Het wordt ons bijna dagelijks gevraagd, hoe kom je toch aan zoveel volgers? En hoe kan ik er wat aan doen om ook meer mensen te bereiken? Vandaag leggen wij – Jellina & Andrea graag uit hoe je vooral ook de buitenlandse accounts kunt bereiken. Hoe bereik je buitenlandse Instagrammers.

Hoe bereik je buitenlandse Instagrammers.

Het is belangrijk om je te laten zien. We bedoelen hiermee niet dat je foto’s van jezelf moet plaatsen maar dat je opgemerkt gaat worden. Hoe doe je dat? We leggen het graag aan je uit. Wat voor ons werkt en voorop staat is volgers niet alleen zien als volgers maar echt als kennissen en sommige zelfs als vrienden. Sta ervoor open om vriendschappelijk contact aan te gaan op Instagram en je bereik zal hierdoor zeker groeien.

Jellina @jellinadetmar

Reaching out.

Durf contact te leggen met die buitenlandse accounts en laat berichtjes achter onder hun posts. Ze zullen je na een bericht of 5 gaan ‘zien’ en terug reageren. Het eerste contact is zo gelegd. We weten dat velen het een drempel vinden om te reageren, zeker bij grote accounts maar dat is echt niet nodig. Het zijn ook gewoon mensen achter een groot account zoals jij en wij. Vaak gaan mensen je terug volgen, zeker als de interesse echt en oprecht is.

Hashtags.

De volgende tip betreft de hashtags. Maak hier gebruik van! Wil je meer buitenlandse volgers, gebruik dan niet alleen Nederlandse hashtags. Heel logisch. En gebruik ook niet alleen Engelse hashtags. Kijk eens bij Zweedse, Duitse of Franse accounts welke hashtags hun gebruiken en deel er drie of vier onder jouw post. Hashtags zijn heel waardevol. Wij gebruiken ze dan ook beide volop!

Vergroot je leesbaarheid.

Wat nog een goede tip is, maar wel wat arbeidsintensiever, is om je captions naast het Nederlands ook in het Engels te plaatsen. Dit vergt natuurlijk wat meer van je. Wij doen het niet altijd meer maar zeker in het begin van ons Instagram avontuur probeerden we zo ook de buitenlandse accounts te bereiken.

We vroegen tot slot Instagrammer Tatjana van @tatjanas_world of ze tips voor jullie heeft, en Pati Robins @patirobins vertelt over haar inspiratie om buitenlandse accounts te volgen en ook Pati heeft een paar tips voor ons. Tatjana heeft 134K volgers waarvan een groot deel buitenlandse accounts zijn. Zij weet als geen ander hoe leuk en belangrijk ook buitenlandse accounts kunnen zijn voor je account.

Tatjana: 

Een Nederlands interieur account, je zou verwachten dat procentueel gezien de meeste volgers dan ook Nederlands zijn. Niks is minder waar bij mij. Mijn percentage Nederlandse volgers komt niet eens in de buurt van het percentage buitenlandse volgers dat ik heb. Ik zal jullie vertellen hoe ik denk dat dat komt.

Een van de grootste redenen voor de hoeveelheid buitenlandse (vooral Amerikaanse) volgers is denk ik mijn interieurstijl en hoe ik mijn foto’s bewerk. Zeker in Amerika zijn ze niet schuw van wat fotobewerking en filters. In Nederland is het meer van; doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Ik ben meer van de “naturel is voor chips” hahaha. Daarom denk ik dat mijn interieurstijl soms wat beter aanslaat in het buitenland dan in ons kikkerlandje.

tatjana

Wil jij nou ook meer buitenlandse volgers maar weet je niet hoe? Ik ga je wat tips geven die je goed kunnen helpen.

1. Schrijf je captions zowel in het Nederlands als Engels.

Ik merk zelf dat ik sneller voorbij een post scrol als ik het onderschrift niet kan lezen omdat het een andere taal is. Maak het zo makkelijk mogelijk voor die buitenlandse volgers, begin je caption in Engels en daarna pas in het Nederlands. Als je de volgers eenmaal hebt kun je dit eventueel weer omdraaien natuurlijk. Blog je veel, zorg dan dat er een duidelijk vertaalknop op je website staat.

2. Gebruik de juiste hashtags.

Doe een hashtag onderzoek. Ga opzoek naar je favoriete buitenlandse account (liefst die enigszins dezelfde stijl als jij heeft) en kijk wat voor hashtags ze gebruiken. Vaak zullen dit Engelse hashtags zijn. Enkele voorbeelden die ik vaak gebruikt en goed werken voor mij zijn #kinfolkhome #thenewbohemians en #darlinghome. Engelse hashtags die ook nog bij mijn stijl passen. Dit geeft de grootste kans op nieuwe volgers.

3. Wees zelf actief.

Ga zeker niet op de bank zitten wachten tot er iets gebeurt, neem het heft in handen. Zorg dat je wat actiever bent bij buitenlandse accounts. Reageer wat vaker, deel ze in je stories, zorg dat je opvalt! Wat je ook kunt doen is een bericht sturen naar een favoriet account en vragen of ze open staan voor een story share. Deel je favoriete foto’s van hen en vice versa.

Pati: 

Ik hou van het volgen van mensen uit verschillende landen die liefde en passie voor interieur delen. Wat ik leuk vind aan het volgen van mensen van over de hele wereld is hun verscheidenheid aan stijlen die ik nog nooit eerder heb gezien, en op Instagram zie je deze stijlen allemaal wel, dit maakt Instagram een prachtige plek voor mij.

Pati @patirobins

Mijn eigen stijl is eclectisch, ik heb de neiging om stijlen te mixen, ik word geïnspireerd door creatieve mensen en zeg vaak ‘ dit is geniaal dit wil ik ook proberen’.

Mijn grootste tip is wees jezelf. Stel je open om contacten te leggen met andere volgers. Jezelf zijn en blijven, een goed gezegde is ‘your vibe attracts your tribe’, en zo is het 😉 Het is superleuk om te kijken hoe er in andere landen wordt ingericht in huizen en met het wereldwijde web is dit tegenwoordig ook nog eens supermakkelijk. Doe er je voordeel mee!

Het komt dus eigenlijk op hetzelfde neer van wat wij ook al denken. Dit zijn best simpele tips maar ze kunnen je op weg helpen om die buitenlandse accounts ook te bereiken. Ga jij met deze tips aan de slag? Laat het ons weten!

Liefs Jellina & Andrea

♦ Met dank aan: Tatjana,  Instagram : @tatjanas_world ♦ Website: Tatjana’s World ♥ Pati, Instagram: @patirobins ♦ Website: Style Squeeze

13 Reacties

 1. Wat een toffe blog weer,
  Ik zal ook eens wat buitenlandse # gaan gebruiken lijkt me leuk ik sta inmiddels ook op een paar buitenlandse inspiratie pagina’s 😉
  Thnks voor de tips weer !
  Hab ein shônes tag hihi xxx

  • Ik ga er ook vandaag nog mee aan de slag, met jullie manier van aanpakken. Leuk dat ik jullie vond. Tis echt niet normaal moeilijk om progressie te maken op insta… maar ik vind het wel fijn om hiermee bezig te zijn. Ik maak praktisch enkel video’s, die vind ik stuk voor stuk goed gedaan eerlijk gezegd maar ik besef dat het blijkbaar nog anders moet! Dank je
   Erika
   Insta. Shemoves.erika

  • Ja dat heb ik ook een tijdje gedacht, probeer nu het Engels weer erbijte doen want mrk dat er meer gereageerd wordt dan. Is toch persoonlijker al vind ik het soms echt veel werk (mijn Engels isn’t that great) X

 2. Leuke blog Andrea, heb al een paar leuke contacten met buitenlandse feeds. Superleuk! Dat mogen er wat mij betreft best wat meer worden. Ik zal je tips eens in gaan zetten. Thx!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *