Oh jee daar ga ik weer! Ik heb weer wat te klagen. Jawel lieve dames en heren het moet mij van het hart. Jullie weten, tenminste mijn volgers op Instagram weten dat ik een fervent Instagrammer ben. Dat ik al ruim drie jaar op Instagram zit. En dat ik de contacten tof vind en de inspiratie ook. Maar toch wil ik ook even een andere kant belichten. 

Influencer.

Het begon voor de lol en het groeide uit tot een hobby en is inmiddels ook gewoon business geworden. Instagram. Met mij zijn er vele die op een of andere manier zich hebben weten te manifesten op het platform. Maakt niet uit hoe, we zijn er. We delen foto’s, krijgen opdrachten, sommige erg goed betaald ook en influenceren erop los alsof het niks kost! Wat natuurlijk niet waar is, het kost heel veel tijd, liefde en aandacht om een mooie content te maken. Maar daar ga ik niet verder over kwekken, daar heb ik al eens een blogje over geschreven.

Het woord influencer heeft op zich al een lading natuurlijk. Vaak negatief. Ook ik vond het eerst maar een raar woord. Maar ik ben daar van terug gekomen. Het is geen raar of naar woord. Dat maken we ervan. Ik heb het in mijn hoofd vrij vertaald naar inspirator! Klinkt al veel leuker 😊 Ik vind het een groot compliment als ik iemand weet te inspireren. En dat is eigenlijk wat influencers doen. Maar dan commercieel. Niks mis mee.

Steken onder water.

Natuurlijk is niet iedereen bezig met content creëren of influencer zijn, nee er zijn ook echt heel veel voor de leuk hobbyisten onder de Instagrammers. Zo ben ik ook begonnen! En nog steeds zie ik het als hobby maar ook als werk, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Een klein aantal, en lees dit even goed, ik zeg een klein aantal dus zeker niet allemaal, mensen vinden het ook erg vermakelijk om de zogenoemde influencers eens goed aan te pakken. Commentaren als “je foto is niet echt want bewerkt” of deze “cactussen op je afzuigkap is echt stom, dat doe je toch niet?” of nog zo’n goeie “jij bent echt fake geworden” zijn niet van de lucht. Ook de afgunst is vaak te voelen.. “Heb je nou alweer wat gekregen?” Dat is ook een vaak gehoorde uitspraak.

En dan heb ik geeneens zicht op de gesprekken die dit selecte groepje Instagrammers voeren over influencers. Want ik weet dat die gesprekken er zijn, dat is bijna tastbaar. En ook wel eens zichtbaar, in de comments, alleen hebben ze niet door dat ik en andere influencers dit ook lezen.

Flauw, heel flauw want ik durf te wedden dat 80% van deze zeurmiepen net zo graag zouden willen influenceren! Dit is iets waar ik mij dus steeds meer aan ga storen, ik vind het zo jammer namelijk. Natuurlijk kan ik en met mij vele heus wel tegen kritiek. Maar zeiken (dan maar grof) om het zeiken of uit afgunst doe je maar op twitter. Daar is Instagram veel te leuk voor. Laat het niet verzuren, oké? Het is zo’n mooi platform, zou toch zonde zijn.

Haat-liefde verhouding.

Dan het volgende, mijn haat-liefde verhouding met Instagram neemt ernstige vormen aan. Ik word een beetje kriegel van de bubbel, de bubbel waar ik in zit zodra ik de telefoon open. Ik verdwijn ineens zomaar een half uur van de radar zodra het logootje geopend is. En dat lieve lieverds, want dat vind ik jullie echt wel, dat gaat mij te parten spelen. Waar blijven die 5 uren op een dag? Ik plaats maar 1 foto. En toch ben ik al die uren kwijt! Foetsie! Weg! Scrollend door instaland, commentaartje hier, fotootje opslaan daar en hup weer een dag voorbij waarvan ik niet weet waar de uren zijn gebleven.

Of ja ik weet het wel, ze zitten in mijn telefoon, mijn schermtijd appje houdt het keurig bij. En nu met Teun wil ik dat helemaal niet. Ik wil fietsen, puzzelen, een potje scrabbelen. En daarom ben ik ook een stap terug gaan doen de afgelopen maanden. Maximaal twee uur per dag is genoeg. Veel zelfs.

Gelukkig is het niemand echt heel erg opgevallen. Nou ja, ik word minder gezien, Instagram straft mij gelijk af. Maar dat is mijn keuze. Ik bedoel meer dat ik niet gemist word. Het gaat gewoon allemaal door, ook zonder mij natuurlijk. En daar ben ik dan wel weer blij om. Dan hoef ik mij ook minder schuldig te voelen. Want dat deed ik ook nog eens, mij schuldig voelen als ik iets gemist van iemand die ik volg. Ziek, verjaardagen, kindjes geboren, vakanties begonnen of afgesloten. Zodra ik het niet gezien had maar twee dagen later wel voelde ik mij schuldig. En dat is natuurlijk ook niet te doen. Ik kan onmogelijk de levens van 900+ mensen bijhouden.

Misbruik van foto’s.

Nog een ding waar wij Influencers vaak mee te kampen hebben is met ‘gestolen’ foto’s. Wat ik hiermee bedoel is dat er bedrijven zijn die doodleuk zonder toestemming of vermelding aan de haal gaan met jou fotomateriaal. Ik kom het regelmatig tegen en in het begin schonk ik er weinig aandacht aan maar tegenwoordig toch wat meer.

Kijk als iemand onopzettelijk dit doet dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Maar bedrijven waar een hele marketing achter zit? Die weten beter. Eerlijk? Ik ben in het vroege begin van mijn bloggen ook wel eens de fout ingegaan. Ik deelde een foto van een andere blogger zonder toestemming te hebben gevraagd.

Wel had ik credits gegeven maar het was natuurlijk niet zo slim van mij. Ik wist de ‘regels’ toen nog niet. Echt niet. Ik kreeg een boze ( en terecht) email waar mij gesommeerd werd de foto gelijk te verwijderen en als ik dit niet zou doen een boete van €1250 moest betalen. Toen ben ik mij uiteraard gaan verdiepen hierin. Nu zou ik nooit meer een foto gebruiken zonder toestemming.

Ik heb het hierover ook gehad met andere influencers en sommige krijgen echt hele nare feedback als ze aankaarten dat hun foto niet zomaar gebruikt mag worden. Dat ze een slaatje willen slaan uit het feit dan hun foto wordt gebruikt. . Of dat ze blij moeten zijn dat hun foto überhaupt gebruikt wordt. Dit is ronduit schandalig. Er gaat veel aandacht, tijd en liefde zitten in een goede content. En sommige bedrijven denken dat ze voor nop mee kunnen zeilen. Not done!

Wat vind jij? (eerlijk!)

Waar ik erg benieuwd naar ben is hoe jij tegen Instagram en influencers aankijkt. Snap je mijn relaas of vind je misschien wel dat ik niet moet zeuren. Ik ben natuurlijk blij met alle kansen die op mijn pad zijn gekomen. Maar ik ben het wel anders gaan doen, minder uren op een dag op mijn mobiel zitten. Daarnaast is bloggen een groot onderdeel geworden van mijn dagindeling. Ik geniet van het schrijven en van mooie content maken. Steek veel energie in de foto’s die ik maak. Dus ja lieve mensen, ik ben een influencer en daar ben ik trots op! Laat je een berichtje achter? Dat vind ik oprecht leuk 😊

Liefs Andrea

65 Reacties

 1. En daar mag jij zeer zeker trots op zijn lieve Andrea. Ik vind het geweldig wat jij doet, en mensen die daar een afkeer tegen hebben moeten niet op IG zitten of niemand gaan volgen. En dat jij dingen krijgt nou lekker toch. Jij werkt er hard voor. Tuurlijk ik zou ook wel eens wat willen krijgen maar dat is niet zo dus pech, maar daarom wil het nog niet zeggen dat ik iemand anders het niet gun. Jaloezie of afgunstig dat heeft echt mijn hele leven niet in mijn woordenboek gestaan en het komt er ook beslist niet in. Ik ben blij voor jou en trots hoe jij dit toch maar mooi flikt. Lekker zo doorgaan lief XXX ♡.

  • Hallo Andrea,
   Fijn voor jou dat je zover gekomen bent op IG. Zover dat je jezelf influencer mag noemen. Negatieve klank …Ja soms voor mij ook daar ben ik heel eerlijk in. Het is soms niet fijn als je overspoelt word met reclame zonder dat je jezelf daar van bewust bent…en soms wordt je gek van weer dat geurwolkje wat alweer bij iemand voorbij komt…en ja ik heb me laten beïnvloeden en ook een geurwolkje gekocht Maar het is je van harte gegund want bij jou heb ik toch het idee dat ik te maken heb met een fijn mens. Door oa. Je persoonlijke verhaal..Hoe je,je volgers benaderd en je best doet om te reageren. Ik volg je met plezier en vind het oprecht fijn voor je dat je het zo goed doet op IG. En inderdaad laten we het positief houden…dat is waarom ik IG zo leuk vind. Let the haters be haters en geniet van de positieve reacties. Marilu

   • Hi Marilu, ik begrijp je wel hoor. Reclame is echt overal. Op tv, in de winkel, op straat, facebook, tijdschriften en ook op Instagram. Ik kom ook soms in de verleiding om iets te kopen waarvan ik achteraf denk ‘heb je nou weer gekocht Dre’ maar dat is dan toch mijn keuze geweest om tot aankoop over te gaan. Al weet ik dat je wellicht soms geïndoctrineerd kunt raken. Ik vind het heel fijn om te lezen dat je mij oprecht inschat 🙂 En dat je me graag volgt, dat vind ik een super groot compliment! Zelf ben ik best positief ingesteld en hoop dan ook dat we op Insta gewoon lief blijven naar elkaar toe. Dank voor je eerlijke feedback! Stel ik echt op prijs. X

 2. Zucht….ik word er zo moe van. Neeeee niet van jou of van jou andere collega’s!!! Maar meer dat men overal wat van vind. En dan met name de negatieve kant. Ik geniet van je foto’s én je verhalen. En als ik het niets vind scrol ik gewoon door….maar die negatieve reacties vind ik heel erg. Ik zou zeggen “vooral doorgaan !”

 3. Rotte appels en peren zullen er altijd zijn..helaas, ze hebben waarschijnlijk niets nuttigs te doen.. Ik ben blij met je op Insta en kijk graag met je mee. Meer tijd met Finn, gewoon doen! You go

   • Lieve Andrea,

    Ik vind jou een top wijffie, jij hebt dit bereikt met veel liefde en aandacht voor JOU account… ik ben juist totaal niet afgunstig op influencers etc … en die azijn zeikers houd je altijd ! Ik mis veel posts , en kom ook vaak pas later met mijn reactie ..
    Geeft toch niks 🙂 ga vooral zo door !
    Ik volg je graag , om jou !

    Lfs Patries

    • Aah lief Patricia! Jaloezie is ook zo’n nutteloze emotie.. Je schiet er geen zak mee op, ja je krijgt er zelf rot zin van 😉 Doen zoals het jou schikt! Altijd! X

  • hoi hoi, de blog even rustig gelezen. Wat voor al belangrijk is ( lijkt mij) dat je naast je werkzaamheden tijd genoeg overhoud om met je familie vrienden te besteden. Als de telefoon je “roept ” dat je geen onrust voelt in je lijf……want wie is er nu belangrijker. En wat al die zeurders er van vinden…….dat is hun probleem.

   • Dat is het belangrijkste Maaike! Verreweg! Ik heb het moeten leren maar het lukt nu aardig. We ‘foonen’ hier in huis niet tijdens ontbijt, lunch en avondeten of in bed. Verder nooit never in de auto (das zo dom!) en ik werk mijn Insta zoveel mogelijk in de ochtend bij. Weekenden zijn ook de laatste tijd gewoon vrij van de foon. En het is gewoon zo rustiger daardoor! Heerlijk 🙂 Dank voor je berichtje!

 4. Hi lieve Andrea, ik vind dit heel herkenbaar wat je schrijft. Jaloerse reacties ja, echt baluhh hier ook. Ik besteed zoveel tijd aan IG, ook voel ik meschuldig en als je foto dan niet gezien wordt, dan denk ik ook had veel beter dit of dat kunnen doen. Maar daarentegen vind ik het zoooo leuk om te stylen te fotograferen. Dat laatste vooral. Mooi dat je hier zo open over schrijft. Ga vooral door en laat je niet beïnvloeden door die negatieve reacties, want dat gaat ten koste van jezelf en al het moois wat jij creëert Liefs Irenex

  • Dat sommige content niet goed wordt gezien kunnen we niet echt iets aan doen Irene! We doen ons uiterste best 🙂 En ja afgunst is een lelijk monster 😉

 5. Andrea ik heb gelijk gelezen en echt maar dan ook echt is het van a tot z alles wat ik voel ze jatten echt zo veel foto’s van mij en gift is zo voel baar en niet gezien worden ja helaas ook.maar een ding weet zeker je bent mooi mens oprecht en eerlijk ga door met wat je doet ik ben groot fan liefs Ilonka

 6. Ik denk dat er een groep mensen is die niet inziet dat dit “gewoon” je werk is waar je ook je boterhammen van moet kopen (om het zo maar simpel te zeggen)…. zij zien alleen maar de “gets” en niet de tijd die je ervoor instopt (gewoon werkt dus!!). En ik denk dat je gelijk hebt dat het vooral de wannabees influencers zijn die negatief kunnen reageren. Ik volg je met plezier en je inspireert me, volgens mij is dit ook gewoon de bedoeling!! Xx

  • Nou Roos!! Dank! Als ik ook maar een iemand kan inspireren ben ik al vet trots hoor 🙂 En de meeste tijd is het gewoon leuk, lief en aardig maar soms moet ik gewoon even tegengassen.. dan stoort het mij hoe negatief er soms gereageerd wordt. En heus niet alleen bij mij. Dank voor je bericht X

 7. Wat ben je toch een mooi mens, zo open en oprecht! Ik heb veel bewondering voor jou dat weet je. Jammer hè, dat dit ook
  dingen zijn die kleven aan influencer zijn. Maar het mag ook best eens gezegd worden! Stiekem ben ik soms ook wel een beetje jaloers, op jouw lef!

  • Och Mindy ik ben ook wel eens jaloers! We zijn menselijk maar er is wel een verschil tussen wel eens jaloezie voelen of afgunstig zijn en nare steken zetten. En ik ben ook vaak een trut hoor, niet mooi of oprecht maar gewoon een mens met nukken 🙂 Dankje lieverd X

 8. Ik vind het weer een mooi open stuk Dré, er gaat idd enorm veel tijd in zitten en achter elke foto zit gewoon een berg werk dat weet ik intussen ook … je wil dat perfecte plaatje maken in een huis waar ook ja ja geleefd wordt !
  Het is de mens die niet blij kan zijn voor een ander die last hebben van die vreselijke afgunst dat speelt niet alleen hier maar ook in hun gewone leven die zijn arm in alles vind ik dan ook .
  Jammer maar tis niet anders ik volg je Graag ben zelfs een beetje van je gaan houden dus blijf aub je ding doen maar in de juiste balans voor jezelf !
  Dikke kus xxx

  • Doorgaans is Instagram gewoon te gek! Maar wat je zegt, afgunst en jaloezie is overal. En hey ik ben geen heilige hoor, kan ook wel eens jaloers zijn maar nooit lang en ga dan zeker niet lopen sneren naar een ander! Ik houd van je terug lieve Carla 🙂 Dankje voor je bericht! XX

 9. Lieve Andrea jij bent heerlijk jezelf gebleven dat is de reden dat ik je al heel snel ben gaan volgen en waarom ik je nog steeds graag volg, jaloerse mensen moeten ze terug naar Facebook verplaatsen: Zeikboek noemen ze dat ook wel toch
  Wbt foto’s Van anderen gebruiken, de regels zijn duidelijk dus daar mag je een ieder aan houden zonder je schuldig te voelen, liefs Jetandmore

  • Een van de redenen dat ik van Facebook af ben en Twitter. Dat negatieve gedoe.. En ik ben heus niet heilig. Ben ook wel eens jaloers op iemand of iets. Maar ik schop mezelf dan snel weer in gareel en ga zeker niet lelijk doen tegen anderen. Dankje lieve Jet, voor je bericht X

 10. Hoi Andreja, ik geniet gewoon van je mooie foto’s en leuke grappige verhalen. Soms ben ik ook wel een beetje jaloers hoor Het lukt mij namelijk niet om zoveel tijd te besteden aan insta en van de mooie plaatjes te schieten Ik geniet dus gewoon van jou als inspirator.

  • Iedereen is wel eens een beetje jaloers, ik ook! Maar er is een verschil met een ander iets gunnen en lelijk doen of wel eens jaloers zijn 🙂 Ik vind het een groot compliment als ik je mag inspireren, echt waar! Dank voor je eerlijke feedback X

 11. Respect voor jou (en andere influencers)! Insta is superleuk, maar ook heftig. Ik ben maar een hobbyist en voelde me schuldig als ik dingen miste. Toen ben ik minder mensen gaan volgen, want ik hield het allemaal niet meer bij. Kost zoveel tijd die ik veel beter kan besteden (werk, gezin, sporten etc). Wilde het allemaal weer behapbaar maken. Maar toen kreeg ik berichtjes van volgers die dat jammer vonden. Dat vond ik echt zo heftig! Die druk wil ik helemaal niet. Ik vind het leuk om te stylen en foto’s te maken, niks meer en niks minder. Ik kan me heel goed voorstellen dat influencers soms echt een haat liefde verhouding hebben met insta.

  • Ik begrijp je helemaal! Ik vind dat ook echt een ding hoor. Maar Instagrammen is voor mij ook heel veel plezier. Heel dubbel soms! Dank voor je bericht!

 12. Wat een toeval dat je dit nu vraagt. Gisteren dacht ik hier nog hardop dat ik jouw account vroeger leuker vond. Begrijp me niet verkeerd want ik ben zeker niet jaloers en zou ook niet willen ruilen. Ik gun het je allemaal van harte maar heb zelf niks met dat wereldje. (Dat is ook wel te zien aan dat amateuristische account van mij hahaa) Roel wist zelfs niet wat een influencer is. Ik snap jouw punt volledig want dit is ook een deel van social media wat mij heel erg tegen staat. Dat valse en jaloerse onderling. Gooi het er vooral allemaal op en het maakt niet uit wat je iemand hier mee aan doet. Ik ben inmiddels gestopt met het volgen van een behoorlijk aantal influencers omdat ik het niet leuk meer vond om steeds dezelfde foto’s te moeten zien. Zelfs bij de tekst ‘we zitten nu bijv. in Griekenland’ komt diezelfde keuken weer tevoorschijn. Bij jou geniet ik i.i.g nog steeds van je humor. Ga lekker zo door mits je het zelf idd nog leuk vind. En geniet lekker van de mooie spullen die je aangeboden krijgt. Voor die jaloerse krengen een dikke middelvinger. Xxx

  • Gelukkig dat je mijn account minder leuk vindt en niet mij 😉 Mijn man heeft ook niet veel met ‘dat wereldje’ al vind ik dit heel negatief klinken, dat wereldje. Onze opa’s hadden ook niks met tv, het is de tijdsgeest ook. En ja mijn account is veranderd, ik werk samen, ik heb een blog, maar ik ben nog steeds dezelfde hoor! 🙂 En wat betreft dezelfde foto’s, ik heb maar een huis dus ja mijn keuken, daar gooi ik je ook dood mee 🙂 Sorry not sorry! Bedankt voor je eerlijke feedback Alice, waardeer ik X

   • Hahaa helemaal waar. En het is niet de bedoeling om als je opa te klinken, ook al begin ik een ouwe taart te worden, maar ik zie het als een wereldje op zich (en bedoel dat niet negatief.)
    Juist omdat jij nog steeds jezelf bent vind ik het leuk om je te blijven volgen.

    • Haha! Ik bedoelde je niet te vergelijken met mijn opa! Al lijkt het wel zo 😉 Het is ook een wereld op zich! Net als de fashion wereld, tv wereld en zelfs bijv. de hondenwereld (I know trust me) Ik verander niet zo snel meer Alice, ben tenslotte ook al een ouwe doos aan het worden 😉 X

 13. Lieve Andrea,
  Ik snap waar jij mee zit en dat de mooie plaatjes ook een keer zijde hebben dat is helaas. Zelf ben ik erg blij met jou en je mede influencers. Ik kijk er graag naar en vind het heerlijk om nieuwe dingen te zien en als ik zag wat een tijd en energie het kost voor een klein account kan ik me enigzins indenken wat voor tijd en moeite het je kost.
  Geniet van de mooie dingen en zoals met alles in het leven kleven er ook nadelen aan. Laat haters haters zijn ze zijn de aandacht niet waard.
  Geniet van mensen die net als ik de reactie,en de moeite die je doet waardeerderen.
  Groetjes Debbie

  • Dankje Debbie! Het kost zeker tijd en moeite maar dat haal ik er inmiddels ook weer uit gelukkig! Ik ben echt heel blij met jullie 🙂 klinkt stom maar echt, ik heb het al vaker gezegd, zonder jullie had ik nu geen werk 😉 Dank voor je berichtje X

 14. Wat ‘n open en eerlijk stukje weer! Ik ben gestopt met fb omdat ik die negativiteit spuugzat was..en heb ondertussen geen idee dat het hier dus ook gebeurt. Ik ben dan ook maar een hobbyist en dan is het denk ik toch anders! Ik vind jou stukjes altijd heerlijk om te lezen en ik zoek je dan ook meestal s’morgens op om maar niets te missen. Ik ben gelukkig geen jaloers type en gun jou en je collega’s influencers alle goeds wat hier uit voortvloeid…ten minste..de meeste! Ik moet eerlijk zeggen dat ik sommige ben gaan ontvolgen, omdat ik bijna alleen nog maar reclame voorbij zag komen bij hen, zonder een samenhangend verhaal. Dat is bij jou echter niet het geval, ik vind je gewoon ‘n heel leuk mens, zo iemand waar ik gezellig ‘n wijntje mee zou kunnen drinken en lekker beppen! Trek je er maar niet teveel van aan en ga ajb lekker verder met dat leuke, mooie, fijne account van je!

  • Het gebeurt ook maar op hele kleine schaal gelukkig. Maar het moest mij even van het hart! Ik begrijp dat er soms een overkill aan reclame langskomt maar je hoeft het niet te lezen hè 🙂 Ik ben gek op wijn en kletsen dus kom gerust eens langs Sylvia! X

 15. Het lijkt wel of ik mijn verhaal lees. Zo herkenbaar Andrea. Je doet het allemaal zo goed en ik vind het leuk om je te volgen. Ik reageer niet altijd, maar dat komt omdat ik ook een stap terug heb gedaan en niet meer zoveel uur met IG bezig ben. En helaas is mijn account daardoor ook minder zichtbaar geworden. Dit is iets wat ik geaccepteerd heb en ik moet zeggen dat ik nu ook geen druk meer voel Wat ik het ergste vind is dat IGers onderling zoveel afgunst hebben, daarom heb ik mij meer afgezonderd. Ik wil hier niet aan meedoen. Nogmaals ik volg jou met plezier

 16. Lieve Andrea,
  Vergeet nooit waarom je begonnen met je IG-account. Als je je vasthoudt aan die redenen, je principes, je normen en waarden, dan maakt het niet uit wat andere mensen zeggen, hoe moeilijk dat soms ook is. Jaloezie en afgunst is helaas overal aanwezig. Ook op IG. Eigenlijk zijn deze ‘spuiers’ gewoon zielig! Get a life: denk ik dan! Jij weet wat je er allemaal voor doet om mooie content te creëren en mooie foto’s te maken. Ga daar alsjeblieft gewoon mee verder, want de grootste groep IG-ers , waaronder ik, vinden het prachtig wat je allemaal doet. Don’t let the haters get you down!

  • Klinkt misschien oubollig maar normen en waarden staan hier heel hoog! Het is ook maar een heel klein groepje hoor die afgunst hebben of over je roddelen. Maar je kent het vast. 100 complimentjes leggen het vaak af tegen een snedige opmerking.. Dankje voor je ontzettend lief bericht X

 17. Mooi oprecht geschreven Andrea. Ik vind het woord influencer ook stom, laten we het dan nu massaal inspirator nomen. Het is voor de één (nog) hobby en voor de ander een beroep. Hoe gaaf is het dat je van je hobby je beroep kan maken. Maar ook daar zitten nadelen aan zoals jij beschrijft. Jij bepaalt natuurlijk helemaal zelf je werkuren en werktijden. Misschien een tip als je die in je (digitale) agenda zet en je daaraan houdt net zoals bij werken onder een baas. Ik ken de negatieve reacties nog niet maar ik zou willen zeggen tegen die mensen: druk op de ontvolg knop. En je weet wat ik van je vind 😉 Liefs Linda

  • Het is echt zo tof dat ik mag schrijven en dat het ook nog gelezen wordt ook! Aan elk beroep hangen voor en nadelen. En afgunst is helaas overal.. Rug recht en door 😉 En ja ik begin nu langzaam een aardig schema te krijgen! EErst conten Insta, dan mails beantwoorden en daarna blogs schrijven en editen of foto’s maken. Dat zijn mijn ochtenden nu 🙂 In de middag ben ik dan moeder de huisvrouw. Dankje voor je lieve bericht Linda X

 18. Leuk toch als je van je hobby je beroep kan maken! Ik hou van influencers, daar haal ik weer inspiratie vandaan. Ga vooral zo door, ik blijf volgen❤

  • Ik haal er ook inspiratie vandaan! Volg een hele groep interieur influencers maar ook krachtige sterke vrouwen die wat te melden hebben! heerlijk! Dank je Jacqueline, lief dat je de moeite neemt voor een bericht achter te laten X

 19. Lieve Andrea,
  Heel eerlijk? Ik vind t lastig. Ik volg jou en ik volg die en die om de leuke foto’s, de mooie plaatjes en de vaak (bij jou dan) fijne teksten. Maar vind t ook zwaar irritant als ik in 1 week op 5 verschillende accounts het geurwolkje voorbij zie komen of in eens is een droogmolen van Brabantia weer hip. Dus het is voor mij als volger best dubbel. Ik snap dat je werk is maar ik scroll er toch met enige irritatie dan doorheen…
  Verder geniet ik enorm van Insta en is het voor mij een lekker momentje vd dag. Dus lieve Andrea ik blijf graag genieten van je mooie plaatjes.

  • Natuurlijk snap ik dat! Ik scrol zelf ook vaak door hoor. Maar ik erger mij er niet aan want ik hoef het niet te lezen en mijn ergernis helpt niks, daar verdwijnen de reclames niet mee. Het is ook de tijdsgeest, stonden vroeger de krantjes en tijdschriften vol met reclame ( nog steeds maar minder gelezen) zie je dat nu op internet. Als ik een schoen opzoek krijg ik geheid daarna een reclame op mijn scherm van die schoen. Blijf genieten van Insta want het is ook gewoon een heel tof platform! Dank voor je bericht Danielle X

 20. To be honest: het ligt heel erg aan in welke community je zit. Mij is opgevallen dat de interieur community soms heel toxic kan zijn dus ik heb mij daar uit teruggetrokken. Er zijn lievere en authentiekere kanten aan the ‘gram! Maar keep doin’ you!

  • Dat is waar, fashion en make-up zal ook wel harsh zijn schat ik zo in. Gelukkig is het maar een klein groepje en heb ik best een brede rug! Ik volg naast interior ook graag krachtige sterke mensen en daar put ik dan weer energie uit. Authenticiteit is altijd een winner 😉

 21. Je omschrijft het goed Andrea!
  Al is blogger zijn echt een droombaan voor mij, er zitten absoluut mindere kanten aan. Voor mij is het grootste minpunt het feit dat je leven onder een vergrootglas lijkt te liggen en iedereen zn ongezouten mening over je deelt.
  Dat doe je op straat toch ook niet bij iemand die je niet persoonlijk kent?
  Ook het jatten van content vind ik jammer. Wij werken daar hard voor en bedrijven willen dat soms niet begrijpen.
  Laten wij gewoon doen wat we leuk vinden en waar we goed in zijn.
  En dat groepje negatievelingen? Dat is onze doelgroep gewoon niet…
  Geniet maar lekker van de bijzondere momenten die op je pad komen en wees er oprecht trots op!

  • Dat is ook een ding inderdaad. Als je jezelf ook maar iets bloot geeft dan vinden mensen al snel dat ze hun mening mogen spuien. Gek eigenlijk hè. Dat ik verhaaltjes deel, blogs schrijf en foto’s ook van mezelf en soms van mijn gezin deel wil nog niet zeggen dat ik geen gevoel heb. Of zit te wachten op die ongezouten mening. Rug recht en door, met trots 🙂 Dank voor je bericht Mirjam X

 22. Lieve Andrea, had niet verwacht dat zo’n power chick als jij zich zo zou laten beïnvloeden door de menig van anderen. Jij bent zo ver gekomen door je harde werken, de aandacht voor je account en ja, zodra je je koppie boven het maaiveld uitsteekt vinden mensen daar helaas iets van. Maar laat je niet gek maken en doe wat goed voelt. Want dat heeft je geen windeieren gebracht!
  Liefs, Reina

  • Hahaha! Yeah deze power chick (wat een compliment!) heeft ook gevoel! Je kent het principe toch wel, 100 positieve reacties wegen minder dan 1 negatieve. En ik laat me zeker niet beïnvloeden maar spreek me soms uit over dingen die sudderen (niet alleen ik voel dit ;)) dan is het er maar uit. Dank voor je bericht lieve Reina! X

 23. Een influencer is self-made en meestal geboren vanuit passie en creativiteit. De krachten van influencer zijn authenticiteit, herkenbaarheid en eerlijkheid. En tegelijkertijd is het snoeihard werken en doorzetten. Dat zijn flink wat skills en dat lukt niet iedereen. Je kunt trots zijn op wat je hebt bereikt Andrea! Screw de haters en echt… de bedrijven die jatten… massaal boycotten!

 24. Een dag later pas een reactie van mij, gewoon omdat ik het bericht nu pas zag! Ook ik heb mijn schermtijd drastisch terug gebracht namelijk. Het woord influencer bezorgt mij ook jeuk, ik wil mensen liever inspireren dan beïnvloeden en volgens mij geldt dat voor jou ook! Dus inspirator klinkt top.
  Ga vooral door met wat je aan het doen bent. Je doet het goed en je bent een feestje om te volgen. En jaloerse mensen hou je altijd…nou die gaan dan maar lekker hun tijd ergens anders aan besteden!
  Kus xx

 25. Mij is me na korte tijd insta duidelijk dat de “grotere” accounts ook echt iets anders brengen. Je wordt alleen succesvol met mooie foto’s, mooi interieur, goede schrijf stijl , persoonlijkheid of wat ook. Daarin zie ik dus kwaliteit !
  Betekent dat dat alle “kleine” niet inspireren ? Nee zeker niet maar daar zit wel t verschil tussen hobby of werk.
  Inmiddels denken vele influencer te worden/zijn maar das natuurlijk maar een kleine groep. We kunnen tenslotte niet allemaal het verschil maken en bijzonder zijnn
  Kwaliteit, bijzonder dat n professioneel maakt jou boven komen drijven en ja helaas: hoge bomen vangen veel wind.
  Ik denk altijd maar ach: afgunst is meestal een weerspiegeling wat iemand zelf graag zou willen. Dat relativeert lekker !
  Ik volg je sinds kort dus geen idee of je veranderd ben maar tja dat ben ik de afgelopen jaren ook. Ik hoop iedereen want anders is t wel erg saai in je leven.
  Laat je niet gek maken, t hoort gewoon bij succesvol zijn

  • Je reactie staat er Keet! 🙂 moet eerst door mijn goedkeuring heen, haha! Is tegen spam. Ik ontvang je enorme compliment met open armen! Ik ben verder niet bijzonder hoor maar wel een doordouwer. En ja als je je nek uitsteekt boven het maaiveld op welke manier dan ook proberen altijd een aantal mensen hem eraf te hakken. Maar mooi niet mijn hoofd! Ik hak terug 😉 Verandering is goed, is groei. Dank voor je lieve bericht Keet X

 26. Nou ja, schrijf ik een boek aan reactie ben ik m kwijt. Maar goed t kwam neer op hoge bomen vangen veel wind. Afgunst is van mensen die willen wat jij al hebt en laat je niet gekmakend alleen inspirerende kwalitatief goede gedreven mensen worden influencer ! Dat heb jij dus allemaal in huis ! Keep it up ik vind je leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *