Mijn Relaas week #14

Deze week wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om een aantal dingen toe te lichten. Uit te leggen. Mijn gal te spuwen. Mijn weekblog gaat deze keer niet elke dag belichten maar zomaar 3 van mijn gedachtes/meningen delen. Altijd tricky je mening delen. Maar ik heb er een (meerdere) en een blog. Hoe lekker. 

#Nospon nee echt niet!

Ik werk met bedrijven. Het laatste half jaar veel minder dan daarvoor. Dit had onder andere te maken met het feit dat ik een half jaartje, nog geeneens, bij een managementbureau gezeten heb. Ik heb daar tot nu toe niks over gezegd. Ten eerste wilde ik niet als een snob overkomen en ten tweede had ik geen idee waar dit op uit zou draaien. Het bleek na 5 maanden dus op niks uit te draaien. Ik heb 5 maanden praktisch geen samenwerkingen gedaan. Heel jammer maar ach ik stond wel maar mooi met m’n hoofd naast Jan Smit op een website! Kan ik afvinken.

Eerlijk? Ik vond het wel even lekker zo, niet te veel samenwerkingen beviel me zo goed dat ik dit in stand ga houden. Jammer dat het met het managementbureau niks geworden is, het lag niet aan hun, noch aan mij maar meer aan het feit dat het gewoon niet lekker van de grond af kwam.. Wil er iemand een handtekening? Niemand? Echt niet?

 

Ik vertel dit nu, niet om mezelf in de kijker te zetten (ach het kind had een manager, de ijdeltuit) maar omdat er een nieuw fenomeen ontstaan is in de tussentijd dat ik niet tot weinig heb samengewerkt. Namelijk het verontschuldigen of het mededelen op Instagram dat iets wat je doet, hebt  gedaan of gaat doen vooral #nospon is! Ik vind dit echt zo raar. En ik wil daar niet aan meedoen maar ik merk zelf ook dat echt veel mensen denken dat ik alles krijg. Ik krijg niet alles lieve mensen, ik zou wel veel meer kunnen krijgen maar ik wil niet alles krijgen. Klinkt gek he? En toch, sinds ik minder krijg vind ik dat wat ik nog krijg – en ook voor betaald krijg om mooie content mee te maken – veel leuker! Krijg is een gek woord als je het vaak herhaalt.

Ik vraag ook wel eens privé op Insta aan een bedrijf of winkel iets, en ook hier hangt vaak een gekke vibe omheen. Ook bedrijven denken automatisch dat ik wil bietsen! Ik ga niet zeggen dat ik dat nooit gedaan heb, tuurlijk wel. Gisteren nog! Maar echt heus niet altijd! En ook niet alles waar ik over schrijf is gesponsord! Wel potverdorie, nu loop ik ook te #nosponnen! Voor eens en voor altijd, ik koop ook dingen. En ik ga de hashtag #nospon niet gebruiken. Zo’n onzin. Gun mekaar toch het licht in de ogen dan zijn zulke hashtags echt overbodig.

Plas maar in je broek de volgende keer.

Dan nog iets waar ik een broertje dood aan heb – ‘mensen.’ Nee wacht dat moet ik toelichten! Sommige mensen. Die mensen die je een rotgevoel meegeven voor dagen. Vreemde mensen die je soms behandelen alsof je moord gepleegd hebt. Die mensen, mensen, niet jullie. Ik zal het uitleggen.

Ik was vorige week dinsdag met Teun in de Jumbo, hij moest plassen. We gaan altijd heel vroeg, lekker rustig, geen ergernis opzoeken he 😉 Teun moest dus plassen. Ik moest dat ook ooit en werd toen door een vriendelijke medewerker naar de wc geloodst, omdat ik daar al 5 jaar 2x per week kom kennen we elkaar bij de Jumbo. Deze medewerker zei toen ‘als je nog eens naar toilet moet dan ga je maar, je weet nu waar hij is.’ Superfijn natuurlijk al plas ik doorgaans gewoon thuis hoor. Je snapt dat ik dacht dat Teun dan ook wel even naar de plee mocht. Door de deur naar achteren de wc op. Ik zei nog tegen een medewerker ‘ik kom hier ook werken.’ Haha, wat leuk!

Toch bleek het niet zo’n goed idee. Een medewerkster die ik dus ook al 5 jaar tegenkom, vriendelijk groet en voor aan de kant ga als ze met haar poetstractor door de winkels sjeest kwam naar mij toegelopen. Ik lachte nog vriendelijk maar haar gezicht sprak boekdelen. ‘Dat mag niet he, zomaar naar de wc gaan! Dat moet je vragen, je kunt niet zomaar naar achteren lopen.’ Oeps.. Ik stamelde nog dat het de vorige keer wel mocht en dat er gezegd was wat er gezegd was maar de mevrouw was duidelijk not amused.

Oké, ik begrijp het wel, als iedereen zomaar naar de wc zou lopen en ook nu in Coronatijd wordt het natuurlijk een zooitje! Ik was een beetje dom. Dus ik bood mijn excuses aan, dat kan ik goed, en dacht dat ’t klaar was. Totdat ik van de week weer naar de Jumbo ging. De medewerkster zat met nog een medewerkster schappen op te ruimen. Ik kreeg een raar gevoel. Zo’n gevoel dat je op je vingers bent getikt en daarna weer iemand onder ogen moet komen.

Je moet weten, ik ben hoog sensitief. Ik lig nu in een deuk om mezelf want ik heb dit nog nooit hardop uitgesproken, zelfs niet tegen manlief noch tegen mezelf. There you go, primeur. Het klinkt zo zweverig. En toch heb ik erg veel voelsprieten. Afijn, ik voelde dus dat ze mij gezien had en ik zag haar nog net een seintje geven aan haar collega. Zo’n seintje van ‘daar heb je dat stuk tuig.’ Ik probeerde nog oogcontact te zoeken, tevergeefs, er werd hooghartig op mij neergekeken.

En ik, ik zei of deed niks. Ja toen ik thuiskwam wel! Manlief moest het aanhoren, hoe gemeen ze waren en of ik niet wat krediet verdiend had, ik kwam daar toch al jaren. En dat ik mij net een moordenaar voelde omdat ik mijn zoon had laten plassen. Ik weet heus wel dat dit nergens over gaat en toch ben ik dan van slag. Wat een watje is die Dre. Ik heb mij voorgenomen nooit meer in de Jumbo te gaan plassen. Zal ze leren!

Challenge gezellig. 

Donderdag gebeurde het volgende. Er was een Challenge om een zwart/wit foto van jezelf te plaatsen op Instagram om #womenempowerment te steunen. Ik kreeg eerst van de lieve Sabrina de vraag of ik mee wilde doen. Eerlijk, eerst dacht ik dat ik het aan mij voorbij zou laten gaan. Ik kreeg nog een aantal oproepjes en ja vrouwenpower dat is toch wel aan mij besteed. Dus plaatste ik net als een hele boel andere vrouwen een zwart wit foto. Om maar eerlijk toe te geven, ik wist eerst niet dat de hashtag werd gebruikt om femicide aan het licht te brengen. In Turkije worden jaarlijks 500 vrouwen vermoord, waaronder veel Koerdische vrouwen en transvrouwen. Dat is natuurlijk vreselijk en moet aan de kaak gesteld worden.

Onder mijn post werd dit duidelijk. Ik kreeg een aantal berichtjes waar het uitgelegd werd. En ik begreep ook gelijk dat het klakkeloos overnemen en delen van een zwart-wit foto – wat ik ook had gedaan – het doel wellicht voorbij zou schieten. Wat ik niet begreep is dat ik ook onder mijn post beticht werd van het aangrijpen van dit om maar een selfie van mezelf te kunnen plaatsen.

Dit verwijt heb ik daarna ook nog een aantal keer elders gelezen. En dat lieve mensen schoot mij in het verkeerde keelgat. Dat we allemaal massaal mee gingen doen wijt ik toch echt liever aan het feit dat vrouwen elkaar steeds meer willen en gaan steunen. En dat we wereldwijd een vuist willen en ook moeten maken tegen misbruik, verkrachting, onderdrukking en het vermoorden van vrouwen. ALLE vrouwen. En zeker zal er ook aan meegedaan worden uit gewoonte, of omdat je Insta buddy je heeft getagd. Maar dat maakt het meedoen toch niet slecht?

Toen ik al die prachtige vrouwen – van over heel de wereld – voorbij zag komen met de hashtag #womenempowerment gaf mij dat een goed gevoel! Jammer dat een nare opmerking dan toch zo kan doordreunen. Als protest deelde ik daarna nog een selfie 😉 en kreeg ik de allerliefste berichtjes van mijn mede Instagrammers! YOU ROCK! Wil ik nog aan toevoegen dat geen enkele vrouw waar ter wereld ook ooit een smoes of excuus nodig heeft om überhaupt een foto of video van haarzelf te plaatsen. Al doe ik dat 5 keer op een dag dat moet ik lekker zelf weten. Dat is voor mij ook #womenempowerment. That’s all voor deze week. Ik ben het kwijt. Joe!

 

Op naar een nieuwe mooie week! Dank voor het lezen. Uw mening wordt ten zeerste op prijs gesteld 🙂

34 Reacties

 1. Bovendien werd die hashtag ook nog voor andere zaken gebruikt begreep ik. Ik wist het in eerste instantie ook niet, velen niet. Voelde me wel heel goed door het meedoen met in het achterhoofd “better together”, womensupportingwomen en eens kappen met backstabben. Maar ik ben een sukkel en trek mij relletjes, onrecht en gezeik altijd veel te erg aan dus had het naar het archief gebonjourd. Ik was er echt naar van hoe fel er op ingegaan werd, onder andere bij jou. Er zijn een hoop fijne mensen maar ook een hoop irritante achterbakse betweters. Helaas ben ik dus een beetje een pushover. Anyway…. jij bent leuk en heb een fijne maandag lieverd. Kus

  • Niet doen Danny! Jou intenties waren toch goed en oprecht! Ik snap het wel hoor, ik ben ook zo’n gevoelige miep maar ik heb inmiddels geleerd dat als ik mezelf kan aankijken het goed is. Dikke kus! X

 2. Ooohhhik kan het zo goed begrijpen wat je schrijft over de situatie bij de jumbo…ik ben ook super gevoelig en zou zelfs voortaan 15km verderop naar een andere supermarkt gaan ….ik bedenk me ook altijd te laat wat ik eigenlijk had moeten zeggen… je bent niet alleen zus

   • Oh vreselijk maar serieus Dré ik sprak die dame echt aan en zou uitleggen wat er tegen jou gezegd was en meteen erachteraan hoe slecht haar houding naar een klant toe is …. daarna mepte ik haar door de heule winkel heen en ging meteen ook maar even gebruik maken van het toilet haha just kidding ik snap je zo en Kan daar ook heel erg kast van hebben bah naar gevoel ! 100 complimenten maar die ene negatieve alleen onthouden
    Nou ja dat wordt nu wat minder gelukkig das toch een voordeeltje van aging denk ik
    Ik luf je #nonspon !

 3. Heel fijn om dit te lezen Dre, gooi het er maar uit! Herkenning voor wat betreft de voelsprieten, o man o man.
  En zot hoe je een soort neergesabeld kan worden vanwege een (selfie) post.
  Ik lief jou enneh… mag ik je handtekening?
  X Mir

  • De # is begonnen in 2016 voor vrouwen met kanker. Dat ze m in Turkije lenen voor de moord op Pilar en vele andere vrouwen is prima, een # is geen eigendom !! Jammer dat sommige mensen dat niet weten….. Zo is de # ook voor jou en mij vrij te gebruiken voor welk doel dan ook !! En dit was een mooi doel

  • Ha! Zo leerde ik jaren geleden ‘zolang ik ik mezelf kan aankijken in de spiegel is het goed’ Werkt denk ik hetzelfde! Wat niet wegneemt dat ik het ook wel lekker vind om sommige dingen uit te spreken, zeker op mijn eigen platform! Ik proef nu ook weer veel herkenning en dat is ook wel een drijfveer om te delen 😉

 4. Goodmorning! Ik wil op alles wel reageren! Maar dan wordt het een blog onder een blog!
  Lieve Dre!
  Met het hele #nospon.. geen idee.. ik sponsor alleen mezelf! Hahaha.. maar precies wat je zegt! Waarom moet dit? Jezelf altijd moeten verantwoorden ben ik wel zo zat! Ik deed dat ook om het minste of geringste en werd daar heel ongelukkig van.
  En geen helleuuuu géén handtekening? Yes Please!!

  Hier ook altijd naar de Jumbo. Geen plas ervaring, maar wat je zegt over dat gevoel wat je schreef…. ik ken dat! Alsof jij niet door hebt dat ze het over je hebben. Ik heb een moeder van school bij de sportschool geholpen. En na een paar x met mij te zijn geweest nam ze elke x een vriendin mee en keek ze me met de nek aan! Why!? Ik voelde me zo gebruikt. Waarom doen vrouwen dit?
  Ik wil altijd lief gevonden worden.. en dat weet ik van mezelf, maar het werkt niet altijd zo zoals ik dat graag zou willen. En het is goed zo. Ik ben inmiddels 40 en heb er geen zin meer in.

  Zo, verhaaltje wel he?

  Lieverd, mijn adres stuur ik je effe voor de handtekening en geniet van deze prachtige eerste maandag vd week!

  Kus kus Nath

  • Oh lieve Nath! Ik wil ook altijd lief gevonden worden! Maar sinds een aantal jaren vooral door mezelf! 🙂 Ik heb al sinds ik 10 ben een haat liefde verhouding met vrouwen. Ik hou van ze, vind ze krachtig, wil ze steunen en beschermen maar ik heb ook een gruwelijke hekel aan dat jaloerse gedrag. Dat mekaar onderuit halen om jezelf beter te voelen. Dat is typisch vrouwengedrag, mannen doen dit niet. Stomme moeder! Ze zal ook wel jaloers zijn lieverd X

   • Die haat liefde voor wat betreft vrouwen ken ik!! Doe mij maar mannen. Daar kan ik veel beter mee dealen.
    En met vrouwen natuurlijk ook wel, maar precies wat je zegt. Dat vreselijk jaloerse gedrag! Ik gun altijd iedereen de wereld. Cijfer mezelf 100x weg. Zou nooit beter willen worden over de rug van een ander, maar er zijn vrouwen die zo keihard zijn!

    Misschien is het idd jaloezie.. maar bah, wat een rotleven heb je dan! Hahaha
    Nou ik niet! ✌

 5. Waarom is het toch altijd zo dat vrouwen elkaar naar beneden halen? Het is niet goed of het deugt niet….. We mogen echt een keer een voorbeeld nemen aan “the old boys club” en elkaar steunen en iets gunnen, zodat we nog verder kunnen komen dan dat we hier nu zijn. Prima om uit te leggen wat het verhaal achter zo’n actie is maar dat kan toch ook gewoon op een vriendelijke manier?
  You rock Andrea! En vele vrouwen met jou!
  Liefs, Reina

  • Mannen hebben dat niet. Sommige Vrouwen zien elkaar nog steeds als concurrentie, das oer. Niet nodig maar het slijt maar langzaam geloof ik 😉 You rock too sista X

 6. Wat goed dat je het er even lekker uitgooit! En wat herkenbaar. Mijn zoontje (met beperking) moest deze week plassen in de Hema. En denk je dat dit mocht? Nee hoor, en ik dus ook gewoon geen werk van gemaakt schijterd!

  Dat van die foto wist ik ook niet. Ook helemaal niet meegekregen tot nu om eerlijk te zijn. Vind t te bizar dat sommige mensen het meest positief en lief bedoelde gebaar toch kunnen uitleggen als iets negatiefs. Azijnpissers

  Zo dat was een reactie vol poep en plas lees ik nu Fijne dag lieverd!

 7. Op haar poetstractor haha hoe kom je er op. Nou laat die gene maar lekker poetsen of naast dr tractor gaan staan want bah wat een naar mens. En wat zou het toch een stukje fijner zijn dat de mensen elkaar het licht in de ogen gunnen. Waarom al die jaloezie jakkes. Zo een nare eigenschap. Wees blij voor de ander dan ben je ook blij met wat jij zelf hebt. Waarderen is veel fijner dan jaloezie. Ik moet zeggen dat het mij best makkelijk af gaat om dingen die mensen zeggen (nare dingen) van mij af te laten glijden. Vroeger had ik daar best wel moeite mee maar die tefal laag werk goed. Enne heb het al vaker gezegd: you rock babe. And keep rocking.

  ♡♡

 8. Goeie blog Je gal spuwen moet ook gewoon kunnen en dat doe je op een heerlijk welbeschreven manier met een dikke portie zelfspot, love it!
  Voor wat betreft de zwart/wit foto… ik heb de berichtjes ook gehad en ook een foto gedeeld, maar wist idd niet waar het precies over ging. Stond er in het berichtje niet bij, alleen dat het om women supporting women ging en daar hou ik van.
  Misschien dat mijn inner bitch wat meer doorschijnt dan ik dacht, want ik krijg eigenlijk nooit lelijke reacties op insta En ik snap dat ook niet zo, lelijk doen terwijl iemand niets verkeerd doet. Zoals ik onder je post al zei: jij bent leuk en blijf vooral lekker wie je bent!!

  • Je inner bitch 🙂 Die heb ik toch ook hoor! Het was ook maar 1 reactie van een onwetend iemand maar echt deze dagen kun je niks meer goed doen! Je mag ook nergens meer grapjes om maken.. Alles komt met een laag zout. Ben daar echt zo klaar mee 🙂 X

 9. Lieve Andrea,
  Heerlijk om zo even je hart te luchten.
  Wat zijn wij vrouwen toch rare en soms nare mensen. Ik hoop dat door je blog het die nare aan het denken zet. Je bent een mooi bijzonder mens en ik vind het heerlijk om met je mee te lezen.
  Wij kunnen de wereld niet veranderen maar alle kleine duwtjes worden ook 1 grote golf.
  Dikke knuffel Debbie

 10. Stom is dat, dat je jezelve ( ikke dan ) zo van de sokken laat blazen. Juist door mensen die jou niet kennen en waarschijnlijk zelf mega slecht in hun vel zitten, want waarom anders zo zuur,lelijk,afgunstig,etc reageren? Ik ben er nog steeds niet achter ( en ik ben een oud besje! ) waarom het toch zo moeilijk is om die valse uithalen makkelijk van je af te laten glijden. Dat je snachts toch steeds denk; waarom dOEn die mensen zo!? Wie het weet……..Wat is er mis met het ouderwetsche leven en laten leven…

 11. Ik heb eigenlijk ook gewoon een hekel aan vrouwen. Ja sorry hoor. Op enkele uitzonderingen na natuurlijk. En ook ik ‘voel’ ze als de beste. Alleen die blik al waarin ze je in een paar seconden van top tot teen bekijken. Ik ben ooit op Twitter afgekeken over mijn uiterlijk (op tv). Dat is een paar jaar geleden maar vergeten ben ik het nog steeds niet. Ik blijf lekker bij mijn gesloten account hier en jij kan de bitches die je niet waarderen missen als kiespijn. Geniet van je spullen of je ze nu krijgt of niet
  Xxxxxx

 12. Zo lucht hopelijk op even je gal spuwen, vrouwen zijn soms rare wezens toch, dat venijn dat sommige eruit gooien of alleen die blikken maar zolang jij weet het zit hoef jij je daarvoor niet te verontschuldigen, echt werkt bevrijdend.
  Meeste komt voort uit jaloezie denk ik je doet iets met de beste bedoelingen dus trouw blijven aan jezelf meis dat doe je goed.
  Liefs xxx

 13. Oh kom.maar bij ons in de winkel . Dan mag je plassen zo vaak als je wilt.
  En als ik er ben mag je ook nog een lekker bakkie koffie of thee met een koekske.
  Nou tot snel dan hè

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *