Een echte brick wall in huis.

Hoe gaaf zou het zijn dacht ik, na het zien van een Pinterest plaatje, om ook in onze keuken een echte steentjes muur te hebben? Het plaatje sloeg ik op en daar vergaapte ik mij de afgelopen maanden aan. Toen ik bij een paar Instagrammers een soortgelijke muur zag was ik helemaal om. Een echte brick wall, dat moest er gewoon komen.

Bonte.eu.

Nadat ik navraag had gedaan bij verschillende bedrijven bleef ik hangen bij Bonte.eu. De muren die ze maakten spraken mij het meeste aan. Grof, met ijsselsteentjes en in precies de juiste kleur. Ik nam contact op met André van Bonte.eu en na overleg hakte ik de knoop door! We gingen de achterwand in de keuken laten bekleden met IJsselsteentjes. De afspraak werd gemaakt en ik kon haast niet wachten. Een echte brick wall in de keuken zou er komen.

Familiebedrijf.

Op maandag middag kwam André van Bonte.eu met twee zonen en zijn broer om de klus te klaren. En kijk, hier houd ik van. Een familiebedrijf met hart voor de zaak. Gelijk gingen de heren aan de slag met mijn keuken goed af te plakken. Omdat ze met zijn vieren waren ging het nogal hard. Ik had net even bezoek en toen ik een kijkje ging nemen waren ze al met het zetten van de steentjes begonnen!
Omdat ik er niet van houd als mensen op mijn vingers meekijken heb ik dit ook niet gedaan. Maar ik moest wel tussendoor foto’s maken. En eerlijk waar ze gingen als een tiet! Omdat ze dit al jaren doen is er natuurlijk routine. Wat heerlijk om te zien hoe efficiënt de mannen werkten.

Snel klaar!

Nadat alle tegels erop zaten werd er gevoegd. Niet zoals we dat gewend zijn maar zoals het eruit ziet wanneer je een bestaande muur zou afbikken. Precies hoe ik het graag wilde. De mannen van Bonte.eu hebben daarna alles weer netjes opgeruimd. Ik heb zelfs André stofzuigend weten vast te leggen, haha! En echt voor ik het wist was de muur klaar. Ik sproeide de voegen nog twee keer na en dat was dat! Wel blijft er nog wat voegsel van af komen. Maar dit is normaal en met een borstel of stofzuiger zo weer opgeruimd.

Een echte Brick wall in de keuken.

En nu hebben we dan ook een echte brick wall in de keuken. Geen behang, geen steen strips  maar een echte steentjes muur die voor een groot deel bestaat uit steentjes uit een oude boerderij. Wat ik begreep van André halen ze de steentjes uit oude panden en reproduceren ze aan de hand van deze oude steentjes ook weer nieuwe steentjes. Hierdoor is eigenlijk geen repetitie zichtbaar in je muur. Een unieke muur dus.

De muur straalt voor mij warmte uit. Iedere keer als ik nu de keuken inloop heb ik het gevoel in een gezellige oude woonboerderij te zijn beland. Oké, de keuken is niet echt gigantisch groot maar het zou zomaar een omgebouwde varkensstal kunnen zijn 🙂 Ik wil nog wat andere wijzigingen maken in de keuken zodat alles mooi samenkomt. De muur waar nu nog behang tegenaan zit wil ik graag voorzien van Friese witjes. En de industriële lampen boven het aanrechtblad ga ik misschien nog vervangen of wit spuiten. Ik vind de keuken nu ook veel beter aansluiten op de woonkamer. Daar heb ik ook nog wat plannen voor maar alles op zijn tijd! Keulen en Rome zijn ook niet op een dag gebouwd tenslotte.

stenen muur

Wat vinden jullie?

Toen ik vertelde op Instagram dat we een brick wall kregen waren over het algemeen de reacties enthousiast. Een enkeling vond het zonde want de metrotegeltjes waren ook wel tof! En daar ben ik het wel mee eens. De metrotegels heb ik ook altijd mooi gevonden. Maar ik vind dit echt nog vele male mooier! Wat vinden jullie? En je mag gewoon eerlijk zijn hoor, graag zelfs. Ik vind het juist leuk om feedback te krijgen. Ik vind het ook leuk om jullie mening te vragen. Maar uiteindelijk ben ik een ontzettend eigenwijze drol en ben ik altijd wel overtuigd van mijn eigen keuzes. Maar benieuwd naar jullie mening ben ik wel! Vind jij zo’n muur ook mooi of vind je het misschien wel ouderwets? Ik hoor het graag!

Liefs Andrea

Categories:

30 Reacties

  1. Vond jou keuken zoals ie was al te gek maar dit is stunning!!! Ik zal de foto’s op een subtiele wijze onder de neus van man-lief schuiven en kei zwaar zuchten…hahaha
    Resultaat is prachtig, je mag er trots op zijn. In zo’n keuken is het zeker heerlijk kokerellen.. Fijne dag

  2. Wat is je keuken on-wijs-gaaf geworden met deze brickwall!! Ik vind alleen de kleine plantjes end op de schouw/afzuigkap niet mooi staan nu, ‘n ietsie to mutch (maar hahaa, eigenwijs als je bent..) geniet van je prachtige keuken!

  3. Je kunt wel zien dat je vakmensen in huis hebt gehad. Het ziet er echt authentiek uit. Heel gaaf gedaan Andrea. Je hebt hierdoor bijna een totaal nieuwe look in de keuken maar nog steeds herkenbaar als die van Andrea. En dat vind ik dan weer belangrijk ☺️! Als Friezin ben ik natuurljk benieuwd naar de Friese witjes. Maar eerst maar genieten van deze prachtige muur. Alles op z’n tijd

    • Mijn keuken is mijn domein 🙂 Die heb ik zelf helemaal bij elkaar bedacht! Die witjes lijken me erg mooi erbij staan maar inderdaad even rustig aan.. X

  4. Fantastisch! Helemaal verliefd. Tis dat ons huis te koop staat maar anders… waarom lampen wit maken? Staat mooi bij je barretje zo. Kortom, plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *