De nieuwe trendkleur van Flexa Spiced Honey nu ook in de woonkamer.

Na mijn experiment met de nieuwe trendkleur 2019 van Flexa in onze hal kriebelde mijn handen om ook deze kleur toe te passen in de woonkamer. Maar nu wilde ik graag een combinatie maken met een contrasterende kleur. Ik had er zin in!

Spiced Honey

Even wennen.

De kleur zoals gezegd in mijn vorige blog, Spiced Honey moest even groeien aan me. Maar nadat ik de hal had voorzien van een cirkel en trap, een experiment, was ik helemaal om. De kleur is warm, past bij veel andere kleuren en is helemaal van deze tijd! De blog over de hal kun je hier nog eens nalezen.

Onze hal met de kleur Spiced Honey.

Visualiser app & kleuren testers.

Ik maak al een tijdje gebruik van de super handige Flexa visualizer app en gebruikte deze nu ook om een aantal kleuren te testen. Ik had bedacht om 3 kleuren te gebruiken en kwam uit bij Spiced Honey en Royal blue. Deze combinatie vond ik tof! Als accentkleur ging ik voor Joyful Ruby. Mijn plan was om de wand achter de bank te verven met een lambrisering. Omdat de wanden in de woonkamer voorzien zijn van een laag spachtelputz is het helaas niet mogelijk om hier bijv. strakke lijnen of een strakke cirkel te verven. Alhoewel ik toch alweer een nieuw experiment zie, een slordige cirkel zou best kunnen werken! Nadat ik met de visualizer app de muur voorzien had van deze drie trendkleuren uit het eerste palet van flexa ging ik aan de slag met de kleurentesters. Zo handig want door deze twee tools eerst te gebruiken viel de kleur Joyful Ruby toch af. Ik vond hem wel mooi maar niet passen bij mijn meubels. Dat scheelde een pot verf en werk dankzij deze handige tools!

visualizer app & kleurentesters

Let’s do this!

Ik ben met de kleur Spiced Honey begonnen. Deze kleur wilde ik graag ongeveer halverwege de wand naar boven. Dit omdat onze bank cognac kleurig is en ik deze 2 kleuren niet lekker vond matchen. Ik zocht juist naar contrast. Dat vond ik gelukkig met de mooie diepblauwe kleur Royal blue. Ik had al eens eerder een diepblauwe kleur van Flexa op een wand gehad maar deze kleur is toch weer anders. Ik vind het een prachtige rijke kleur.

Nieuwe kleuren paletten.

Beide kleuren komen uit de nieuwe kleurenpaletten van Flexa. Er zijn er in totaal vier verschillende paletten. De trendkleur Spiced Honey is in elk palet terug te vinden. Op de website van Flexa vind je mooie voorbeelden waar je de kleuren kunt toepassen. Elk palet bestaat uit 10 verschillende kleuren. De combinaties die je kunt maken zijn dus eindeloos! Op de site vind je verder ook een handige uitleg hoe je een perfecte cirkel op je muur maakt.

De kleuren Spiced Honey en Royal blue komen terug in het schilderij.

Slordige lambrizering.

Verder met mijn project. Nadat de eerste laag Spiced Honey erop zat heb ik er na 6 uur drogen nog een laag overheen aangebracht. Niet dat de verf niet dekt, dat doet hij wel, maar meer omdat ik door de spachtelputz her en der nog een wit puntje zag. De dag erna ging ik verder met de Royal Blue kleur. Wauw! Na een laag zag ik het effect al, precies wat ik in gedachte had. Ook deze kleur heb ik twee keer aangebracht. Ik heb gekozen voor een slordige rand. Een strakke rand lijkt me ook erg mooi maar wederom niet haalbaar hier. Maar ik vind deze slordige afwerking ook wel weer gaaf eigenlijk. En lekker makkelijk 😊

Geen strakke lijn hier.

Afhankelijk van de lichtinval is de blauwe kleur te zien.

Het groen van de planten is een perfect match.

Styling!

De wand was klaar. Het stylen kon beginnen! Ik had al bedacht om de mooie art print van Victoria Bradley op te hangen. De kleuren in deze mooie print komen overheen met de kleuren op de wand. Daarnaast ging mijn plankje met planten weer terug. Planten passen mijn inziens overal bij en zijn een must in ons huis. Ook had ik een mooie wandplank gevonden, deze moest alleen aangepast worden. Het was namelijk een broodplank maar met een zaag maakte ik er een toffe wanddecoratie van.

Durf te verven!

Het eindresultaat is verbluffend vind ik. Wat kleur al niet kan doen! Ik geef je dan ook graag deze tip mee, wil je graag verandering in huis begin bij het verven van een of meerdere muren. En durf kleur te gebruiken! Dit zorgt voor een radicaal resultaat en geeft elke ruimte gelijk een nieuwe look. De kleur van het jaar 2019 Spiced Honey met de daarbij behorende kleuren paletten zijn helemaal up to date. Je hoeft niet zelf eindeloos te zoeken en te combineren. Dat heeft Flexa al voor je gedaan.

Inspiratie van mede bloggers.

Wil je meer voorbeelden zien van mede bloggers en hoe zij de kleur van het jaar 2019 hebben toegepast? Neem dan een kijkje bij de volgende dames die mij voorgegaan zijn! Inspiratie genoeg.

• Sandra van  Finntage.
• Mirjam Hart van Een goed verhaal.
• Shari Pelkmans van Sjaartje.
• Inge van Stijlinge
• Jantine van April and May

Dan rest mij alleen nog om het (verf)stokje door te geven aan mede blogger Marielle Joon van Huisje aan de haven. Marielle ik ben heel benieuwd hoe het bij jou gaat worden. Succes!

Liefs Andrea


♦ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Flexa.  ♦


Categories:

24 Reacties

  1. Hoi Andrea, wat een prachtig resultaat! Je schrijft dat een strakke lijn door spatzelputz lastig is. Ik heb in de afgelopen weken meerdere kamers geverfd mét spatzelputz muren, met de volgende techniek:
    https://www.verfwebwinkel.nl/blogs/verf/zo-schilder-je-een-strakke-lijn-op-de-muur/

    Door tape aan te brengen met daaronder een kitrandje komt de verf niet onder de tape. Daardoor kregen wij super strakke lijnen. Werkt heel makkelijk! Misschien een idee voor de volgende keer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *