Een nieuwe vloer van Moduleo.

Na elf jaar vloerbedekking boven op de slaapkamers en op zolder werd het tijd voor nieuwe vloeren. Omdat we in een oud huis wonen en er niet geëgaliseerd kan worden met beton moesten we op zoek naar een geschikte vloer. We kwamen uit bij de nieuwste vloer van Moduleo, de Layred® vloer.

Op naar Vloerloods in Kampen.

Omdat de vloer Layred® van Moduleo nieuw in het assortiment is en nog niet overal de displays aanwezig zijn bij de verkooppunten besloten we na overleg met Ron Muiderman af te reizen naar Kampen. Hier ligt Vloerloods gevestigd. Een gigantisch groot bedrijf wat, de naam zegt het al, gespecialiseerd is in vloeren. Bij binnenkomst zagen we gelijk een hele afdeling van Moduleo. Na kennismaking met Ron kregen we een uitgebreide uitleg over de nieuwe Layred® vloeren.

Technisch verhaal.

Omdat Peter toch wat vraagtekens had bij de vloer was ik blij dat hij mee was, ook was de rit naar Kampen twee uur rijden en dat is een stuk gezelliger met elkaar dan alleen in de auto. Hoe zat dat nou met oneffen vloeren en hoe gaat de Layred® vloer dit dan opvangen? Zulk soort vragen. Gelukkig kon Ron dit heel goed uitleggen.

De Layred® vloer is een rigide vinyl vloer met ingebouwde ondervloer. Daardoor vangt hij kleine verschillen in oude vloeren heel goed op. De meerlagige vloer met geïntrigeerde ondervloer is sterker dan een gewone vinyl vloer maar is wel aangenaam zacht aan de voeten en heel stil. In een plank zitten maar liefst twaalf lagen welke drie voordelen herbergt.

1. Sterk.

De Layred® vloer is door zijn geïntrigeerde ondervloer sterk genoeg om verschillen in de vloer op te vangen. Daarnaast is hij elastisch genoeg om oneffenheden op te vangen waardoor het vloeroppervlak mooi vlak blijft. Daardoor is de Layred® niet alleen geschikt voor nieuwbouw huizen maar past hij ook perfect in oudere huizen met bijvoorbeeld een houten ondervloer. Wat bij ons het geval is. Je hoeft de vloer niet te lijmen, en hij is gelijk beloopbaar.

2. Zacht en stil.

Doordat er een akoestische laag verwerkt zit in de Layred® vloer is hij erg stil. De akoestische laag is tevens elastisch waardoor hij veerkrachtig reageert op lichaamsgewicht. Geen koude harde vloer maar een aangename zachte en warme vloer. Ideaal voor onze slaapkamers! We hebben aan de hand van een demonstatie zelf gehoord dat dit de stilste vloer is binnen het rigide vloerensegment.

3. Mooi en slijtvast.

Kiezen valt nog niet mee. Er zijn maar liefst 31 verschillende designs, geïnspireerd op hout en steen patronen. De vloer heeft weinig herhalingen waardoor hij natuurgetrouw uitziet. Omdat wij graag een houtlook willen gaan wij voor een hout design. Door de beschermlaag is de vloer kras en vlekbestendig. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk 😊

vloer samples moduleo

Alle twijfels weg.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik mijn twijfels had bij een vinyl vloer. Ik zag steeds het stukje zeil wat we vroeger thuis in de keuken hadden liggen voor me. Maar na het bezoek aan Vloerloods waar ik uiteraard heel kritisch heb gekeken naar de vloeren ben ik overtuigd en zijn mijn twijfels weg! Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden en de voordelen van een vinyl vloer zijn zo groot. Ik kan niet wachten tot hij hier ligt. Eindelijk verlost van de stoffige vloerbedekking.

Welke vloer.

We hebben een keuze gemaakt. Het wordt er een met houtmotief en lekker licht. Geen visgraat vloer waar ik ook nog over twijfelde. Ik denk dat een planken vloer beter past in ons huis. Mocht ik ooit nog eens in een herenhuis gaan wonen gaan we voor de visgraatvloer 🙂 Omdat we hem zelf gaan leggen is het nog even de vraag wanneer hij erin komt. Het is best een hoop werk, de vloer leggen zal wel vlot gaan maar eerst moet natuurlijk alles eruit. Peter en ik gaan hem samen leggen. Ik heb er vertrouwen in dat dit niet al te moeilijk gaat worden. Alleen de tijd, die moeten we wel nog even maken.

Liefs Andrea

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Moduleo ♦

19 Reacties

 1. Super goeie keuze Dré ! Je legt het idd hetzelfde als Laminaat wij gaan het ook doen als de vloer hier nog een keer vervangen wordt !
  Geen houten vloer hier maar anders zou eerst alles geëgaliseerd moeten worden dus scheelt hoop werk
  Ben heulll benieuwd hoe het eruit gaat zien en succes met deze klus !

 2. Het klinkt als een fijn product deze vloer met alleen maar voordelen! Ik kende het concept helemaal niet. Ziet er goed uit en ga het met belangstelling volgen. Wij hebben nog een hele zolderverdieping te verbouwen waar dus ook een vloer in moet. Succes met dit project. Liefs Linda

  • Het is ook een vrij nieuwe vloer. Met kliksysteem dus net zo makkelijk te leggen als een laminaat vloer. Alleen deze is mooier 😉 X

 3. Goeie keuze, denk dat een planken motief ook mooier staat (maar ja als je een herenhuis hebt ;-). Denk ook dat het makkelijk leggen is. Zal weer super gaaf worden.

  Liefs van mij xxx

  • Als we hogere plafonds hadden gehad was het misschien wel de keuze geworden. Maar ik denk ook dat planken in dit huis beter staan. 🙂 X

 4. Ik kwam met toeval je artikel over Lay Red Moduleo vloeren tegen. Wij hebben deze vloer aangeschaft, ligt klaar om gelegd te worden. Onze bestaande vloer is natuursteen, tegels: dit ligt niet egaal en er zijn best wat oneffenheden. Moduleo adverteert met: kan iedere ondervloer aan… iedereen geeft ons nu echter een gevoel van: dat kan nooit! Wat is jullie ervaring? Moet er voor de zekerheid een ondervloer onder?

  • Hi Cindy, wij hadden al een ondervloer liggen dus daar zijn we gewoon overheen gegaan. Wel was deze ook niet helemaal egaal en strak. De vloer is echt heel mooi en makkelijk te leggen. Een kennis van mij gaat de vloer komend weekend leggen op een stenen ondervloer. Als je wilt kan ik je volgende week hierover nog even berichten. Stel de vraag gewoon nogmaals hier dan kom ik erop terug! Groetjes Andrea

  • Goedemorgen,
   Wat is ondertussen jullie ervaring met het leggen van de vloer op tegels (die niet zo regelmatig liggen). Ik ben aan het twijfelen tussen deze vloer en de Rigid click plus van Quickstep.
   Maar deze vloer zou naar het schijnt nog sterker zijn.

   • Hi Nancy, sorry voor mijn late antwoord, ik was een weekje op vakantie! De vloer ligt nu een aantal maanden en we zijn er nog steeds heel tevreden over! Ik weet dat een collega van mij Tatjana’s world de vloer heeft gelegd op een tegelvloer. Misschien even haar blog lezen? Succes!

  • Wat is ondertussen jullie ervaring met het leggen van deze vloer op tegels (die vrij onregelmatig liggen)?
   Ik twijfel tussen deze vloer en de Rigid click plus van Quickstep. Maar deze vloer zou nóg sterker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *