Wat kom ik toch in contact met leuke inspirerende mensen! Grace is daar eentje van. We hebben al een poosje contact via Instagram en ik ben echt lyrisch van haar werk. Nadat we samen een give away hadden gedaan werd het tijd om ook eens persoonlijk kennis te maken!

Naar Zandvoort.

Voor de gezelligheid had ik Marieke meegevraagd om een bezoekje te brengen aan Grace Spiegel en haar atelier in Zandvoort. Zoals gewoonlijk kon ik in eerste instantie weer niet vinden waar ik moest zijn maar gelukkig kwam Grace me buiten tegenmoet gelopen 😊

Soms heb je met mensen het gevoel ze al veel langer te kennen, zo ook met Grace. Echt een leuk hartelijk mens. Haar atelier was tof! We mochten deze dag zelf aan de slag met een mooi groot blanco canvas. Een beetje afwachtend begon ik aan ‘mijn’ werk. Je moet weten, ik teken poppetjes nog steeds met harken in plaats van handen. Om maar even mijn tekentechniek weer te geven 😉

Grace spiegel

Zelf aan de slag.

Marieke en ik besloten om hetzelfde te gaan schilderen. 3 Aziatische dames op een rij. Dit schilderij stond bij Grace in haar atelier. Afkijken mocht! Gelukkig gaf Grace ook aanwijzingen en vond ik het tof om met de kleuren te mengen. Ik moet zeggen dat ik het superleuk vond om te doen! Grace schildert niet per se met kwasten maar ook met doek, spons en zelfs de vingers doen mee. Tussendoor kregen we een heerlijke lunch en kletsen over van alles en nog wat.

Korte bio Grace.

Grace schildert nog niet zo gek lang. Toen ze na 15 jaar haar interieurwinkel verkocht ging het roer helemaal om. Ze besloot om opleiding aan de kunstacademie in Haarlem te gaan volgen. Na eerst bezig te zijn geweest met beeldhouwen ging ze over naar het schilderen. Grace schildert voornamelijk Aziatische vrouwen, portretten maar ook bijvoorbeeld kimono’s of schoenen. Haar voorliefde voor Oriëntaalse kunst en antiek komt tevoorschijn in haar schilderijen.

Door het prachtige kleurgebruik springen haar schilderijen gelijk in het oog. Het heeft iets mystieks. Ze maakt trouwens maar gebruik van zes basiskleuren, mengt haar ‘eigen’ kleuren tot wel vijftig verschillende kleuren. Inmiddels heeft ze verschillende exposities gehad en worden haar werken over heel de wereld verkocht. Ook zijn er prints van haar werk te koop.

Top dag!

Ik heb een topmiddag gehad bij Grace, Marieke ook. Grace is in het echt ook een hele hartelijke leuke en inspirerende vrouw! Gelukkig heeft ze mij op het laatst nog wat geholpen bij het schilderij en nu hangt hij dan ook gewoon in mijn woonkamer. Samen met een zeefdruk en print van Grace zelf. Bedankt lieve Grace voor deze topdag!

Liefs Andrea

♥ Ook zo’n mooie print bemachtigen? Ze zijn te bestellen via Flekzer

4 Reacties

  1. Wat ontzettend gaaf dat ze het gewoon gedurfd heeft om deze ommezwaai te maken! Ik geloof dat schilderen heel bevrijdend werkt. Ik was vroeger altijd graag aan het tekenen maar ik ben helaas niet zo goed Mooi dat jullie een dagje bij haar schermen mochten zijn❤

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *