Mijn relaas week #30

Is het al tijd om een jaaroverzicht te schrijven? Ik vind van wel. Okay dit jaar heeft nog bijna 2 weken waaronder kerst maar ik ben eigenlijk wel klaar met dit jaar dus schreef ik alvast dit overzicht. Het was een jaar van uitersten, een jaar wat de boeken in gaat, de geschiedenisboeken. Een jaar wat mij enorm veel bracht maar ook afnam. Een jaar waarin ik zeker hoogtepunten heb gehad maar ook het jaar waarin ik mij voor het eerst sinds lange tijd heb laten meeslepen in negatieve emoties. Het kwam allemaal voorbij. Lees je mee, mijn jaar in een notendop! 

Begin van het jaar

Januari begon zo ontzettend tof! Tijdens onze vakantie (vakantie wat is dat?) in Egypte kreeg ik een berichtje van de lieve Daphne of ik mee wilde werken aan een project in Spanje. Uhm Hell Yeah! Natuurlijk wilde ik dat wel! Het werd een van mijn allerleukste opdrachten ever. We hebben met zijn allen een paar bijzonder leuke dagen gehad waar ik nog steeds met veel plezier op terugkijk. Ik stylde een prachtig appartement wat later bleek als eerste verkocht werd van alle appartementen. Trots!

 

vrouw op schiphol

 

Februari had ik weer zo’n leuke klus. Voor tuinidee mocht ik een stijlkamer, in dit geval een stijltuin inrichten. Met de meubels en accessoires van Casa ging ik aan de slag. Het was een klus waar ik mijn handen behoorlijk aan vol had. In mijn uppie zorgde ik ervoor dat het een gezellige tuin werd met duidelijk mijn signatuur. Ondertussen was mijn dochter Kim zwanger geraakt wat mij enorm raakte. Mijn meisje kreeg een baby. Hoe fantastisch alles ook was wat op mijn pad kwam, dit nieuws was alles.

Maart kwam en Corona kwam. De wereld stond even stil. We gingen de Corona crisis in met zijn allen. Ik was in shock maar ook heel gemotiveerd er wat van te maken! Als we met zijn allen de schouders er nu onder zouden zetten dan konden we van de zomer weer gewoon gaan leven. Dat dacht ik echt… Samen met Nederland klapten we voor het ziekenhuispersoneel. Hele serenades zongen mensen van hun balkon (weet je nog?) We huilden tranen om al dat zorgpersoneel met hun gehavende gezichten van de maskers. Hoe dat nog zou veranderen de komende tijd. De scholen gingen dicht.

April was warm en er werd er hier voornamelijk in de tuin gerommeld. Eigenlijk zou ik in deze maand een verzorgd weekend op uitnodiging van Daphne & Fleure van Meesterlijk weekend & Meester design store gaan beleven. Helaas pindakaas, Corona gooide roet in het eten. Zo jammer, niet alleen voor mij maar zeker ook voor de meiden van het meesterlijk weekend. Ze hadden zo’n leuk programma gemaakt en samen met een aantal andere influencers zouden we de grootste lol gaan hebben. Zo gingen ook een aantal events niet door. Teun deed ondertussen zijn thuiswerk naar behoren. We hebben wat mee gesprongen met Nathan Rutjes.

Mei was best goed, zo ging ik met Kim haar babykamer uitzoeken. Ik mocht hier een project van maken i.s.m. Flexa. Supertof natuurlijk al vonden we het ook best eng. We hadden elkaar daarvoor alleen nog maar buiten gezien en dan echt op twee meter afstand. Ik was als de dood om mijn zwangere dochter te besmetten of zo. Alles was nog zo vaag. Ondertussen werd het steeds mooier weer. Voor ons een geluk bij een ongeluk. We aten veel buiten, genoten echt van onze eigen habitat en hadden serieus te doen met alle gezinnen op een flat 3 hoog achter. We gingen niet naar Barcelona. Dat niet.

 

Midden van het jaar

Juni bracht versoepeling wat betreft Corona. Het straatbeeld werd weer voller. Ik nam zo weinig mogelijk deel aan dit straatbeeld. Wel ging ik een aantal keer naar Kim, bleef slapen en verfde het kamertje van mijn toen nog toekomstige kleindochter. Het werd voor Kim een pittige maand. Ze moest volledige rust houden. Haar lichaam was zich al aan het voorbereiden op de bevalling. Veel te vroeg natuurlijk. Het waren echt spannende tijden en elke dag vinkten we af. Weer een dag gewonnen. Ik kan niet beschrijven wat ik toen allemaal voelde. Ik ben best een nuchter type. Van het niet zeiken maar kop omhoog en door. In dit geval heb ik mij ontzettend veel zorgen gemaakt. Ik had zo met Kim te doen, zwanger worden in Corona tijden is natuurlijk een hele andere beleving.

Gelukkig konden we toch een babyshower geven, wel een met een tijdsschema en niet waar ik haar zo graag had willen verrassen namelijk bij Bluebirds in the backyard. En toch was het heel geslaagd en gezellig.

Juli brak aan en dit was echt de maand met de meeste emotie. Soof werd geboren. Op 2 juli om 7.36 was ze daar. 2610 gram zwaar, 45,5cm groot en een maand te vroeg. Ik was bij de bevalling wat een hele pittige was. Het ging allemaal nogal slordig en snel. Kim schreef het laatst van zich af en dit verhaal werd gedeeld op de Instagram pagina van de geboortebeweging. Gelukkig was Soof gezond en kon ze zelfstandig ademen. Die nacht ben ik bij mijn dochter en kleindochter in het ziekenhuis blijven slapen in Heerlen waar ze naar overgebracht waren.

 

De rollercoaster van emoties ging los! Sjonge wat heb ik veel gejankt die maand, haha! Het was enorm emotioneel om mijn dochter te zien bevallen van mijn kleinkind. Het mooiste, kleinste, liefste baby’tje wat ik ooit gezien had. Ik was en ben apetrots op Kim. Ze is echt een geboren moeder. Oma worden, ik dacht ja superleuk. Maar het is zoveel meer, zo speciaal en zoveel liefde. Ik liep over, soms wel 5 keer op een dag. Liep ik te huilen van het overweldigende gevoel wat ik ervaarde bij het zien van Soof en alles daaromheen. Kim gaf de borst, ik stond stiekem te huilen. Teun knuffelde Soof, ik zat stiekem te huilen. Peter zong een liedje voor Soof, ik veegde snel mijn tranen weg. Kim stuurde foto van Soof met haar broertjes, ik jankte alweer. Zo ging dat die maand.

 

Augustus was mooi en warm. We hadden onze draai gevonden wat betrof Corona. In deze maand startte ik met de rubriek ‘oudere meisjes.’ Ook begon ik openlijk te praten over de overgang. Ik vind dat wij vrouwen ons best wat meer verbaal en sterker mogen opstellen. Over ouder worden en de overgang praten lijkt nog steeds een enorm taboe. Alle prachtige vrouwen die ik de afgelopen weken heb mogen voorstellen in mijn rubriek laten zien dat we naarmate we ouder worden juist vaak sterker, mooier en wijzer worden. De overgang hoort bij het ouder worden. Daar ontkomen we niet aan.

Wat ik wel echt weiger te accepteren en inmiddels ook echt iets aan doe, zijn de klachten die bij 80% van de vrouwen verschijnen voor en tijdens de overgang. Daar kan namelijk echt wel iets aan gedaan worden. Ik vind het heel belangrijk om hier ruchtbaarheid aan te geven. Dat er nog steeds een groep (voornamelijk mannelijke) artsen zijn die het behandelen van de overgang met Body-identieke hormonen als onzin of gevaarlijk afdoen en daardoor vooral in Nederland ongegronde angsten heersen vind ik echt belachelijk. Eens kijken als mannen 10 jaar door een soort van overgang heen moesten of ze dan ook zouden roepen ‘niks aan te doen, daar moet je gewoon doorheen.’ Wat denk jij? I Don’t think so  😉 Oh en we gingen niet naar Griekenland deze maand.

September ging Teun naar het Voortgezet onderwijs. Hij zit daar op zijn plek. Ik ben gelukkig voor hem. Hij heeft zijn draai gevonden. Inmiddels had Teun ook de baard in de keel gekregen en zo’n enorme groeispurt dat van de een op de andere dag al zijn spijkerbroeken hoog water hadden. Echt! En zijn voeten groeiden 3 maten. We gingen weer nergens heen, gelukkig zagen we Kim en haar familie wel met regelmaat. Ook was er een event! Het Flexa kleur van het jaar event! En als Flexa ambassadeur en kleurvriend was ik daar wel bij aanwezig, een uitzondering op alle regels van de afgelopen maanden.

 

Eind van het jaar

Oktober was omhuld met een grijze sluier. In mijn hoofd toch wel. Ik kreeg te horen dat ik slapende TBC heb en daardoor niet kan starten met mijn medicatie voor de reuma, een biological die ik moet gaan spuiten. Ik had er zo op gehoopt om hiermee te starten want ik had veel last van opvlamming van de reuma wat zich uit in pijnlijke gewrichten (polsen, vingers, knieën) en moeheid. Wakker worden en denken ‘ik wil slapen’ is best klote gewoon. Helaas kon ik niet naar de longarts en moest ik alles vooruitschuiven tot eind november. Ach ja, ik wacht al zo lang.

November was ik echt moe. Minder aanwezig op Insta wat Insta dan ook gelijk afstraft. Daarover wil ik het volgende wel kwijt.

Ik ben echt grote fan van Instagram. Het heeft mij echt veel gebracht. Vriendschappen, prachtige samenwerkingen en ontzettend leuke, lieve contacten. En lezers 😊 Ik ben dus eigenlijk grote fan van de mensen en bedrijven achter elk account. De app zelf verfoei ik vaak. Toen bijv. mijn vriendin haar account werd gehackt kon ze nergens terecht. Nergens. Je staat in je hemdje. Als ik een klacht heb kan ik mij ook nergens toe richten. Ja geautomatiseerd melding maken kan nog wel maar een helpdesk bijvoorbeeld hebben ze niet.

Ik vind dat ze daar onderhand wel eens wat geld in mogen gaan steken. Er worden hele bedrijven opgericht via Instagram. Webshops, interieurstylisten, koekjesbakkers, vintage kleding tot een HKliving (wat ook gehackt was even) doen hun stinkende best op Instagram. Maar als je dan eens een hulpvraag hebt of een week afwezig bent door ziekte of wat dan ook laat Instagram je echt keihard vallen. Jaja het is een app, ik weet, geen mens. Een app met een algoritme maar als je wel een business account kunt maken, betalen kunt voor advertenties dan is een helpdesk toch niet zo gek? Ze willen dat je er zakelijk mee omgaat, bieden ook zelf die opties aan maar als je dan vastloopt geven ze niet thuis. Enorm eenrichtingsverkeer.

Ik was dus moe, een beetje terneergeslagen en dus veel minder online. Ik plaatste minder blogs en gaf me even over aan de moeheid en aan de lusteloosheid. Dat was gewoon nodig.

December brak aan en ik gooide heel wat verlichting het huis in! We vierden sinterklaas met onze familie en hadden echt de grootste lol. We gingen weer in Lockdown en dit kwam de algehele sfeer niet ten goede. De verdeeldheid in ons land is enorm. Waar we in maart nog met z’n allen dezelfde kant opkeken (grotendeels), klapten voor ons zorgpersoneel en allerlei leuke acties verzonnen zitten we nu toch in een hele andere sfeer. Ik wil er niet in meegaan maar merk zelf ook dat het nu veel zwaarder valt. Gelukkig zijn ze ver met de vaccins al zijn daar ook voor en tegenstanders in. Ik ga, zonder enige twijfel, geef mij die prik maar. We gingen ook weer niet op vakantie deze maand.

Terwijl ik dit zit te typen springen mij de tranen in de ogen, het was een verdomd raar jaar lieve mensen. Een jaar waarin we vooral veel niet mochten. Een jaar die de boeken ingaat als het Coronajaar. Voor mij persoonlijk is het een bewogen jaar geweest. Oma worden was wel het allermooiste, een moeilijke novembermaand het lastigste.

En nu is het jaar bijna om. Ik kan niet wachten! Kijk uit naar een nieuw jaar met nieuwe kansen en dat stipje aan de horizon waar we allemaal zo naar verlangen! Ik denk wanneer we weer naar festivals mogen ik de hele dag free hugs ga uitdelen. Echt!

 I know everything happens for a reason – But what the fuck.

 

Meer weekblogs lezen doe je HIER!

14 Reacties

 1. Wat , ondankt de nare dingen, ontzettend mooi om te lezen!
  Je hebt zo vreselijk veel meegemaakt, ook qua gezondheid, dat het niet meer dan logisch is dat je even OP was…
  We hopen op betere tijden voor de wereld en…..ik sta naast je met het vaccin!!

  Liefs, stefania

 2. Jeetje zoveel gebeurd he in dit jaar. Wat een dieptepunten maar vooral wat een prachtige hoogtepunten!
  Ik hoop dat 2021 je vooral nog veel meer van dat soort mooie momenten mag brengen lieverd. Kus xx

  • Het was een jaar vol persoonlijke hoogtepunten en dieptepunten. Voor ons allemaal. Ik hoop dat je later als je groot bent 😉 en terug denkt aan 2020 vooral het grote geluk van oma worden overheerst! Ik gun ons allen een prachtig 2021 en een dikke knuffel van jou . Tût X

  • Mooie vertaling van je jaar lieverd,
   Wat een jaar …. ik vond/vind het pittig
   Het komt allemaal harder binnen zowel positief als negatief merk ik .
   Chaotisch in mn hoofd ook , dan weer een soort van verdoofd … tis ook best veel allemaal he ,
   Als het met onze kids en kleinkids maar goed gaat dat is toch alles !
   Een dikke knuffel lieverd
   Xxxxxx

 3. Lieve Dré,
  Wat heb je dit bewogen jaar weer mooi onder woorden gebracht! En terwijl ik jouw maanden weg las herbeleefde ik de mijne… Ik ben het trouwens volledig met je eens wat instagram betreft! Wat een bijzonderheid hè dat je ons bent geworden! Ondanks dit achterlijke rotjaar is dat toch wel een prachtige mijlpaal! Ik ga ook voor het vaccin hoor, zij het door mijn chronische ziekte toch met enige twijfel… Dat we maar een heel goed, mooi en tof jaar tegemoet mogen gaan! Dan deel ik net als jij heel veel free hugs uit!
  Veel liefs,
  Chantal xxx

  • Twee koppen koffie had ik nodig bij deze blog. Mooi geschreven lieverd. Het was een klote jaar ondanks lichtpuntjes. Gelukkig zijn er lichtpuntjes en hopelijk worden die volgend jaar lichtpunten!! Maar wat een ongelooflijk mooi groot lichtpunt had jij dit jaar meis. Kleine Soof werd geboren. Familie dat is het belangrijkste dat/wat er is hé. Daarmee kun je stormen doorstaan. Geniet lieve Andrea met jouw famille van deze rare dagen. You rock granny ♡.

 4. Wat heb je dit hele jaar mooi verwoord Andrea..! Ook ik heb wat afgejankt en met het lezen van jou stukje, moet ik weer even wat weg slikken…en ja, alles gebeurt met ‘n reden, de pieken bestaan alleen bij de dalen…nú ff niet mee aankomen idd!!! De geboorte van die lieve Soof zal toch als jouw hoogtepunt van 2020 blijven bestaan.. Ik wens jou en jouw geliefden, al die lieve insta’s en eigenlijk de hele wereld een gezond, mooi en liefdevol 2021 Dikke kus voor jou XXX

 5. Terwijl ik zit te lezen dat bij jou de tranen in je ogen schieten terwijl je dat schrijft, gebeurt bij mij precies hetzelfde terwijl ik het lees.
  Wat een jaar, wat een emoties, maar vooral toch ook wat een liefde lieverd.
  Ik wens jou, Peter, Kim, Teun, Sopietje en de rest van jouw familie een ontzettend mooi jaar! Laten we hopen op een mooi en dankbaar nieuw jaar. Hoop doet leven.

  Liefs.
  Ellie

 6. Wat een jaar Andrea….Phiew
  Laten we hopen dat volgend jaar een mooi, enigszins normaal jaar wordt.
  Ik wens je fijne feestdagen samen met je mooie gezin/familie en geniet! Geniet van het samenzijn 🙂
  Alle goeds voor het nieuwe jaar lieve Andrea & blijf vooral gezond!

  Liefs
  Daan

 7. Jeetje Andrea wat had je een bewogen jaar ,we gaan nu vooruit kijken en hopen dat we dit toch wel rot jaar achter kunnen laten ..Gelukkig is er Soof ,wat alles dan weer goed maakt ❤️Wens jou en je gezin een fantastisch 2021 ,Irene

 8. Wat een jaar Dre… raar mooi en alles daar tussenin! Op naar dat fucking kleine lichtpuntje, klein maar hij is er!!
  Let’s rock it babe.
  Dikke vette kus uit Ruurlo

 9. Mooi om allemaal terug te lezen en ik kom er dus net achter dat ik jou vlak voor of tijdens corona ben gaan volgen. Gelukkig mogen wij allemaal af en toe meegenieten van je mooie kleindochter en ook de ups en downs in je leven. Het draait niet alleen maar om interieur en daar hou ik van. Het was voor mij enorm leuk om de eerste te mogen zijn in de oudere meisjes rubriek en moest lachen toen ik net de duistere foto zag die ik meer dan 10 jaar geleden heb gemaakt van mezelf. Leuk dat je die in je relaas gebruikt hebt. Je weet, ik vind je een lief, mooi en gek mens en geniet van jou op IG en hier op LivingHip. Keep up the good work lieverd. Dikke kus

 10. Poehhhhh Andrea…

  Ik voel het gewoon als ik het lees #ietsmethsp
  Wat een jaar was het idd en ik lees dat terug in elke maand!
  Je hebt een pittig jaar gehad en at the end komen we er allemaal sterker uit is mijn ervaring (ook al duurt dat soms even)
  Het stukje van die overgang deel ik zeker met je! Het is zo zo onderschat aarghhh
  Hier mag best meer bekendheid aan worden gegeven.
  En ohhhhh God, wat verlang ik naar Pinkpop, Big Rivers, Wantij
  Gewone concerten, sauna’s, shoppen, knuffelen, met veel vrienden bij elkaar komen.
  Eigelijk benne we er gewooon klaar mee.

  Dikke kus Nathalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *