Bloggers event van Flexa.

Zoals jullie weten houd ik van kleur en verven. Ik had dan ook erg veel zin in het bloggers event van Flexa waarvoor ik uitgenodigd was. Het programma voor die dag zag er supertof uit en ook wist ik dat er een aantal leuke Instagrammers zouden zijn die ik al kon of voor het eerst zou ontmoeten. Jammer dat ik die zaterdagochtend enigszins ziek wakker werd maar ik liet me er niet door weerhouden om af te reizen naar Sassenheim.

Warm welkom team Flexa.

Aangekomen was het even zoeken naar een parkeerplekje. Gelukkig vond ik die 5 minuten vanaf het prachtige pand wat gebouwd is in Amsterdamse stijl. Bij binnenkomst werd ik hartelijk welkom geheten door het Flexa-team en mede door Odet waar ik de uitnodiging van had ontvangen. Al snel zag ik enkele ‘bekende’ instagrammers waaronder Mindy, Ilonka, Sandra en Theo-Bert. Met Theo-Bert heb ik nog eventjes gesproken over de IG-Lunch waar hij gastspreker gaat zijn, dit gaat echt heel leuk worden!

Als er een ding is waar we massaal een hekel aan hebben bij een verfklus is het wel het aanbrengen van een grondlaag. Namelijk saai en we willen toch allemaal snel resultaat zien right?

Eerst verven!

Na wat staan keuvelen was het tijd om aan het programma voor die dag te beginnen. We werden meegenomen naar een witte ruimte waar tafels klaarstonden met de handige nieuwe verflijn van Flexa ‘mooi makkelijk.’ Bij deze verf hoef je niet eerst te gronden, say what? Als er een ding is waar we massaal een hekel aan hebben bij een verfklus is het wel het aanbrengen van een grondlaag. Namelijk saai en we willen toch allemaal snel resultaat zien right? Deze verf is grondlak en aflak in een! Wel dien je gewoon even je te verven item schoon te maken (ontvetten) en te schuren, ook bij deze verflijn. Er stonden allemaal leuke spulletjes klaar uit de kringloopwinkel en we mochten er allemaal een uitzoeken. Ik koos voor een ovale spiegel. Samen met Mindy en Sandra kozen we voor een mooie rode kleur. Het resultaat vond ik na 1 laag al helemaal goed.

Het verhaal achter Flexa kleurentrendsonderzoek.

Nadat de verfklus erop zat kregen we een hele interessante lezing gegeven door het hoofd van het Flexa ColorLab Heleen van Gent. Ze vertelde met veel passie wat erbij komt kijken om elk jaar een kleurenpalet samen te stellen en een ‘kleur van het jaar’ te ontwerpen. Ontwerpen Andrea? Ja, ik heb geleerd dat het niet even uit de lucht komt vallen. Het is werkelijk een heel proces. Zoals jullie vast weten is dit jaar Spiced Honey de kleur van het jaar. Hieromheen vind je nog eens vier kleurenpaletten met elk 10 kleuren die toepasbaar zijn voor elke ruimte in huis. Ik schreef hier al eerder een blogje over. Daarna werden we door Odet – pr-manager van Flexa – bijgepraat over bloggen voor en met Flexa. Erg leuk en leerzaam ook. Ik ben natuurlijk nog best een ‘groentje’ in de bloggers wereld dus ik heb er echt wat van opgestoken.

En er volgde nog een lezing over kleur & kinderen welke werd gegeven door kleurdeskundige Stephanie Kraneveld. Met name de statistieken waren interessant.

Lunch en workshops.

Ook was erg gezorgd voor een fijne vegetarische lunch. Lekkere belegde broodjes, wraps, drankjes en salade. Ik had wel trek maar doordat ik mij toch een beetje ziek voelde nog kreeg ik niet zo heel veel op. Ik heb samen met Mindy geluncht, heerlijk mens is dat 😊 Daarna mochten we nog deelnemen aan drie workshops. Kleurshoppen, het woord zegt het al, we mochten onder andere kleurtesters meenemen. Een museumtour, de geschiedenis van Flexa werd hier weergegeven, erg leuk om te zien. En er volgde nog een lezing over kleur & kinderen welke werd gegeven door kleurdeskundige Stephanie Kraneveld. Met name de statistieken waren interessant. Ik kreeg spontaan zin om Teun zijn kamer weer te verven. Maar laat ik daar nog maar even mee wachten. Teun vindt de kleur die erop zit wel erg gaaf en ik eigenlijk ook wel.

Moe maar voldoen naar huis.

Na deze drie workshops konden we nog voor een versnapering terug naar de ontvangstruimte maar ik was wel moe inmiddels en besloot naar huis te gaan. Omdat het mij wel leuk leek om in de goodiebags voor de IG-Lunch iets van Flexa toe te voegen kreeg ik nog een hele boel kleurtesters mee! Bepakt en bezakt kwam ik thuis aan. Het was een enerverende leuke en leerzame dag geweest maar doordat ik toch een beetje ziek geworden was voelde ik mij wel gesloopt. Maar ik had de dag niet willen missen! Ik loop over van inspiratie en ga de testers die ik zelf heb uitgezocht dit weekend gebruiken. Wordt vervolgd!

Liefs Andrea.

 

4 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *