zelf gebruikte ik een goede kwast en een vachtrollertje. Goed materiaal is wel zo fijn om mee te werken. Het is belangrijk om na het verven de verf de tijd te geven om volledig uit te harden. Geef het een dag of tien voordat je het in gebruik neemt. Zo voorkom je krasjes. Het zou zonde zijn na de genomen moeite om krasjes op je meubelstuk te hebben.

Eindresultaat.

Jee wat zijn ze tof geworden! Ik vind de frisse groene kleur echt heel mooi. Ik heb nog wat verf over en denk dat ik ook nog twee bijzettafeltjes, ooit gekocht bij de kringloop, ga verven met deze mooi makkelijk verf. Het hoeft helemaal niet veel te kosten om iets gaafs aan je interieur toe te voegen. Met deze verf pimp je in no time dat ene leuke kastje op of maak je van die oude stoel weer een blikvanger! Snel klaar, niet duur, een win-win situatie zeg ik. Nu wil ik zelf ook vaker meubels gaan verven. Te beginnen met die twee bijzettafeltjes.

Inspiratie.

Voor mij is blogger Lisanne van Happy Handmade Living ook al aan de slag gegaan met de nieuwe verflijn “mooi makkelijk” van Flexa. En na mij volgt Marit van Styled by Marit met haar blog over de nieuwe verflijn van Flexa. Ik zou zeker even kijken voor nog meer inspiratie!

Liefs, Andrea

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Flexa.

4 Reacties

  1. Ik heb hier ook zo weinig geduld voor. Zeker als het niet rechttoe rechtaan verfwerk is. Super kleurtje Andrea. Liefs Linda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *