Door de maatregelen die nu gelden hebben we veel meer tijd om kleine DIY-projectjes te doen. En zo kwam het dat ik vorige week een DIY droogbloemenkrans heb gemaakt. Hij mag nog wat opgevuld worden maar daarvoor moet ik nog een keer de natuur in! Hieronder een kleine uitleg wat je nodig hebt en hoe je te werk kunt gaan als je ook zo’n leuke krans wilt maken!

Benodigdheden:

• Hoepel (ik heb een houten hoepel gebruikt)
• Binddraad op rol
• Droogbloemen
• Schaar

Dat valt best mee aan materiaal! Ik heb verschillende droogbloemen uit de natuur gehaald maar je kunt ze natuurlijk ook makkelijk kopen tegenwoordig. Ik heb voor neutrale kleuren gekozen maar je kunt tegenwoordig droogbloemen kopen in allerlei kleurtjes. Doe vooral kiezen wat jou blij maakt.

Aan de slag!

Zorg dat je een goed werkblad hebt, ik heb het op de eettafel gedaan. Het handigst is als je de hoepel kunt neerleggen. Begin met de basis. Hiervoor heb ik de iets grotere pluimen genomen. Bind deze vast met het binddraad. Je kunt het ijzerdraad gemakkelijk om de stelen van de droogbloemen wikkelen. Trek het niet te strak aan zodat er wat ruimte blijft om later nog losse bloemen erbij te steken.

 

Nadat ik de basis had gemaakt ben ik er losse droogbloemen bij gaan steken. Kijk regelmatig even of je hoepel een beetje evenredig gevuld wordt. Ik heb de hoepel maar voor de helft gevuld. Maar je kunt hem natuurlijk ook helemaal vol maken! Naast pluimen kun je natuurlijk ook gebruik maken van andere droogbloemen bijv. veldbloemen.

 

En dit is mijn eindresultaat, een half uurtje knutselen en et voilà! Kind kan de was doen! Heb jij tijdens de crisis ook al een DIY gemaakt? Vertel!

 

Liefs Andrea

Categories:

3 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *