Het Capi Festival.

Weer een event/festival?! Ja, deze kon ik niet aan mij voorbij laten gaan. Ik werd uitgenodigd door Joy en Ayla om aanwezig te zien bij dit event. Ayla ken ik al een poosje en daarvan wist ik dat ze hier goed in is 😊 Ik vertrok dus met een bak vol zin richting Tilburg.

Aankomst.

We werden hartelijk ontvangen door Joy en Ayla. Naamkaartjes lagen klaar en ik zag gelijk al wat bekenden! Op Instagram was al duidelijk geworden dat er veel mensen zouden gaan. Na een kopje thee en een te leuke cup cake werden we meegenomen naar een soort theater. Ik moet zeggen dat de hele ontvangstruimte hier bij Capi Europe geweldig was! Toine van Capi vertelde in vogelvlucht over het bedrijf. Wat mij erg aansprak is dat Capi Europe bezig is de productie helemaal in Tilburg te krijgen. Dus geen transport meer. Daarnaast zijn de potten van een uniek ontwerp en licht in gewicht.

Lezing en workshops.

Nadat Toine klaar was met de korte lezing gingen we workshops doen! Ik zat ingedeeld in een leuke groep en we mochten beginnen met het beschilderen van bordjes. De workshop werd gegeven door Martine Boere van Studio Suikerzoet. Een erg leuke workshop alleen… Ik kan niet tekenen en mooi schrijven! Gelukkig ging het ook om de fun 😊 Ik heb een cactus getekend die denkt dat hij een cornetto is. Lachen!
De tweede workshop werd gegeven door Judith Baehner van Het Groenlab. Judith is onder andere bekend van de boeken Wonderplants. Prachtige boeken die ik nog steeds niet heb! Ze staan inmiddels hoog op mijn wishlist. We mochten stekjes maken en er kwamen verschillende planten voorbij. De meest bijzondere vond ik toch wel de geranium die naar cola ruikt. Als je het blaadje van deze plant een beetje kneust ruik je echt cola. Heel bijzonder! Ik heb een leuke Capi pot gevuld met een aantal stekjes en ik hoop zo dat ze aangaan.

 

Lunch en de laatste workshop.

Toen was het tijd om te lunchen. Er werden verschillende gerechten aangeboden! Wat een luxe. Ik koos voor een broodje pulled pork en een poke bowl met zalm. Echt heel goed verzorgd. Overal stonden mensen gezellig te eten en te kletsen. Het eten kwam precies goed want ik had inmiddels wel trek gekregen. Na al dit lekkers kon ik er weer tegenaan en was het tijd voor de derde en laatste workshop.

De derde workshop werd gegeven door Muk van Lil. Fotografie heeft natuurlijk altijd mijn aandacht en ik wist van Muk al dat ze hele fijne workshops gaf. Ik ben al maanden aan het boeken om een 1 op 1 workshop te volgen maar heb het zo druk dat het er maar niet van komt. Muk legde deze dag heel helder de basisprincipes uit. We maakten een bewegende foto en kregen een mooie hand-out mee.

Alle drie de workshops waren superleuk. De rondleiding door dit mooie bedrijf ook en natuurlijk het weerzien met vele leuke instagrammers was top! Een dagje om in de boeken bij te schrijven. Bedankt Joy en Ayla voor deze te gekke dag 😊

Liefs Andrea

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *