Een darmdetox kuur van vitamunda.

Al zeker een jaar wilde ik graag een darmdetox kuur doen. Maar het kwam er maar niet van. Tot afgelopen week! Ik startte met mijn 3daagse kuur van Vitamunda en ik deel graag mijn bevindingen met jullie. Wees gewaarschuwd, de informatie kan soms iets minder fris zijn maar ik probeer het netjes te houden.

Start.

De bedoeling was om vrijdag 7 juni – de week van de darmdetox – te beginnen met het afbouwen van voedsel. Dit doe je namelijk gedurende twee dagen. De eerste dag de helft minder van je eten en de tweede dag liefst zoveel mogelijk vloeibaar voedsel zoals yoghurt en soep. Maar Glenn kwam op zaterdag en die wilde ons graag trakteren op Sushi. Ja sorry maar voor Sushi doe ik vrijwel alles! Dus besloot ik het naar begin van de week door te schuiven. De darmdetox week van Vitamunda duurde de hele week dus dan kon best.

Afbouwdagen.

Zondag 9 juni begonnen mijn twee afbouwdagen. Het ging prima, ik at iets minder dan normaal, je moet weten, ik heb altijd trek en kan eten als een bootwerker. Maar ik at in de ochtend een sneetje volkorenbrood met een eitje, in de middag een bakje yoghurt en in de avond, oeps… De leftovers van de Sushi! Te lekker om weg te gooien. Op maandag at ik in de ochtend yoghurt met fruit, in de middag een cracker en als avondeten lekker verse tomatensoep. Nog steeds geen straf maar ik was ook nog niet echt begonnen natuurlijk.

Start darmdetox dag 1.

De ochtend van de eerste dag had ik eigenlijk helemaal de moed niet om te beginnen. Ik stond met trek op, natuurlijk het gevolg van de twee voorafgaande dagen. Maar ik besloot om niet al op te geven voordat ik überhaupt begonnen was. Dat kan ik dan niet rijmen met mijn grote mond, wie A zegt… Maar stiekem dacht ik wel “had ik nou niet A gezegd, dan had ik nu lekker een omeletje kunnen bakken.”

Ik besloot er gewoon mee te beginnen en shakete mijn eerste shake, de darmdetox van Vitamunda was begonnen. Ahh als alles zo zou smaken als deze Wake-up shake dan kreeg ik het zwaar. Ik vond het ronduit goor. Maar de maaltijd shake die ik een half uurtje laten nam smaakte beter. Nou ja, het was minder vies. Het snack zakje wat ik rond half 11 nam ging ook wel. Tegen de middag had ik geen trek meer maar gewoon honger! Ik en honger = Hangry! Ik hield me de rest van de dag een beetje op de vlakte en nam braaf de overige shakes want natuurlijk mocht mijn gezin niet de dupe worden van mijn detox avontuur. Avonds kwam ik maar moeilijk in slaap. Gelukkig toen ik eenmaal sliep was het goed.

Dag 2.

Ik werd wakker met een barstende hoofdpijn. Bagger! Maar na een paracetamol trok de hoofdpijn gelukkig snel weg. En heel merkwaardig, ik had geen hongergevoel! Wel voelde het alsof ik mijn kaken aan het werk moest zetten. De behoefte om te kauwen. De wake-up shake sloeg ik over. Ik nam daarvoor in de plaats een lauw glas water. Gedurende de dag knaagde mijn maag wel lichtjes maar ik moet zeggen niet zo erg als dat ik verwacht had. Ik dronk tussendoor zoveel mogelijk water. Normaal vergeet ik te drinken, nou ja water dan. Een lekker glas wijn (lees, dit eindigt in een fles) op de vrijdagavond vergeet ik niet zo snel.

In de avond nam ik naast de maaltijd shake een kopje tuinkruiden bouillon. Jee wat smaakte dat lekker! Ik had verwacht vandaag vaak naar het toilet te moeten maar dat gebeurde niet. Ja veel plassen, dat wel. En mijn plas zag gifgroen. Ik informeerde even op de facebook groep van Vitamunda maar het was niks om me zorgen om te maken. Ik sliep wel een stuk onrustiger. Vaak wakker. Nog een dag te gaan. Ik zou het volhouden! Of toch niet?

 

Dag 3.

Het eerste wat ik dacht toen ik wakker werd was “ik mag een avocado eten!” Het is niet dat ik erge honger had maar ik miste echt smaak en het kauwen. Na een uurtje wakker te zijn kon ik eindelijk naar het toilet. Ik zal niet in detail treden maar de detox bio film wat eruit zou moeten komen kwam eruit. En ik voelde me het toilet bezoek enorm opgelucht. Ik had best een opgezwollen gevoel maar dat trok nu gelukkig weg. De drie maaltijd shakes en de twee snack shakes dronk ik braaf op. Ook smaakte de avocado bijzonder lekker!

 

Ik ging in de avond over de scheef en propte een halve stroopwafel en een pakje chocomel naar binnen. Oeps! Net niet helemaal gehaald. Maar ik was toch trots op mezelf. Drie dagen niet eten is gewoon voor een hongerlijder zoals ik ben een echt opgave. Die stroopwafel en chocomel was pas na alle shakes, ik kan het heel goed recht kletsen.

Wat heeft het mij gebracht?

Ik vind dat lastig te zeggen. Op vrijdag werd ik wel superfit wakker. Maar kwam dit nou door de darmdetox of toch ook door het feit dat we al weken geen drank meer ophadden? Het was mijn verjaardag, dus die wijn zou wel aangevuld worden. Zaterdag is als een waas aan me voorbijgetrokken. Het glas werd een fles en we gingen erg laat naar bed 😊 Verdere uitleg niet nodig.

En nu ik dit typ is het maandag en voel ik me eigenlijk wel lekker! Of ik het nog eens zou doen? Ik weet het niet, wellicht ooit maar dit jaar niet meer hoor! Ik wilde dit al heel lang eens doen. Het is wellicht ook nog te vroeg om echt te voelen wat het vanbinnen heeft gedaan. Maar ik voel me best goed op wat reumaklachten na dus laat ik positief afsluiten en dit wijten aan de darmdetox kuur van vitamunda!

Liefs Andrea

 

♦ Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Vitamunda. ♦

4 Reacties

  1. Ai, ik proef bijna de smaak van die ochtend shake en zie je bijpassende gezicht erbij… Ik ben dus ook zo’n type die de hele dag door trek heeft en ook moet eten. Ik denk dat ik het ook bijzonder zwaar zou hebben zeker als je voor de rest van de familie een gewoon lekker maaltje aan het koken bent. Aan de andere kant, drie dagen is te overzien. Nou ja, bedankt dat jij proefkonijn wilde zijn. Ik denk er nog even over na . Liefs Linda

  2. Oeff ik ben ook echt een kouwer en daarnaast verslaafd aan koolhydraten Vind het super knap van je!! Denk niet dat ik het zou kunnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *