De nieuwste innovatie van Quooker – de Cube.

Ongeveer zeven jaar geleden renoveerden wij onze keuken. Dit was hard nodig want de keuken stamde uit begin jaren 80. We kozen samen met een nieuwe keuken toen al voor een Quooker. De Quooker ook wel bekend als kokendwaterkraan was toen voor mij iets wat ik nog niet eerder had ervaren. Vanaf dag een gebruikte ik mijn Quooker dagelijks! Ik was verkocht. Wat een gemak.

Fan van het eerste uur.

Het is echt een van de beste aankopen geweest van de keuken. Ik maak er vanaf de eerste dag dagelijks gebruik van. En ja manlief was ook wel eerst even afwachtend. Hoe zit dat met de energiekosten? Dat is toch duur? Dat ga je toch merken? Nee, niet dus. Echt niet. Het is juist in onze situatie beter voor het milieu en energiebesparend. Onze Cv-ketel staat op zolder. We hebben geen boiler in de keuken dus het duurt een eeuwigheid voordat warm water beneden is en daarnaast koelt het ook nog eens af.

De kraan staat hier niet meer onnodig open. En dat geeft best een fijn gevoel, we proberen immers echt wel ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Daarnaast, nou eigenlijk voorop ook, is het enorme gemak van altijd gekookt water bij de hand te hebben echt fijn. Ik gebruik hem om thee te zetten, aardappels en groente op te zetten, couscous te maken, tomaten te ontvellen en ga zo maar door. Maar ook om vieze aangekoekte pannen los te weken (ja die heb ik heus wel), een poetsdoek te ontsmetten of om schoon te maken met gekookt water.

De Quooker – CUBE

En nu mag ik de allernieuwste Quooker in mijn keuken verwelkomen. Het is de Quooker Cube en naast de kokendwaterfunctie waar ik zo gretig gebruik van maak zitten er nog twee nieuwe functies op dit model. Ook kun je er koel bruisend en gefilterd water van nemen! Met de zomer voor de deur een enorme luxe. Even een koel drankje maken is natuurlijk nu zo gepiept. Ik ben al aan het experimenteren geweest met twee heerlijk makkelijk te maken drankjes. Verheug mij nu al op die warme zomeravonden! Deuren open, muziekje aan, boekje erbij en een heerlijk gekoeld zelfgemaakt drankje bij de hand. Hieronder twee simpele receptjes:

Aardbeien Bruis:
• Bakje aardbeien
• Verse tijm

Snijd een paar aardbeien in schijfjes en laat de rest heel. Doe de aardbeien samen met de verse tijm in een waterkan. Doe er bruisend water bij en laat het even intrekken. Vul eventueel aan met wat ijsblokjes. Heerlijk!
Bosbessen Bruis:

• Bakje verse bosbessen
• Verse munt
• Limoenschijfjes

Spoel de bosbessen even onder de kraan af. Doe ze samen met de verse munt en een aantal limoenschijfjes in een waterkan. Doe er bruisend water bij en laat even intrekken. Vul eventueel aan met wat ijsblokjes. Smullen maar!

 

Dik tevreden!

Je snapt dat ik heel tevreden ben met mijn nieuwe Quooker. Overweeg je een Quooker of misschien ben je wel bezig met een nieuwe keuken, twijfel dan niet! Ik garandeer je dat je het gemak na een maand al niet meer kan missen. Hoe fijn is het om tijd te besparen tijdens het koken, een gefilterd glas water te drinken, of je bakje thee in de ochtend zonder wachten op de waterkoker of fluitketel te kunnen drinken. Heel fijn! Er zijn verschillende modellen en afwerkingen te verkrijgen, zelfs zwart behoort tot de mogelijkheden. Wij hebben gekozen voor een RVS finish wat mooi past bij ons RVS Fornuis. Nu ben ik wel benieuwd of jij bekend bent met de Quooker of helemaal nog niet? Heb je er een of zou je er een willen hebben? Laat het even weten! Vind ik leuk 😊

Liefs, Andrea

♦ Dit Artikel kwam tot stand in samenwerking met Quooker ♦

17 Reacties

  1. Wat een leuke en enthousiaste blog! Tof gecombineerd met die twee recepten! Met die tweede functie van bruisend water heeft de quooker nu wel meerwaarde voor mij. Op inductie heb ik water ook snel aan de kook maar niet zo snel als deze kraan. Goed product! Lfs Linda

  2. Ik vind kokend water uit de kraan maar niks (vind het eng) maar dat bruisende water is voor mij echt een oplossing! Verslaafd aan spa rood! Ga ik naar kijken. Toffe blog Andrea!

  3. Ohhh wat fijn om er een te hebben… bij ons staat er ook één op het lijstje als we een nieuwe keuken gaan plaatsen, lijkt me mega handig!
    Liefs, Susanne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *