Kleur bekennen met Flexa Creations.

Al een poosje zijn de muren in de woonkamer wit. Saai! Dus toen ik aan de slag mocht voor Flexa Creations was ik in mijn nopjes. Ik had al een poosje zin in een nieuwe kleur en met de kleurtesters en het boekje van Flexa Creations kon ik wel uit de voeten om een keuze te maken.

 

Mix & Match met 54 kleuren.

Het kan soms lastig zijn om een kleur te kiezen. Ga je voor een zachte kleur, een combinatie van kleuren of toch liever een accent kleur? Gelukkig helpt Flexa Creations je met het maken van een keuze. Ze hebben hun 54 Creations kleuren zo ingedeeld dat je drie overzichtelijke thema’s hebt. Dat is al fijn maar je kunt deze drie thema’s nu ook heel handig met elkaar combineren! Lees er alles over in het boekje of op de site van Flexa. De drie thema’s zijn:

• ESSENTIAL

In dit thema vind je vooral de soft tonen. Zachte pastellen die voor een mooi en zachte kleur zorgen in je huis. Vaak worden deze kleuren als basis gebruikt.

• ATMOSPHERE

Dit thema kenmerkt zich door de aardetinten, de warme rode tinten maar ook de diepe groenen en blauwe tinten. Deze kleuren geven gelijk body in je huis.

ACCENT

En uit dit thema komt mijn kleur! De frisse en vrolijke kleuren die gegarandeerd voor een blikvanger zorgen in je huis.
Zoals gezegd kun je met deze drie thema’s de meest opvallende, subtiele of uitgesproken combinaties maken! Ik ga deze keer voor een mooie accentkleur.

Florida, Miami Beach/Key West.

In eerste instantie dacht ik aan een zachte terra kleur want ik vind de aardse kleuren die je nu heel veel ziet erg mooi. Maar je ziet het inderdaad al heel veel. Dus besloot ik voor iets totaal anders te gaan. Surfend op Pinterest kwam ik uit bij de blauw tinten. Maar deze keer wilde ik niet een donkerblauwe kleur maar meer richting de kleuren die ze in Florida, Maima beach  en Key West gebruiken. Daar worden kleuren als turquoise en vintage blauw, geel en pink veel gebruikt bij de strandhuizen. En dat leek mij erg tof om mee te aan de slag te gaan. Ik twijfelde tussen de kleuren geel, teal en vintage blue.

 

 

De twijfel voorbij.

Om mijn twijfel weg te nemen ging ik eerst aan de slag met drie kleurtesters van Flexa namelijk de okergele ‘Retro Vibe’ de geweldige groene ‘Peacock Pride’ en de prachtige blauwe  ‘Vintage Blue.’ Ik zat enorm tussen deze kleuren te twijfelen. Wat ik nu al zeker weet is dat de ‘Peacock Pride’ ook een keer in huis komt! Wat een heerlijke kleur! Maar voor nu wilde ik toch gaan voor de ‘Vintage Blue’ mede omdat ik zo’n kleur nog niet eerder heb geprobeerd. And you know me 😊 Ik probeer graag iets uit! En wat fijn dat de kleurtesters van Flexa dan uitkomst bieden om een keuze te maken. Veel beter dan een kleurkaartje natuurlijk want je ziet gelijk wat een kleur op je muur doet.

Aan de slag.

Toen kwam het moment om te gaan verven. Ik vond het echt spannend. Ik heb de krijtverf van Flexa gebruikt, hiermee krijg je een prachtig mat resultaat. De verf dekt heel goed maar omdat wij een structuur muur hebben heb ik toch de muur 2x opgezet. Na vier uur kun je trouwens weer over de eerste laag heen. Een dag wachten is niet nodig.

Ik wist al dat kleur veel kan doen maar nu weet ik dat nog beter! Wauw! Een echt andere vibe in ons huis met alleen maar een muur in kleur! Eerlijk, ik moest wel even wennen. Ik vond het eerst een mix van Key West/Miami Beach waar ik naar op zoek was en een Grieks restaurant wat niet de bedoeling was. Maar na het afstylen van de muur viel Griekenland weg 😉 Je kunt namelijk een kleur erg versterken met de juiste accessoires. Omdat ik de pink poster, de Kokodama plant en de schelpenketting heb toegevoegd ben ik dichterbij Key West en Miami Beach dan Athene gekomen! Styling is zo belangrijk blijkt maar weer.

 

Nu ben ik natuurlijk wel heel erg benieuwd wat jullie ervan vinden. Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat. Neem ik ondertussen een Cocktail, zet mijn Ray-Ban zonnebril op en ga een aflevering Miami Vice kijken 😉

Liefs Andrea

Categories:

4 Reacties

  1. Oh echt zo gaaf Andrea, ik krijg meteen zin om mijn muur aan te pakken maar waar moet ik beginnen . De peacock is ook mooi by the way . Misschien moet ik het maar omgekeerd doen. Mijn hele huis donkerblauw en 1 knal kleur. Maar ja dan wil ik ook een andere bank .

    Liefs Yvette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *