Een Tiny house, wat is dat nou en hoe beleef je dat? We gingen het ondervinden. Ik mocht samen met Tatjana, Marieke en Renske naar Droompark – Maasduinen waar we twee Tiny houses tot onze beschikking hadden. En Tiny waren ze! Maar ook erg sfeervol en gezellig.

Wat is een Tiny house? 

Ik had natuurlijk wel eens gehoord van Tiny houses, het is momenteel ook wel een beetje een hype. Er zijn mensen die permanent wonen in een Tiny house, duurzaamheid is hier de achterliggende gedachte. Maar wij meiden wilden gewoon ook een gezellig weekendje samen doorbrengen, in een Tiny house. We hadden al in het voorjaar een datum geprikt. Vier werkende vrouwen samen een weekend weg vereist de nodige planning.

Op vrijdag 20 september was het dan zover, de vooruitzichten van het weer waren gunstig! Met opgetogen zin vertrok ik richting Venlo waar we in droompark – Maasduinen gingen verblijven in twee Tiny houses naast elkaar. Tatjana en Renske waren ook onderweg, Marieke zou de volgende ochtend komen.

Droompark – Maasduinen, onze bestemming. 

Aangekomen in Venlo trof ik gelijk Tatjana en Renske. De pret kon beginnen! We melden ons bij de receptie en kregen twee sleutels en uitleg hoe het park werkte. Aangekomen bij de Tiny houses werd ik er blij! Wat een sfeervol plekje! Tussen de bomen staan vijf Tiny houses in een cirkel. In het midden is een gezellige patio waar je een vuur kan stoken en er staat een hottub. Je snapt dat we daar alleen al voorpret van hadden.

Binnen zijn de huisjes superleuk aangekleed, het is klein maar fijn en voor een weekendje goed te doen. Beneden is alles aanwezig wat je nodig zou kunnen hebben. Koelkast, twee pits kookplaatje, servies en een oven. Een palletkachel zorgt gelijk voor warmte en sfeer. Op wat puntjes na zoals een haakje om een theedoek aan op te hangen is het gewoon goed ingericht. Bedden waren opgemaakt, een set handdoeken lag klaar.

Slapen doe je boven, dat was wel even wennen. Je kunt er namelijk niet staan, kruipend of op je billen is de enige manier in bed te geraken, en eruit. Maar het heeft ook wel iets gezelligs! Boven je bed is een dakraam wat heel sfeervol is in de avond en met wakker worden.

We installeerde onze spullen en togen eerst naar de winkel. Renske ging voor ons koken op zaterdag en we hadden ook wel zin in een biertje, wijntje en hapje voor in de avond. Op een paar minuten rijden ligt een supermarkt. We deden de boodschappen en die avond aten we gezellig met zijn drieën in het Italiaanse restaurant Sophia’s wat bij het park ligt. Een heerlijk voorgerecht en een pasta ging er wel in!

De eerste dag was om.

Toch een beetje moe besloten we die avond een film te kijken, Dirty Dancing, haha heerlijk zwijmelen bij een feel Good movie! Het was een gezellige avond. Renske sliep die avond alleen, wel zo prettig als je zwanger bent. Tatjana en ik kropen letterlijk samen naar boven! De nacht was een beetje onrustig, ik moest plassen en ja dat ging gepaard met gesteun, haha! Ook vielen er eikels op het dak, je moet je voorstellen dat we een meter speling hadden tussen het bed en dak. Ik schrok me wild bij die eerste eikel! Maar viel al snel weer in slaap. Wakker worden was fijn met uitzicht op de blauwe lucht en de bomen.

Dag twee, gezellig!

De volgende dag hebben we gezellig samen een ontbijt gegeten met zijn drieën nog. Marieke kwam al vroeg aan en we besloten bij de huisjes te blijven. Er werden filmpjes gemaakt, stories gedeeld en Renske maakte een vlog. Boodschappen werden ook gedaan en er werd veel gelachen! Het was daarnaast ook nog eens heerlijk weer. Tegen vijf uur ging Renske koken voor ons, want dat kan ze, ze is niet voor niks foodblogger! Ondertussen hadden Tatjana, Marieke en ik de taak op ons genomen om de hottub aan te zetten. Dat was een heel karwei! Nu kan ik best een vuurtje aanmaken maar het heeft drie uur geduurd voordat hij op temperatuur was. Het is dan ook een flinke plons water wat verwarmd moet worden.

Ondertussen aten we een heerlijke pasta met forel en paprika en een salade, dat had Renske heerlijk gemaakt! Bordjes op de schoot, gezellig bij elkaar. Het recept deelt Renske op haar site. We dronken een glaasje Jagermeister, biertje en wijntje en de sfeer zat er goed in. Toen de hottub eindelijk heet was, een verzoek van Marieke, niet warm maar heet, gingen we erin. Ooh man! Dat was echt heerlijk! Ik wil er ook een in mijn tuin. De warmte is zo aangenaam, ontspannend en lekker.

Gekke foto’s en filmpjes werden gemaakt, die ik niet deel, dat is voor privé, haha! Al snel steeg de temperatuur door naar 45 graden en werden we toch een beetje erg heet in die hottub. Het was ook wel een lange dag geweest dus gingen we nog gezellig onder het genot van een borrelplankje en wijntje een film kijken. Rosé van de warme hottub en wijn besloten we rond 11 uur naar bed te kruipen. Inmiddels wisten we van het bestaan van de eikels dus sliepen we stukken beter!

Dag van vertrek. 

De ochtend van vertrek was aangebroken, na een lekker ontbijt samen ruimden we de huisjes op en hadden Tatjana, Marieke en Miranda die er helaas niet bij was, nog een verrassing voor Renske. We hadden een babyshower gepland! Wel in Den Haag dus er volgde eerst een lange rit. Aangekomen troffen we Miranda daar. Renske had dus geen idee en schoot vol, zoals dat gaat bij zwangere vrouwen 😊 We sloten ons weekend af met een lekkere high-tea!

We kijken terug op een supergezellig weekend! Wanneer we weer met zijn allen samenkomen weten we nog niet maar het is zeker voor herhaling vatbaar. Een verblijf in een Tiny house is zeker aan te raden. Er liggen verschillende parken in Nederland, raadpleeg even de site van Droomparken om te kijken waar je terecht kunt voor zo’n ontzettend gezellig Tiny house verblijf!

Liefs Andrea

Foto credits: Tatjana & Andrea

7 Reacties

  1. Heel leuk. Zag het ook al op my (jouw) story voorbij komen. Maar die ruimte boven oepsie. Ik denk dat ik 100x mijn hoofd zou stoten haha. Leuk blog weer lieverd. XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *