Flexa kleur van het jaar 2021 – Brave Ground.

Wat was het weer een feestje! De onthulling van de Flexa kleur van het jaar 2021 is een feit en ik was erbij! Samen met de andere Flexa kleurvriendjes heb ik genoten van een te gekke ochtend. We waren uitgenodigd in de studio van Marij van Enter My Attic om daar live de bekendmaking bij te wonen. Hoe spannend wil je het hebben?

Ik vertrok om 8 uur richting de studio van Marij en was reuze benieuwd. Ik wist nog van de vorige keer dat het echt heel spannend is zo’n live bekendmaking! We hadden op voorhand hele duidelijke voorschriften ontvangen i.v.m. het Covid- 19 virus. Zo houden we afstand van elkaar minimaal anderhalve meter ten alle tijden, desinfecteren we bij aankomst en tussendoor onze handen en lunchen we apart aan tafeltjes. Daarbij zijn we dit jaar in een kleiner gezelschap. Wel even belangrijk om te vermelden.

 

Bij aankomst werden we opgevangen, buiten, bij een koffiekar. Heel gezellig en heel slim ook, zo konden we goed afstand houden. Ik zag gelijk al een paar bekenden, altijd leuk om even bij te kletsen zeker gezien dit jaar wat betreft events totaal in het water was gevallen. In kleine groepjes konden we de studio van Marij bewonderen waar alle kleuren waren gebruikt. Marij had er echt iets heel bijzonders van gemaakt. Petje af.

 

Lezing door Heleen van Gent.

Daarna namen we plaats in de studio om de lezing van Heleen van Gent – Creatief Directeur bij Akzo Nobel – bij te wonen. Ik persoonlijk vind dit altijd heel interessant, een kleur wordt namelijk niet zomaar gekozen. Heleen vertelde een duidelijk verhaal hoe de kleur van het jaar 2021 tot stand is gekomen. Dit jaar is gekozen voor een volle evenwichtige kleur. Brave Ground zoals de nieuwe kleur van het jaar 2021 heet is een warme naturelle kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis.

 

Er zijn – net als andere jaren – weer vier mooie kleurpaletten samengesteld. Het overkoepelende thema van deze kleuren is:

DE MOED HEBBEN OM VERANDERING TE OMARMEN.

 1. Hét Flexa Kleurentrends 2021-palet: TRUST COLOURS

Aardse tonen van over de hele wereld. Verbindende tinten die eenwording en samenwerking stimuleren. Warme, neutrale tinten grijs en bruin die elkaar aanvullen en een gevoel van gemeenschapszin en harmonie in huis brengen. AARDSE TONEN.

 

 1. EXPRESSIVE COLOURS

In het oog springende tinten rood en roze, in balans gebracht met zachte neutrale kleuren, voegen energie en levendigheid aan in ons huis. Hiermee kunnen we een ruimte creëren die weergeeft wie we werkelijk zijn. OPVALLENDE TINTEN.

 

 1. TIMELESS COLOURS

Inspirerende tinten geel en oker, gecombineerd met zachte neutrale kleuren, kunnen zorgen voor een achtergrond waarop het oude en het nieuwe samenkomen. Het geeft een ruimte energie, zonder dat het teveel wordt, en zorgt voor positiviteit en balans. MODERNE KLASSIEKERS.

 

 1. EARTH COLOURS

Deze aardse tinten, waarin de tonen van de zee, de lucht en de grond weerklinken, verbinden ons met de natuur om ons heen. Buiten wordt naar binnen gebracht met authentieke en aardetinten die heel natuurlijk samengaan. KLEUREN UIT DE NATUUR.

De live bekendmaking.

De bekendmaking van de kleur van het jaar ging om exact 11 uur live via Instagram en nu mocht ik het ook op mijn account delen met jullie! De eerste reacties zijn veelal positief! De kleur sluit dan ook mooi aan op de trendkleuren van komend najaar en winter.

Nadat de bekendmaking had plaatsgevonden hadden we nog een heerlijke lunch. Ieder een eigen tafeltje, Corona proof. De lunch was heerlijk, er werd gekletst en gelachen. We maakten na de lunch nog een rondje langs andere superleuke vintage winkeltjes – waar ik een broekpak kocht – en gingen daarna langzaam weer op huis aan. Ik heb genoten, het was goed georganiseerd, er werd echt rekening gehouden met de afstand en toch was het knus en gezellig! Chapeau voor de organisatie en de ambassadeurs van Flexa, het was weer een eer om erbij te mogen zijn. Bedankt!

 

Rest mij de vraag aan jullie, wat vind je van de Flexa kleur van het jaar 2021 – Brave Ground. en bijbehorende kleuren? Ga jij de kleur toepassen? Ik wel, waar en wanneer dat moet ik nog even bedenken maar de kleur ‘Brave Ground’ past mij heel goed!

Liefs Andrea

Meer kleur inspiratie nodig? Lees ook mijn andere Flexa blogs!

Foto credits: Flexa Kleurentrends 2021 – www.flexa.nl & Andrea de Groot

Categories:

12 Reacties

 1. Ik vind het zo toch echt wel tof. Helemaal met de aardse kleuren erbij. Studio ziet er ook super uit. Zie een paar lieve mensen.

  Mooi blog meis ♡.

  • Tof dat je er weer bij mocht zijn! De kleur is voor mijn interieur wat te aards… en ik sluit me daarom aan bij Marian haar opmerking. Ik weet zeker dat deze kleur wel goed gaat weken in andere interieurs. Ik ben daarom heel benieuwd hoe jij ‘m gaat toepassen. X

 2. Ik vind het een mooie kleur. Moed om veranderingen te omarmen heb ik afgelopen jaar volop getoond, dus past blijkbaar bij mij. Ik ga zeker een kleurstaal halen om te kijken wat ik ermee kan. Heb nog wel wat te veranderen haha

 3. Ik vind het een hele mooie kleur! Was al op zoek naar een kleur als deze om een verandering aan te gaan brengen, maar kon het maar niet vinden. De tester ga ik zeker uitproberen. Wie weet.
  Heerlijk dat je dit weer life hebt kunnen meemaken Dré

 4. Vind met name het Trust Colours palet heel mooi maar wij hebben grof gespackte wanden in huis. Echt enorm spijt van maar dat is de reden dat ik niet begin aan wanden sauzen. Helaas pindakaas. Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *