Een bezoek aan het event Zenspiration.

Wat had ik er zin in! Naar het event van Zen-Lifestyle te gaan waar Ilse van de blog Interiortwin gastspreker zou zijn. Samen met Tatjana had ik die dag afgesproken om er heen te gaan. We troffen elkaar al in de middag en gingen eerst nog even lunchen bij Villa Augustus. Het event was in de avonduren en met honger gaan is een no-go voor mij 😊

Hartelijk ontvangst.

Toen we aankwamen in Wijchen waar de winkel ligt zagen we dat het een gigantisch grote winkel was! Liefst 15.000 m2 aan woninginrichting. We werden hartelijk ontvangen door Inge van @stijlinge , de eigenaar van Zen-Lifestyle Rogier en door Ilse. Al snel druppelde de andere genodigden binnen en konden we eerst een hapje eten van een Indische rijsttafel die klaarstond! Dat was een slimme zet want de lunch was alweer een paar uur geleden. Geen hangry mensen in de winkel!

Lezing Ilse.

Na het eten, wat overigens erg lekker was, verzorgde Ilse een lezing over het inzetten van Pinterest voor je blog of Instagram account. Zoals je wellicht weet vind ik dit enorm interessant en ik was dan ook een en al aandacht. Bloggen vind ik zo ontzettend tof en graag zie ik mijn bezoekersaantal dan ook groeien. Met de tips ben ik thuis weer aan de slag gegaan maar ik kom nog steeds tijd tekort om het echt goed aan te pakken. Hopelijk snel wat meer tijd want het is echt hele interessante materie! Ilse geeft nog meer tips via Instagram en je kunt ook online een cursus volgen. Echt de moeite waard om eens op te zoeken.

Lezing Rogier.

Nadat Ilse klaar was nam de eigenaar van Zen-lifestyle – Rogier het woord. Ook nu luisterde ik weer met volle aandacht. Het was dan ook een inspirerend verhaal. Rogier vertelde hoe hij ooit als prof skiër de overstap maakte naar de interieur wereld. Ik houd van zulke verhalen. Ze geven voor mij weer dat je niet eerst vooropleidingen nodig hebt om je passie tot een groot succes te maken. Rogier was ooit begonnen met het inkopen van Chinese kasten, je kent ze wel, de veelal rode kasten die vroeger enorm populair waren. De koloniale stijl was erg hot in die tijd en marktplaats net in opkomst. Het verhaal dat Rogier vertelde spreekt tot de verbeelding. Als jonge ondernemer, gesteund door zijn vader, kocht hij de kasten in en verkocht ze weer via marktplaats. Dit was het begin van Zen-Lifestyle.

Zen-Lifestyle.

Inmiddels is Zen-Lifestyle uitgegroeid tot een enorm grote interieur winkel waar ook nog steeds de Koloniale invloeden zijn te vinden. Maar ook merken zoals Dutchbone, Zuiver of HKLiving zijn vertegenwoordigd in de winkel. Wij waren in Wijchen maar er ligt ook een fysieke winkel in Nijmegen en de online webwinkel is er ook nog. Wat ik erg tof vind is dat Zen-Lifestyle zelf meubels ontwerpt. In overleg met de fabrikanten in bijvoorbeeld Bali komen ze tot een uniek ontwerp. Zo vond ik de eetkamerstoelen van Zen-Lifestyle echt top! Het frame van deze stoelen had ik nog niet eerder gezien. Uniek dus!

Latertje.

Na de lezingen maakten we een rondje door de winkel. Ik werd zelf natuurlijk ook weer verliefd op een aantal items waaronder de ladekast. Misschien niet heel praktisch maar o zo mooi! We bleven tot 21.15u en toen was het ook wel tijd om naar huis te gaan. Met een goed gevulde goodiebag namen we afscheid en gingen we weer huiswaarts. Tatjana moest vanuit mij nog een uur naar huis rijden waardoor het echt een latertje werd voor haar. Maar ik vond het echt meer dan de moeite waard. Een toffe winkel met een enorm inspirerend verhaal erachter. Zen-Lifestyle zou ik dan ook aanbevelen als je op zoek bent naar mooie nieuwe interieur items 😉

Liefs Andrea

Categories:

6 Reacties

  1. Super leuke blog. Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad. Wij vonden het ook erg geslaagd en super gezellig dat je er bij was.

    Liefs,

    Inge
    Zen Lifestyle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *