Een vraag die mij best vaak gesteld wordt is hoe ik influencer geworden ben. De vraag die vaak volgt nog voor ik antwoord heb kunnen geven is ‘en hoe word ik nou influencer?’ Ik ga je proberen uit te leggen hoe het bij mij zo gekomen is en geef je alvast wat basistips mee voor als je er echt naar streeft om er ook een te worden. Hoe word je een Influencer/Content Creator, lees je mee?

 

How to start?

Ten eerste, influencer word je niet overnight. Dat moge duidelijk zijn, toch? Ik ben er eigenlijk langzaam ingerold. Eerst voornamelijk op Instagram. Mijn account @andrea_groot ging na de lancering van mijn badkamer viral. Of eigenlijk ging de badkamer viral en nam zo mijn account mee. Ik weet nog goed dat ik, nu ruim 2 jaar geleden, onze nieuwe badkamer liet zien op Instagram waar ik toen zo’n krappe 3K volgers had. Ik had een hit te pakken en werd mij daar pas eigenlijk later van bewust.

Als gevolg van het viral gaan van de badkamer kreeg ik er in vrij korte tijd duizenden volgers bij. En toen ging het vuurtje aan bij mij. Ik ging mij inlezen over Instagram en vond het steeds leuker worden om echt mijn best te doen op de foto’s die ik maakte. Er kwamen verzoeken binnen van bedrijven om samen te werken. Zo tof! In het begin zei ik dan ook bijna overal ja op! Enthousiast als ik was.

Ik heb echt moeten leren om het serieus te benaderen, het influencer zijn. Dat hield ook in dat ik keuzes ging maken. Wat past bij mij en waar sta ik als persoon ook echt achter. Inmiddels heb ik hierin echt goed mijn weg gevonden. Het bloggen is ook een perfecte aanvulling, ik blog voor bedrijven maar ook voor mezelf. Een fijne mix van persoonlijke verhalen en commerciële verhalen. Schrijven is dan ook echt een passie, heerlijk vind ik het om blogs en verhalen te schrijven op mijn eigen manier.

 

 

Altijd aan het Instagrammen.

Jezelf serieus nemen.

Mijn werk als content creator/influencer/blogger is tegenwoordig voor mij mijn baan geworden. Dit houdt dus ook in dat ik het serieus benader. Ik sta ingeschreven bij de KvK en doe aangifte bij de belastingdienst. Ik werk met regelmaat aan mijn website wat betreft de lay-out en mijn foto’s zijn een stuk professioneler dan in het begin.

Daarnaast ben ik mezelf serieus gaan nemen, dat was best een ding. Ik riep heel lang altijd ‘ik ben er ingerold’ en dat is ook wel zo, zeker in het begin (ik begin deze blog ook weer met deze uitspraak) Maar ik werk inmiddels hard aan mijn bestaan als blogger/influencers en dat rollen is overgegaan in gewoon werk. Aan mijn bureau, gemiddeld een uur of 4 a 5 per dag.

Hoe kun jij ook een influencer worden? Het begint met een lange adem. Hier bedoel ik mee dat je ook echt gedreven moet zijn om influencer of content creator te worden. Als je denkt ‘ik ga nu een maand goed mijn best doen en dan zal het werk wel binnen stromen’ dan heb je het mis en raad ik je aan om iets anders te gaan doen. Want de teleurstelling zal groot zijn. Trek er serieus minimaal 2 jaar voor uit om iets op te bouwen, op Instagram maar ook op je Blog of Pinterest account.

Zet voor jezelf doelen, begin met kleine stapjes en werk daarnaartoe. Een voorbeeld: Als je 1K volgers hebt zet als doel dat je binnen een (realistische) tijd dit aantal gaat verdubbelen. ‘Ja maar hoe dan Andrea’ hoor ik je denken. Ik zal een paar basis tips hieronder delen.

1. Plaats elke dag content. Liefst ook in stories.
2. Reageer op elk bericht onder je foto, maak die connectie met je volgers.
3. Reageer vervolgens ook bij deze volger terug.
4. Deel leuke weetjes over jezelf, mensen weten graag met wie ze van doen hebben.
5. Schrijf je captions ook in het Engels, verbreed je wereld.

Wil je nou echt eens heel diep hierop ingaan? Dat kan binnenkort! Samen met Jellina Detmar, de grootste interieur influencer in Nederland, bereid ik een workshop voor. Tijdens deze workshop behandelen wij hoe je een influencer kunt worden. We geven je tips en tricks en daarnaast krijg je na deelname een E-book in je mailbox waarin wij al onze kennis vergaard hebben. Natuurlijk gaan we ook lunchen en ga je naar huis met een toffe goodiebag.

Jellina @jellinadetmar

Zou je geïnteresseerd zijn hierin? Laat een reactie achter! 

Liefs, Andrea

Categories:

30 Reacties

 1. Wat leuk om te lezen! Ik blijf een hobbyist hoor 😉 want ik vind mijn eigen baan nog veel te leuk. Maar ik vind het allemaal heel leuk om jullie achtergrond te lezen. Mensen die denken dat het idd vanzelf gaat, die hebben het mis!

 2. Zo leuk om te lezen!
  Ik blijf mijn best doen , ondanks de verandering qua algoritme en bereik precies in de periode vorig jaar waar ik begon met mijn account … en kijk wat er miss op mijn pad komt .
  Tof dat jullie een workshop gaan dien Dré !
  Een fijn weekend en alvast een hele fijne vakantie geniet ervan!
  Xxx Carla

  • Hi Edith, je bedoelt dat ik niet altijd bij jouw reageer? Als je dit bedoelt dan moet ik inderdaad toegeven dat dit niet altijd lukt! Ik probeer wel zoveel mogelijk bij de mensen die ik volg te reageren maar met een fulltime baan en 85K Volgers (en dus ook heel veel privé vragen die ik wel altijd beantwoord) is het inderdaad voor mij niet haalbaar meer.. en dat betreur ik soms maar is natuurlijk ook overmacht.

 3. Leuk!! Ik zie wel content creator en influencer als 2 ietsjes verschillende dingen…. maar dit maak ik er zelf van hoor ☺️. Vind het reuze interessant! Moet misschien ook maar naar jullie workshop komen, dan weet ik het tenminste wel

 4. Wat tof dat jullie je krachten op die manier bundelen! Ik denk dat het ook een stukje persoonlijkheid is. Dat twee mensen precies hetzelfde werk kunnen verzetten en dat het de een wel lukt en de ander misschien niet, gewoon omdat de een meer in de smaak valt. Jullie workshop lijkt me wel super interessant!! Jullie doen het zó goed allebei! Heel stabiel en consistent, echt respect voor

 5. Wat leuk!! Ik heb sinds kort een nieuw account ( Be_cosy) interieur. En ik vind het leuk om te kijken waar het mij gaat brengen!
  Ik begin dus net als jij. Net 1k vlgrs, vind ik al heel wat 😉

  Verder nog geen serieuze doelen, maar het wereldje is echt wel leuk!

  Succes!
  Groetjes,
  Jolien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *