Een nieuwe  Moduleo vinylvloer op de bovenverdieping en zolder.

Wie mijn vorige blog gelezen heeft over de nieuwe vloer van Moduleo die we uitgezocht hebben weet dat het een kwestie van tijd was wanneer wij hem gingen leggen. De tijd was nu gekomen, eindelijk! We hebben er in totaal zes dagen voor uitgetrokken. Nu klinkt dat misschien lang maar vergeet niet, we wonen er al. En het staat vol met spullen mede dankzij mijn verzamelwoede (sorry schat).

Aan de slag!

Maar we waren er klaar voor. Het handigst werk je van boven van beneden en omdat we twee verdiepingen gingen doen begonnen we met Teun zijn zolderkamer. Ook de makkelijkste ruimte, Het palletbed stapelde we zo op en we konden goed schuiven van de ene kant naar de andere. De vloerbedekking hadden we vrij vlot verwijderd, gelijk door naar het stort want je weet hoe het gaat, eens de troep opgestapeld naast je huis ligt het daar nog weken. Nadat we de vloer stofvrij hadden gemaakt gingen we aan de slag met de vloerdelen van Moduleo. We hadden gekozen voor de LayRed® vloer omdat deze goed toepasbaar is in een ouder huis of op een ondervloer die niet super strak is.

Wij hadden destijds onder de vloerbedekking hardboard gelegd wat de vloer aardig vlak maakte maar het blijft een oud huis met oude vloerdelen en niet kaarsrecht. Juist voor zulke vloeren is de LayRed© vloer uitermate geschikt. Op zolder lag vezelplaat, we hebben beide ondervloeren laten liggen. Het is belangrijk om de Moduleo vloer op een harde ondervloer te leggen. Met zijn geïntegreerde ondervloer is een extra ondervloer vaak niet nodig maar het lag er toch. Naast sterk is de vloer ook nog eens geluiddempend. Hierdoor vermindert het transmissiegeluid met maar liefst 21dB/ 10dB Lin!

Samen als team gewerkt.

Het uiteindelijke leggen van de vloer ging echt verbazingwekkend goed! We zijn beide geen verbouwklussers, wel is Peter handig met zagen en ik ben ook wel handig hierin en ik heb dan ook een flink aantal vloerdelen gezaagd en dat ging goed. Tijdens het leggen zelf heb ik voornamelijk geassisteerd (lees vloerdelen aangeven, zaagsel opzuigen, vloerdelen zagen en zorgen voor koffie en lunch) en Peter de vloer gelegd, al heb ik ook een paar vloerdelen gelegd hoor, ik wilde wel even zeker weten dat ik dit ook kan. En dat ging prima. Wat ik ook een fijne bijkomstigheid vond was dat het zaagsel van de vloer geen stof gaf. Gewoon niet! Het werkt heel schoon. Het zaagsel wat ervan af komt stoft niet omhoog of door de hele ruimte. Een fijne bijkomstigheid als je het mij vraagt 🙂

Hoe leg je de vloer?

Er zijn verschillende manieren om de vloer te leggen. Wat het meest geschikt is bij jou thuis lees je makkelijk even door op de uitgebreide handleiding pagina die Moduleo heeft. Wij hebben voor methode A gekozen. De vloer op zolder lag er in een paar uurtjes in. Wel verdeeld over twee dagen want het voorwerk had ook een halve dag gekost. Toch een oppervlakte van zo’n 30 m2 met verwarmingsbuizen en verschillende hoeken. We hebben er echt tegenaan gehikt, het zelf leggen, maar het ging gewoon makkelijk. Deze vloer is te leggen voor iedereen die een beetje handig is.

zolderkamer moduleo vloer

Twee verdiepingen. 

Maar we waren er nog niet natuurlijk. De grootste klus was wel onze slaapkamer, de overloop en de werkkamer. Een vloeroppervlakte van zo’n 45 m2 met onder andere twee loeizware kledingkasten die verplaats moesten worden van de ene ruimte naar de andere. Maar we hadden geoefend, wisten nu dat het leggen van de vloer makkelijk ging en wilde nu ook doorstomen!

We begonnen op onze slaapkamer en al was het krap en werken in etappes, vloerbedekking eruit, kast naar de ene kant, bed op zijn kop, het liep lekker. Enigszins trots waren we die avond wel toen we na een aantal uur alweer een stuk vloer erin hadden liggen. Moe maar voldaan gingen we slapen om de dag erna er weer keihard tegenaan te gaan. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat we beide spierpijn hadden in zowat het hele lijf, haha! Fysiek is het wel pittig maar zelfs dat gaf voldoening, zo van Ajeto! Een kreet die we vaak geroepen hebben.

Aanpoten maar dan heb je ook wat!

We hebben er daarna nog twee volle dagen over gedaan om de vloer erin te leggen. Veel tijd ging gewoonweg zitten in het verplaatsen van kasten en andere spullen. Het verwijderen van de oude vloerbedekking en het verwijderen van de bestaande plinten. Maar dat wisten we van tevoren. Ik denk dat je in een leeg huis de vloer in een dag kan leggen in bijvoorbeeld in de woonkamer. Als je op voorhand goed bedenkt waar je begint, welk verband je in de vloer wilt hebben en de juiste materialen in huis hebt dan ben je al op de helft.

Een plan de campagne maken is essentieel met het zelf leggen van een vloer. Zorg voor een schone ondervloer, met de layred vloer hoeft deze geeneens spiegelglad te zijn, en een kind kan de was doen. Nou ja, een kind niet maar ik garandeer je dat het te doen is! Samen klussen is gewoon leuk, als je de zin ervoor maar hebt en je realiseert dat het best wel een werk is dan komt het goed. De voldoening achteraf en de prachtige vloer van Moduleo waren het dik en dubbel waard voor ons in ieder geval om het zelf te doen. Ik heb uiteraard van alle hoeken foto’s gemaakt en deel ze graag!

Mijn man is de beste 🙂

Ik wil nog even Peter prijzen om zijn harde werken en zijn plezier om iets moois ervan te maken. We hebben het toch maar samen geflikt! Nu wil ik uiteraard wel weten wat jullie ervan vinden? En of jullie ook wel eens een vloer gelegd hebben? Als je overweegt om zelf een vloer te leggen dan raad ik echt de nieuwe LayRed® Moduleo – Luxueuze vloer aan. Als wij het zelf kunnen, dan kan jij dat vast ook!

Liefs Andrea

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Moduleo ♦

Categories:

9 Reacties

 1. Ik schreef het net al onder je post: wat een bikkels zijn jullie! En wat een topteam. Ziet er super strak uit en het is zoveel gezonder en de ruimtes ogen veel ruimer! Heel mooi gedaan! Lfs Linda

 2. Ongelofelijk wat hebben jullie hard gewerkt. En wat een geweldig resultaat, het is echt een up grade!!
  Ik heb al wel een aantal keer een laminaat vloer gelegd maar geen ervaring met pvc. Vooral dat niet stoffige zaagsel lijkt me ideaal!!

  • Dankje Mindy, het was een klus maar het zeker waard 🙂 Het leggen zelf ging vrij makkelijk en van dat stof is echt geen onzin! Scheelt zoveel troep X

 3. Zooo ontzettend tof voor een stelletje amateurs haha als mijn John het zou zien kregen jullie ook vast een dikke duim !
  Echt prachtig geworden Dré , wat een andere sfeer zo !

 4. Hello,
  We already know Moduleo and very appreciate the qualité. We would like to try this collection Layred now. Is it possible to know which model did you choose ? Very good choice, wonderful… Thanks in advance !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *