De nieuwe trendkleur  2019 van Flexa in onze hal!

Wauw, wat is het toch een toffe kleur, de nieuwe kleur van Flexa! Eerst was ik er niet zo kapot van maar hij groeide aan me. Ik heb mijn hal ermee opgepimt en geef een uitleg over hoe ik te werk ben gegaan.

Inspiratie!

Ik wilde graag werken met 3 kleuren. Graag iets grafisch en iets wat zo uit de jaren 60 of 70 zou kunnen komen. Wie kan zich nog dat behang herinneren met oranje en bruine golven? Dat dus! Maar wel in een modern jasje. Dus ging ik op zoek op instagram en kwam bij Liz @liz_kamarul uit. Ze had net een muur met grafisch design gemaakt en ik viel er gelijk voor. Dat trapje wilde ik ook!

Kleuren van Flexa. 

Omdat ik een grote ronde spiegel heb wil ik ook iets met cirkels doen. Layering van cirkels leek me wel tof. Toen ik het plaatje compleet had in mijn hoofd ik ging op kleurenjacht. Ik was inmiddels door het zien van plaatjes op instagram verliefd geworden op de nieuwe kleur van Flexa namelijk Spiced Honey. Het is een warme kleur wat ik prachtig vind voor dit jaargetijde, de herfst. De cirkels en het trapje wilde ik graag in deze kleur. Ik heb voor een lichtere kleur gekozen als achtergrond. Ook deze kleur komt uit het nieuwe kleurenpalet van Flexa. De kleur heet Warm Shell en past perfect bij de Spiced Honey kleur. Voor de kleinere cirkels gebruikte ik Pure Cacao.

Aan de hand van foto’s en een omschrijving laat ik zien hoe ik te werk ben gegaan.

1. Ten eerste heb ik de hoogte bepaalt van de trap. Daarna heb ik dit opgemeten en door 5 gedeeld. Ik kwam uit op 26cm per trapje. Vervolgens heb ik met een liniaal en potlood de trap uitgemeten en met tape afgeplakt. Daarna heb ik de muur eerst voorzien van de Warm Shell kleur. Het trapje heb ik wit gelaten aangezien ik daar toch met spiced honey ging verven.

trapje uitgemeten en met tape geplakt.

2. Daarna heb ik de cirkels getekend. Dit is vrij makkelijk te doen. Je neemt een potlood en stukje koord en maakt dit vast aan de potlood. Vervolgens neem je ongeveer het midden van waar jij de cirkel wilt hebben. Stel je wilt een cirkel van 100cm dan meet je vanaf de top waar je de cirkel wilt 50cm naar beneden. Hier sla je de spijker in de muur, niet helemaal want hij moet er ook weer uit 😊 Nu maak je de andere kant van het koord vast aan de spijker en kun je heel gemakkelijk een cirkel trekken. Je meet ook je koord, 50cm dus voor een cirkel van 100cm. Zorg dat het koord gespannen staat anders wordt je cirkel niet mooi rond. Voor een uitgebreide uitleg kijk je even op de site van Flexa. Daar staat ook een goede uitleg.

Cirkels gemaakt met draad en potlood en 2 verschillende ronde voorwerpen. Kijk voor een uitleg op de Flexa site.

3. De kleine cirkels heb ik met 2 verschillende schalen gemaakt. Gewoon tegen plek van bestemming houden en er strak omheen gaan met potlood.

4. Toen kon ik de cirkels en trap verven. Ten eerste heb ik de grote cirkel geverfd. Neem hiervoor een ronde kleine kwast en zet de kwast net voor de streep van het potlood neer. Ga nu rustig richting de potloodomtrek en probeer zo netjes mogelijk langs de lijn te verven. Als je helemaal rond bent kun je de cirkel vanbinnen verven. Ik gebruikte hiervoor een kleine roller. De 2 kleinere cirkel heb ik geheel met kwast geverfd.

5. Het trapje verfde ik tot aan de tape randen. Zorg dat je goede tape hebt die niet de verf naderhand mee lostrekt. Er bestaat speciaal schilders tape hiervoor.

6. Toen moest het even netjes drogen en ben ik de volgende dag verder gegaan.

7. Ik wilde mooie strakke randen dus besloot om de trap van beide kanten weer af te plakken. Dit is wel even een precisie werkje maar werkt wel super netjes!

8. De rand en donkere cirkels heb ik 2 keer geverfd en toen was ik klaar.

De trap is klaar! Alleen de rand nog.

De rand heb ik afgeplakt. Even een werkje maar zo is hij wel mooi strak geworden.

Nu kon ik aan de slag met aankleding. Ik heb niet veel toegevoegd, onze hal is maar klein. Wat plantjes, het zitbankje en een mooie mand was voldoende. En zie hier het resultaat. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Liefs, Andrea

Categories:

7 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *