Planten geven elk interieur leven. Je kunt er eigenlijk niet omheen. Sla maar eens een magazine open zoals VTWonen. In elk interieur hoort op zijn minst een plant. Planten zijn hot en blijven dat ook nog wel even. Ik zet voor jou vijf tips op een rijtje hoe je gemakkelijk planten in je interieur toevoegt. Geen ingewikkelde moeilijk te houden planten maar groen waar iedereen mee aan de slag kan. Meer groen in huis met makkelijke kamerplanten is ook voor jou haalbaar!

Tip 1. Cactus. Een van de makkelijkste planten zijn toch wel cactussen. Ze vergen niet veel onderhoud. Komen in allerlei soorten en maten en als je ze een poosje ‘vergeet’ dan nemen ze je dat niet kwalijk. Wel is het een fabel dat cactussen helemaal geen water nodig hebben. Wat je het beste in acht neemt is om de grond tussen gietbeurten droog te laten worden. Voel dus altijd even of de grond van je cactus droog ik voordat je hem bewatert. Een cactus die te veel water krijgt gaat rotten. Zet een groepje cactussen bij elkaar voor een lekker botanisch effect. Zet je ze in kleurrijke potjes dan bereik je gelijk een bohemian sfeertje. Zeer stylish!

Tip 2. Succulenten oftewel Vetplanten worden vaak onder de categorie cactus geschaard. Ze zijn dan ook erg aan elkaar verwant. Het verschil zijn de stekels. Beide slaan ze water op en vallen onder de noemer succulenten. Een van de bekendste vetplanten is toch wel vrouwentong. Een plant die in de jaren 70 furore maakten en in bijna elke vensterbank te vinden was. Vetplanten hebben een heuse comeback doorgemaakt. Ze zijn in onderhoud net zo makkelijk als cactussen. Een mooie grote vetplant kan echt een eyecatcher zijn in je interieur.

Tip 3. Ficus Lyrata ook wel bekend als tabaksplant of vioolbladplant is mijn persoonlijke favoriet. Met deze plant in huis bereik je gelijk een wauw effect. Als je overweegt een te kopen ga dan gelijk voor een groot exemplaar. Ze zijn ook verkrijgbaar als stamplant. Deze planten houden van veel zonlicht. Een plekje bij een raam doet ze dan ook goed. De ficus heeft veel water behoefde. Het liefst houd je de grond altijd licht vochtig. Niet kletsnat en ook geen water onder in de pot. Daar gaan de wortels van rotten. Als dank voor je goede zorgen kan deze plant uitgroeien tot aan je plafond.

 

Tip 4. Yucca beter bekend als palmlelie is een stoere plant. Met zijn enigszins woeste uiterlijk een prima plant voor in je interieur. Makkelijk in de verzorging. Hij houdt van warmte en kan goed tegen droogte. Soms heeft de plant wat bruine bladeren aan de onderkant. Haal ze weg dan heeft de plant weer meer energie voor nieuwe bladvorming.

Tip 5. Monstera. Als laatste plant in dit rijtje makkelijke planten staat de Monstera, ook wel bekend als gatenplant. Deze plant maakte een aantal jaren geleden een heuse opkomst door. Zeer geliefd bij interieur liefhebbers vanwege zijn mooie blad en snelle groei. De Monstera houdt van water maar let op te veel water en zijn wortels gaan rotten. Voel dus altijd even of hij nog voldoende nat is voordat je hem een scheut water geeft. Deze plant houdt niet van fel zonlicht maar gedijd verder overal prima. Zelfs in een donker hoekje wil deze plant het nog goed doen. Draai hem regelmatig een kwartslag zodat hij niet een kant opgroeit. Opbinden wanneer hij uit zijn voegen groeit.

Met deze planten top 5 kan zelfs iemand die nog nooit een plant heeft gehad aan de slag. Maar wees gewaarschuwd, eens je begint met planten in je interieur wil je nooit meer anders! Nog meer planten tips? Lees dan de blog  ‘5 plantentips van Andrea‘.  Hierin geef ik 5 makkelijke tips voor het verzorgen van planten.

Nog meer tips over hoe je bijv. Planten in je badkamer houdt schreef Anja een handig blog!

Liefs Andrea

15 Reacties

  1. M’n monstera heb ik net weg gegeven en m’n laatste cactus heb ik bij Nayla op de kamer gezet. Maar verder heb ik ze allemaal. Yucca is mijn favoriet maar dat komt ook omdat dat m’n eerste plant was❤

  2. Bij mij doet de varen het erg goed.
    Ook ik heb de sansevieria staan en verder inderdaad wat cactussen en een bananenplant . En een peperomia ook een gemakkelijk plantje

  3. De ficus lyrata is bij ons 3 x overleden maar die er nu staat doet het gelukkig al een aardig aantal weken goed. Denk dat het dus aan de standplaats lag. Fingers crossed dat ie het leuk blijft vinden bij mij. Fijne dag. Kus

  4. De ficus lyrata staat hier hoog op het verlanglijstje, maar we kunnen hem helaas niet kwijt, er staan al teveel planten 😀 De monstera is hier in huis een favoriet, groeit ook als een monster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *