Eindelijk was het dan zover! De interieur collectie dagen, een vakbeurs voor project- en woninginrichter waar nieuwe collecties op het gebied van vloeren, stoffering, wandbekleding en raamdecoratie centraal staan ging van start. Nieuw dit jaar was het Inspiratiecafé.

Vrij vroeg in het jaar werd ik benaderd door Gerard – Marketing coördinator van de Interieur Collectie Dagen. Of ik interesse had om in het inspiratiecafé een workshop/presentatie te geven over hoe je nou te werk gaat als je als winkeleigenaar aan de slag wilt met Instagram. En hoe je dit ook kunt vertalen naar je winkel. Dat leek me een geweldige uitdaging. Let wel, spreken voor een groep mensen is niet mijn sterkste kant maar over Instagram kan ik natuurlijk wel wat kwijt. Ik weet inmiddels prima wat werkt op Instagram. Advies geven hierover, dat moest lukken.

 

Omdat ik wist dat Marieke van Whisperingbold veel ervaring had met spreken en het maken van een mooie PowerPointpresentatie vroeg ik Marieke om mijn partner te worden voor deze dag. Marieke en ik liggen elkaar wel, dat was al gebleken bij de IG-Lunch, samenwerken ging ons goed af. Gelukkig leek het haar ook tof!  Samen gingen we voor een eerste bespreking richting Gorinchem. We hadden een leuk gesprek met Gerard en Mascha, Mascha is werkzaam bij Easyfair, Head of Events Interior & Retail, en we besloten om ervoor te gaan.

Voorafgaand zijn er natuurlijk heel wat uren werk in gaan zitten, hebben Marieke en ik een gedegen plan de Campagne gemaakt en zo kwam er een mooie presentatie uit voort. De dag zelf was aangebroken en toch wel lichtelijk nerveus ging ik naar de Evenementenhal Gorinchem waar de Interieur Collectiedagen plaats vonden. Marieke trof ik daar.

We hadden ons ‘eigen’ inspiratiecafé, mogelijk gemaakt door Luxaflex die er ook stond met een prachtige stand. Het zag er super strak uit! Mooie bilboards waren er gemaakt, er stonden gezellige zitjes en ‘ons’ podium was ook tof. Voor ons konden mensen plaatsnemen zodat we goed met de mensen konden praten. Ik was dan ook gepast trots 🙂

 

Om een uur was onze eerste presentatie en rond kwart voor een melden zich de eerste belangstellende mensen. Je kon je van tevoren inschrijven op de presentatie en gelukkig was dat ook gebeurt. Marieke ging van start en ik haakte in. We hadden de presentatie goed voorbereid al had ik even wat opstart problemen. Ik had voor mezelf wat aantekeningen gemaakt maar in combinatie met de klikker werkte dat niet zoals ik gedacht had. Wel had ik kunnen vertellen wat ik wilde vertellen.

Hoe dan ook, de presentatie werd goed ontvangen en de vragen achteraf waren van oprecht geïnteresseerden. We hadden even tijd om een rondje te maken en een hapje te eten. Er was veel te zien waaronder prachtig behang van Eijffinger en ook Moduleo had groots uitgepakt met een mooie stand. De stand van Luxaflex lag tegenover het Inspiratiecafè en zag er ook prachtig uit!

Om 4 uur volgde de laatste presentatie en ik liet de aantekeningen voor wat het was. Deze presentatie verliep dan ook een stuk vlotter! Marieke en ik vonden het superleuk om gedaan te hebben en we waren dan ook dik tevreden. Zo ook Gerard en Mascha. We kregen fijne feedback. We sloten de dag tevreden af.

Thuis aangekomen heb ik de dag nog eens voor mezelf doorgenomen. Ik had er plezier aan beleefd. Vond het echt wel spannend, een presentatie was voor het eerst. En ik denk altijd dat ik het beste uit de verf kom in mijn schrijven, op Instagram en met een op een contact. Maar dat is natuurlijk iets wat ik mezelf wijs maak. Het ging best goed, ik weet waar ik over praat, kan mensen echt wel iets leren over Instagram & Interieur en ik mag dit dan ook weer met een dikke voldoende afvinken.

In de toekomst lijkt het mij dan ook erg tof om vaker te spreken, workshops te houden en winkels te begeleiden bij hun aanpak hoe je jezelf het beste profileert op Instagram. Dit ga ik verder uitwerken, ik denk dat ik aardig wat kennis in huis heb inmiddels en wil hier zeker nog meer mee doen. Wat een leuke job heb ik toch!

Liefs Andrea

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *