Update: goede voornemens 2019

Wat is er terecht gekomen van mijn goede voornemens?

Zoals afgesproken een blogje over hoe het er nu voorstaat met mijn goede voornemens die ik maakte begin januari en deelde in een blogje. Heb ik het volgehouden? Zijn er kilo’s vanaf? Heb ik meer aandacht besteed aan mijn gezin? Ik ga het jullie eerlijk vertellen.

Een maand niet drinken.

Lezers die regelmatig meelezen op mijn blog hebben het al hier kunnen lezen, een maand geen alcohol was een van mijn voornemens en die heb ik gehaald! Joehoe! Het viel eigenlijk alles mee. We hebben 1 februari een fles champagne gedronken en ik een aantal wijntjes. Maar ze vielen zo hard dat ik daarna weer niks heb gedronken. Dat is echt wel bijzonder hoor, ik hield en houd echt van een drankje, het ontspant en ik geniet er echt van. Maar misschien word ik er gewoon te oud voor. De kater was zo heftig, het is het mij even niet waard. Volgende week gaan we op vakantie en heus, daar ga ik aan de cocktails 😊

Gezonder eten.

Ook dit voornemen is gelukt! Al laat de weegschaal mij hard in de steek. Er is amper iets afgegaan de laatste weken. Terwijl het in het begin wel mooi de goede kant opging! Ik dacht dus dat ik 67 kilo woog. De weegschaal bleek stuk te zijn en ik tikte dus mooi 71 kilo aan. Zelfs tijdens mijn zwangerschappen ben ik niet zo zwaar geweest. Je snapt dat ik baalde. Nu sta ik op 66,5 kilo en ik wil echt naar 63 kilo. Ik eet minder brood maar mis het vreselijk! Helemaal geen brood lukt gewoon niet. Ik drink geen liter melk meer maar Alpro. Ik snoep zelden en eet veel meer fruit. Dus ik kan wel stellen dat deze uitdaging ook gelukt is! Jammer dat de kilo’s er niet vanaf vliegen maar goed, ik houd vol.

Bewegen.

Ai, kunnen we door naar het volgende goede voornemen? Niet gelukt. Gefaald big time. Ik zit te veel. Zeker sinds ik blog en werk als content creator zit ik veel meer. Foto’s bewerken, blogs schrijven, inspiratie opdoen en dan ook nog begonnen met een boek te schrijven. Daarnaast werkt mijn knie nog steeds niet mee. Hij zeurt en is constant aanwezig. Wat fietsen en zelfs lopen bemoeilijkt. Maar dit mag geen excuus zijn vind ik. Ik moet meer bewegen al is het maar in huis. Dit voornemen is dus compleet mislukt. Shame on me.

Mijn verhaal schrijven.

Het is soms zwaar, eerlijk. Ik heb het er soms zo moeilijk mee dat ik het even laat liggen. Ik heb zoveel verhalen in mijn hoofd maar het valt niet mee om ze op te schrijven. Het verdriet grijpt me naar mijn keel. Maar ik schrijf wel, al is het niet in het tempo dat ik zou willen. En wat ook meespeelt, ik ben druk met zoveel andere dingen. Die mijn aandacht nodig hebben. En toch blijf ik schrijven. Het wil eruit. Het moet eruit. Maar ik verwacht niet dit jaar mijn boek af te hebben. Dus dit voornemen loopt, al gaat het trager dan gehoopt.

Meer tijd voor elkaar,

Dit voornemen is deels gelukt! Nog steeds niet hoe ik het voor ogen heb maar we hebben wel meer tijd voor elkaar gemaakt. Met Teun speel ik vaker een spelletje. Luister ik veel aandachtiger naar wat hij te vertellen heeft en gaan we er net wat vaker samen op uit. Peter en ik hebben ook wat meer tijd samen doorgebracht. Als is het maar samen op de bank een filmpje kijken. Over een aantal dagen gaan we lekker met zijn drieën op vakantie. We laten de switch thuis en ik neem een break van Instagram. Oké niet helemaal, ik wil wel wat stories delen en zet op voorhand wat foto’s klaar maar ik heb mij voorgenomen om jullie te negeren, haha! Just For a week!

Conclusie.

Het is goed zo, ik heb mijn best gedaan. Ik ben een gelukkig mens ook met die kilootjes te veel. Is er bij jullie nog wat over van de voorgenomen goede voornemens? Ben ik wel nieuwsgierig naar! Vertel eens 😊 En wil je nou meer leuke insprerende blogjes lezen? Het blogtreintje is ook dit jaar aanwezig met inspirerende en leuke bloggers! Check zeker even de blog van Annelies (www.dirskdotter.com) En ook de blogs van Sanne ( Stylebysanne.nl) zijn echt de moeite waard!

Liefs, Andrea

10 Comments

 • Susanne @susanne.loves februari 14, 2019 at 8:30 am

  Ohhh Andrea, ik vind het een prachtige score! Je kan en hoeft toch ook niet alles in één keer goed doen voor jezelf en dat mag gewoon, stapje voor stapje kom je er ook! Mooi dat je zo bewust met alles bezig bent… dat is het meeste waard, je bent een mooi mens!

  Reply
  • Andrea februari 14, 2019 at 10:21 am

   Wat lief Susanne! Op mijn leeftijd is het wel belangrijk gezond te leven 🙂 X

   Reply
 • Judith februari 14, 2019 at 11:50 am

  Ik vind dat je alles gewoon gehaald hebt meis! En brood eten mag hoor! In mijn voedingsschema zit juist veel (volkoren) brood! xxx

  Reply
  • Andrea februari 14, 2019 at 12:09 pm

   Ah lief! Ik was graag iets meer aan gewicht verloren maar vooruit 🙂 Ik ga ook eens met een voedingsdeskundige aan de slag! X

   Reply
 • FijninHuis februari 15, 2019 at 12:03 am

  Super, je mag trots zijn! Hier ook gedeeltelijk….de kilo’s willen nog niet zo maar hè, 5 weken niet gerookt! En een goeie start gemaakt met puinruimen in huis. Best tevreden dus!

  Reply
  • Andrea februari 15, 2019 at 7:05 am

   Wat goed van jou! Niet roken scheelt echt zoveel. Daar mag je trots op zijn. X

   Reply
 • Kimberley februari 18, 2019 at 6:29 am

  Goed bezig hoor!! En wat tof dat je een boek gaat schrijven!! Ik hield januari nog niet eens vol met gezonder leven dus big respect!

  Reply
  • Andrea februari 18, 2019 at 6:50 am

   Ah dankje!! Nu dat gewicht nog, haha!

   Reply
 • Persoonlijke groei hoe pak je dat aan? februari 24, 2019 at 6:27 am

  […] lezen over goede voornemens en genieten van kleine dingen check dan zeker even de blog van Andrea Living Hip en de blog van Angelique Lieks […]

  Reply
 • Geniet van de kleine dingen! maart 6, 2019 at 3:04 pm

  […] Andrea van LivingHip geeft een Update goede voornemens 2019 […]

  Reply

Leave a Comment