De pre-opening van Loods5 in Maastricht.

Toen ik op vakantie was kreeg ik een uitnodiging binnen om bij de pre-opening aanwezig te zijn van Loods5 in Maastricht. Helaas bleek mailen onmogelijk op Sal dus kon ik pas antwoorden toen ik thuis was. Want ja, daar wilde ik wel bij zijn! Al moest ik er wel bijna 2 uur voor in de auto zitten. Ik kon het oude Sphinx gebouw in Maastricht en ik kon Loods5 en die combinatie moest wel een knaller zijn.

Uitnodiging.

Na email contact met Pieter van Loods5 was ik nog van harte welkom en mocht ik ook nog iemand meenemen. Glenn, mijn bonuszoon woont in Maastricht dus ik maakte er een combinatie van. Zag ik Glenn ook weer even en had ik een goed excuus om toch dat hele end te gaan rijden. Nu houd ik van auto rijden dus ik vertrok met de muziek en stoelverwarmer aan richting Maastricht afgelopen woensdag, en was enorm nieuwsgierig naar de nieuwe loods5. Maar eerst langs Glenn, die had net carnaval achter de rug net als alle andere Maastrichtenaren, dus ik was nog een beetje sceptisch of ze het wel op tijd zouden afkrijgen, haha! Bij de nieuwe locatie aangekomen zag ik al aan de buitenkant dat dit een aanwinst ging zijn voor de stad maar ook voor loods5 zelf.

Rondleiding.

Bij binnenkomst kregen we een glaasje bubbels en werden we hartelijk welkom geheten door Pieter. Na een korte toespraak mochten we het gebouw bewonderen. En dat hebben we gedaan. De oohhh’s en de aaaah’s waren duidelijk te horen en ook ik was erg onder de indruk. Wat hebben ze het Sphinx pand mooi in zijn waarde gelaten en hebben ze de overgang van oud naar nieuw geweldig aangepakt met de zogenoemde lichtstraat. Op dit stukje wordt oud met nieuw verbonden door middel van een glazen kap. Het creëert een prachtige wandelgang waar de oude muren in het zicht de straat uitstraling geven, de uitstaling die dit pand verdient! Chapeau voor onder andere de Architect Edwin Ames van COLLO architecten die gemoeid was met deze enorme klus.

Cash & Carry.

De merken/Brands/bedrijven wat zijn vertegenwoordigd in deze nieuwe loods5 zijn vergelijkbaar met de loods5 waar ik regelmatig kom in Sliedrecht. Daar zal niet zo gek veel vernieuwing zitten maar doordat het meer dan 100 verschillende merken zijn is er altijd wat nieuws te ontdekken. Loods5 is een cash & Carry. Wat natuurlijk erg fijn is aangezien we willen shoppen, meenemen en thuis gelijk stylen. Het weken moeten wachten op een artikel is hier meestal niet aan de orde. Zelfs grotere meubels kunnen vaak binnen 5 werkdagen geleverd worden. Uiteraard niet als je een bankstel in een bepaalde stof besteld die gemaakt moet worden. Maar grotendeels is het shoppen en meenemen hier van toepassing. Het huismerk van loods5 is daarnaast door de winkel heen vertegenwoordigd en heeft alles, van theedoek tot bank. Loods5 heeft zich vanaf 1999 in een opwaartse spiraal bewogen. Dit was het jaar waarin ze hun eerste winkel (hoofdkantoor) in Zaandam opende. Daarna zijn ze alleen maar gegroeid, vernieuwend gebleken en de nieuwste loods5 in Maastricht is in mijn ogen echt de kers op de taart.

Weer naar huis.

Nadat we waren rondgeleid mochten we nog aanschuiven voor een verzorgde lunch. De belegde broodjes wat ook geserveerd gaan worden in het prachtige restaurant smaakten goed. Ik heb nog gezellig gekletst met een aantal leuke mensen waaronder Thea van @leukwonen. Na de lunch besloten Glenn en ik nog even een rondje te maken voor wat foto’s en gingen we weer naar huis met een leuk gevulde goodiebag. Glenn kon lopen ik moest nog even 2 uurtjes rijden. Maar het was het meer dan waard want wat een geweldige aanwinst is loods5 voor Maastricht!  Hieronder nog een klein fotoverslag. Wat denk jij, ga je het een keer bezoeken?

Liefs, Andrea

6 Reacties

    • Ik zou het zeker doen Mindy! Maastricht heeft ect wel veel te bieden 🙂 en deze loods5 is echt de mooiste (is mijn bescheiden mening)

  1. Ha lief je hebt mijn naam er ook in vermeld . Was leuk om je te leren kennen . Ik wil me ook aanmelden voor je instameeting . Tot gauw
    Trouwens de zaterdag weer geweest en er is van alles in mijn handen blijven plakken tot binnenkort

    • Hi Thea! Ja was gezellig toch! Wel te kort dus als je ook naar de IG-Lunch komt kunnen we wat langer kletsen, met nog 60 anderen 🙂 Als je interesse hebt kun je onder het kopje shop de IG-Lunch vinden, hier kun je ook je kaartje kopen! Ik hoop je dan weer te ontmoeten XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *